Mycket soppa har vi ätit sista tiden – tycker att det är roligt att pröva massa nya recept. Även om fisk eller skaldjurssopporna tillhör mina gärna återkommande soppor .
Här kommer en riktigt god soppa med torsk och fänkål.
Och för att göra en sådan här soppa än mer LCHF – byt ut vattnet mot grädde.
Det här behöver du :
1 fänkål
1 gul lök
olivolja
10 dl vatten
2 msk konc. hummerfond
5 mindre potatisar
400 gram torsk
3 dl grädde
salt & lite cayenne peppar
Garnering handskalade räkor och en citronskiva.
Gör så här :
Hacka löken och fänkålen och fräs i smör så att den blir glansig,
häll över ett par dl vatten och låt sjuda i en kvart. Mixa sedan soppan slät, häll i vatten, fond, tärna ner skalad potatis och låt den sjuda tills den är mjuk. Skär torsken i små 1*1 cm bitar och vänd ner i soppan. Låt sjuda i 5- 10 minuter eller tills torsken är klar. Smaka av soppan med grädde, salt och ev lite cayanne. Lägg räkor i en djup tallrik och häll över soppan.
Servera genast .