Roligt att ni uppskattad Schlagermenyn . Men skulle det vara så att den inte passar dej i smaken denna veckan- så är det bara att söka bland alla olika kategorier. Finns massvis med andra förhoppningsvis mer passande recept.
Nu över till dagens inlägg. Och det här ska bli roligt ! För jag och Linda på Kryddburken kom på att det hade varit roligt att testa något nytt i den strora matbloggs-junglen 😀 Det finns ju så många matbloggar, och hundratals sätt att laga mat på – så vi tyckte att det kunde vara roligt att laga mat med samma ingredienser, på våra egna vis. Linda tyckte att vi skulle laga en varmrätt och jag bestämde ingredienserna : Kyckling, philadelphiaost och röd paprika. Sådana ingredienser som oftast finns hemma i mitt kylskåp. Middagen som jag lagde ser du här nedan – och blir du nyfiken på Lindas recept- kolla då in HÄR ( Jag är själv nyfiken för jag har ingen aning om vad hon kan ha lagat ) 😀
Hoppas ni uppskattar iden – för nästa vecka tänkte vi göra samma sak. Och då blir det en efterrätt – och då är det Lindas tur att bestämma ingredienserna !
Detta är en maträtt som passar hela familjen – och också LCHF-vänlig om du väljer bort riset och äter tillsammans med en sallad eller kokta grönsaker.
Det här behöver du :
900 gram kycklingfile
Smör
salt och peppar
2 dl philadelphiaost
2 dl creme fraiche
1 dl grädde
2-3 tsk chilipesto ( jag brukar köpa Icas )
salt och peppar
Serveras med kokt ris och en krispig sallad .
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Dela upp kycklingen i lagom stora bitar ( se bilden ) Bryn kycklingen i smör + salt och peppar, så att den får fin färg, lägg i en smord ugnssäkerform. Mät upp philadelphiaost, creme fraiche , grädde , pesto och salt och peppar i en kastrull och låt sjuda upp. Under tiden finhackar du paprikan och fördelar över kycklingen.
Fördela sedan den krämiga såsen och ställ in i ugnen i cirka 30 minuter ( eller tills kycklingen är klar )
Servera med ris och sallad.
Volia! Klart att ätas 😀