GRATÄNG MED BACON & BROCCOLI

Vem gillar inte smidiga och goda vardagsrecept
Denna är superlätt att göra och löjligt enkel.
Prova vetja.

Till 2- 3 personer
3 färska ”buketter” med broccoli
1 gul lök
2 pkt bacon
5 dl creme fraiche
1 msk tomatpure
1/2 msk sambal oelek
salt och peppar

2 dl riven ost till gratinering

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 – 25o grader. Koka upp vattnet och lägg ner broccoli buketterna i saltat vatten
Finhacka/ riv löken och klipp baconet. Fräs sedan baconet klart i en stekpanna och lägg ner löken som ska fräsas glansig.
Vänd ner tomatpure, och creme fraiche i baconröran och låt det sjuda upp och små puttra någon minut. Medan du smaka av med salt, peppar och lite sambal oelek.

När broccolin är lagom mjuk / lite tuggmotstånd så tar du upp den och lägger i en ugnssäker form, det ska täcka hela botten. Häll sedan över baconröran och riv sedan rikligt med ost över.Gratinera tills gratängen fått en fin färg ca 15 minuter

Smaklig måltid


7
Kommentera

UPPE I OTTAN


Godmorgon,

I dag vaknade jag strax efter 05… det händer inte ofta. För mig är det mitt i natten
Men jag satt uppe sent och jobbade med boken i går… drömde om den och vaknade till och kunde inte somna om. Så jag tassade ner och tände upp en brasa, bryggde kaffe och fixade i ordning frukost. Och tur var väl det för Nomi hade glömt att ställa klockan i morse så det var bara ren tur att jag väckte henne i tid.

Bokade även tid för PCR till barnen i går, trodde inte det var så krångligt….. och att man kunde göra det i Kalmar- men nu får vi åka till Växjö på torsdag och fixa det. Det är en hel del saker att tänka på när man ska resa utomlands. Och om allt går som det ska så styr ju kosan mot Cypern för mig och kidsen på lördag.
Ska bli så mysigt att få komma iväg till solen med dem nu.

Men nu fortsätta att skriva på boken… Har en önskan om att få in första utkastet på fredag så jag kan slappna av lite på semesterveckan.

7
2 kommentarer

SNABBT, GOTT OCH VEGETARISKT

Hej på er,

Just nu sitter jag på ett cafe och jobbar, när jag har viktiga deadlines så är det lättare att inte jobba hemifrån.
Jag fåt lite mer gjort då när jag inte kan springa runt och hitta på massa måsten hemma. Det ”måste” dammsugas, bäddas rent och tvättas. Här på caféet tillåter jag mig att jobba mer effektivt.

Innan jag ska fortsätta renskriva recept så ville jag bara visa gårdagens middag som är så enkel och god.
Försöker ni också äta vegetariskt en dag i veckan ?

Receptet är en favorit i repris.
Ni hittar receptet HÄR

6
Kommentera

REKLAM FÖR JENNYS JUL


Woop woop
Nu är det är ju bara fyra veckor kvar till advent. Och jag kommer till och med tjuvstarta helgen innan för första advent ska vi tillbringa på Wrågården och avnjuta deras julbord.

Längtar efter att det är dags att koka julgodis, knåda saffransdegar och lyssna på julmusik.

Dessa godingar har blivit poppis, och receptet finns i Jennys Jul.


Just nu kan ni beställa SIGNERADE böcker, både Jennys Jul, Middagstipset och Snabbt, Gott och Billigt.
Kanske kan en kokbok vara något att ge bort under granen. Men passa på för just nu är det R E A på samtliga böcker.

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA SIGNERADE BÖCKER

5
Kommentera

KYCKLINGGRYTA MED UGNSROSTAD POTATIS

Goder morgon
eller god förmiddag kanske snarare. Jag ska precis kasta i mig lite frukost och sedan ner till posten för att hämta paket och posta paket. Sedan blir det vidare in till stan där jag har möten. Och till er kommer ett litet middagstips här på en smarrig kycklinggryta.
Varsågoda.

Det här behöver du till 4 personer:
1 paket bacon
600 gram strimlad kycklingfilé
1 tsk med tomatpure
200 gram philadelphiaost
2 tsk sambal oelek
1 msk kinesisk soja
salt & peppar
( pastavatten)

Serveras med tagliatelle

Gör så här:
Klipp baconet smått och fräs klart i en stekpanna.
Stek även kycklingen tills den är klar. Vänd ner tomatpure och fräs runt. Vänd ner philadelphiaost , sambal oelek , och soja. Låt allt puttra ihop.
Smaka av med salt och peppar.

Serveras med ugnsrostad potatis & en fräsch sallad.

13
4 kommentarer
REKLAM FÖR GÖL

BJUDBRICKA MED GÖL


Hej där godingar,

Min helg i Stockholm har varit helt fantastisk, och även om jag verkligen gillar att åka hit så är det lika skönt att åka hem. Till lilla Kalmar där det är lugnare, mindre stressigt och alla känner alla. Hoppas att ni också har haft en riktigt härlig helg. Kanske hade ni lite middagsgäster på besök ? Då kan jag tipsa er om vad ni ska bjussa på nästa gång.

För kolla in det här! Hur trevligt ser inte det ut, med massa olika snacksbitar.
Torkade korvar, salamichips, vindruvor, färska bär, ost och ananas. Såååå gott.
Man kan även ställa fram lite chips också, men de hade jag redan ätit upp kvällen innan 😉


Jag har alltid några paket med Göls torkade salamichips hemma.
För hela familjen gillar dem, och de är det ultimata bjudssnackset.
Göls godbitar är framtagna med hög kvalitet och hög kötthalt vilket märks tydligt på smaken. Personligen gillar jag bästa chilismakerna, medan barnen föredrar de klassiska.

10
4 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Söndag igen, dags för veckomatsedlen.
Varsågoda.


Måndag Krämig grönsaksgratäng
Tisdag Skogspanna med lax & lingon
Onsdag Mexikansk het köttfärssoppa
Torsdag Shepherd pie
Fredag Kycklingburgare med sötpotatispommes


Burgaren är lika enkel som den låter.
Hamburgerbröd, kycklingfile, cheddarost, dressing & sallad, tomat , lök.
.

Detta behöver du till sötpotatispommesen :
1 stor sötpotatis
2-3 msk potatismjöl
rapsolja
flingsalt

Gör dina sötpotatisstrips så här:
Skrubba din sötpotatis och skär den i tjocka strimlor. Precis som pommes strips.
Lägg dem i kallt vatten i cirka 15 minuter, ställ ugnen på 225 grader. Ta upp dem och låt dem rinna av. Blanda dem med ett par- tre msk potatismjöl, och lägg sedan ut dem på en plåt. Nu råkade mitt bakplåtspapper vara slut,  men lägg dem gärna på bakplåtspapper.
Ringla över lite matolja.  Lägg dem inte i en hög utan rada upp dem så att de inte nuddar varandra.
Skjuts in i ugnen, och låt den bakas där i 20 minuter ( mer eller mindre beroende på hur tjocka du gör dem)
Strö över flingsalt och servera.

Magiskt gott och de blir perfekt krispiga.

3
Kommentera

KÄNNER MIG BORTSKÄMD ❤️

Känner mig så bortskämd.
För jisses vad jag sovit i natt…. typ 9 timmar utan att vakna i härligt mjuka hotell-lakan. Jag vaknar annars några gånger per natt av djur eller barn, men somnar i och för sig oftast om på två minuter…. men att bara få sova helt ostört. Galet fantastiskt. Så strax innan halv elva vaknade jag, bryggde kaffe på rummet och jobbade av det viktigaste på datorn.


Hoppade i myskläderna och gick ner och åt frukost. Älskar hotellfrukost
Men många av mina vänner tycker inte om att äta själva ute / borta , vare sig det är frukost eller lunch. Jag tycker det kan vara mysigt att äta ute själv, faktiskt till och med lite intressant att sitta och iaktta människor, nykära par, folk på jobbresor, familjer eller tjejgäng.

Så jag grundade i en god & stor frukost innan dagens första möte.
I morgon ska jag möta upp Erica efter frukost , en gammal barndomsvän, vi har inte setts sedan corona drog in. Så det ska bli så himla kul.

På återseende imorgon.

7
2 kommentarer

OKTOBERBUKETTER

Hej hej,

Denna veckan har det varit vansinnigt mycket jobb, jag känner mig nästintill som en maskin. Plöjt och provat recept, renskrivit text, fotat och filmat samarbeten , rensat mailen och följt upp alla siffror och statistik på mina plattformer.
Jag har fått så sjukt mycket gjort. Klappar mig själv på axeln.

För det är en härlig känsla att vara i fas tills barnen kommer hem, plus att jag har dem 1 vecka extra nu när vi ska åka till Cypern på höstlovet ( vecka 44 ) Då vill man ju kunna vara lite ledig… betoning på lite… då jag aldrig kan vara helt ledig.

Men det som hjälpt mig att andas lite mer lugnt denna veckan är alla promenader med Charlie. Fördelen med att ha hund är att du måste pausa och ge dig ut oavsett väder. Det är underbart att rensa bort jobbet en timme och bara ge sig ut i naturen, det är balsam för min själ.

Plockade blommor längst vägen, att det fortfarande finns så mycket fina blommor trots att det är November om en vecka. Sötaste oktoberbuketten.
Det blev en regning skogspromenad, men det var så mycket lättare sedan att gå in och sätta sig med allt kontorsjobb.


Men nu är det dags att smita ner och äta frukost.
Hotellfrukost är det bästa som finns när man bor på hotell.

Kram och på återseende

8
5 kommentarer

KALMARS BÄSTA SUSHI


Hej där,
Då var jag framme och på plats i Stockholm. Har precis checkat in på hotellet, ska hoppa in i duschen och göra mig klart för middag. Och på tal om mat…. Jag fick massor av frågor i går angående sushin jag visade på Instagramstories.
Och detta är verkligen stauuuns godaste sushi. Jag som precis har lärt mig att äta detta, har nu provat hela utbudet som finns att erbjuda i vår lilla byhåla 😉

Och Mimami Sushi i Kalmar är så fräsch och god. Klicka här för att komma till deras hemsida.

Inget samarbete utan bara hopp om att många hittar hit så att jag kan äta sushi här i all framtid.

Mums!

3
Kommentera