Onsdag och det är dags för veckans schlagermeny! 😀
4 personer:
8 medelstora potatisar
salt
Smör
Tillbehör :
1 Rödlök
1 / 2 burk Löjrom
1 dl creme fraiche 34 %
1 knippe dill
Gör så här :
Riv potatisen grovt i en bunke, och rör i saltet. Värm upp en stekpanna med smör och
dela upp smeten på fyra , och forma varje del till en boll.
Lägg ut en på stekpannan och platta till med stekspaden- tills den blir platt – och stek ett par plättar åt gången.
När rårakorna är färdigstekta, lite gyllene och krispiga. Låt svalna något innan du lägger upp på tallrikar.
Vispa creme fraichen i en skål ( först blir den lite lös innan den tjocknar igen )
Garnera sedan rårakorna med creme fraiche, lite löjrom hackad rödlök och toppa med en dillkvist.
Klart att serveras.
Ostfylld fläskfile, med potatisgratäng och bearniesås
Fläskfile
2 msk smör
salt och peppar
100 gram philadelphiaost
Chilikrydda / alternativt en egen favoritkrydda
salt och peppar
Gör så här :
Ställ ugnen på 180 grader.
Rör ihop alla ingredienser till philadelphia- röran.
Putsa fileén och salta och peppra.
Hetta upp en panna med smör och bryn fläskfilen så att den får fin färg runt om.
Lägg den på en skärbräda och skär ett snitt längst hela fileen ,
fyll upp med färskosten och lägg i en ugnsform.
Gratinera i ca 40 minuter ( eller tills köttet är genomstekt )
Klart att servera !
Smulpaj med hallon- innan de gräddades i ugnen.
Och till 6 stycken minipajer ,
eller en vanlig pajform behövs detta:
125 gram smör
3 dl vetemjöl
1 dl strösocker
250- 300 gram hallon
ca 1/2 – 1 dl socker till bären
1- 2 msk potatismjöl
Gör så här :
Ställ ugnen på 200-225 grader.
Blanda ihop ingredinerna till pajdegen, det ska bli en gryning massa.
smörj en form med smör och lägg i bären.
Sockra och pudra över potatismjöl. Fördele sedan över degen på pajerna.
Och grädda i ca 20 minuter.
Servera sedan pajerna varma med kall vispad vaniljsås.