Lite mexikanskt mattips blir det så här nu innan helgen. Så ni hinner handla hem och laga tills på fredag 😉 Det viktigaste med goda enchilads tycker jag är tomatsåsen, så lägg gärna ner lite tid på den och smaka av den med dina egna favoritkryddor och pröva dig fram
Taco – enchiladas
Det här behöver du :
Det här behöver du :
6 mjuka tortilla bröd cirka
500 gram färdig tacofärs
1 finhackad gul lök
2 burkar med fylliga krossade tomater ( med örter )
1/2 msk råsocker ( går bra med strösocker)
olivolja
1 tsk sambal oelek
1- 2 Vitlök
Salt och peppar
spiskummin, chilipulver, paprikapulver
2 dl riven ost
Gör så här:
Ställ ugnen på 225 grader. Stek färsen och krydda med tacomixen. Låt småputtra och värm upp en annan kastrull, lite olivolja och fräs vitlöken snabbt häll ner den mixa tomatkrossen, sambal oelek i kastrullen låt puttra, rör ner socker. Smaka sedan av med salt och peppar och kryddorna. Tycker ni att tomatkrossen behöver mer smak , så smaka av med lite örter – timjan, basilika . Rör ner några skedar av tomatkrossen i tacofärsen om tacofärsen känns att den blir något mer såsig. Fyll upp tortillabröden med tacoröran och rulla ihop och lägg i en ugnssäker form. Häll sedan tomatsåsen över de fyllda rullarna och riv över god ost. Ställ in i ugnen och gratinera i 10- 15 minuter tills osten fått en fin färg.
Innan enchiladasen åker in i ugnen :
Vitlökssås :
2 1/2 dl Gräddfil
Salt och peppar
1 stor pressad vitlök
lökpulver
Paprikapulver
Cayennepeppar
1 skvätt färskpressad citron
Gör så här :
Blanda ingredienser väl och smaka under tiden du kryddar,
när du är nöjd med smaken – låt stå kallt ett par timmar innan servering så blir såsen ännu godare.