God till alla sorters fisk.
Gurkdressing:
2 1/2 dl creme fraiche
4 msk bostongurka
4 msk finhackad färsk gurka
salt & citronpeppar
Gör så här:
Rör ihop och ställ kallt innan servering.
Mycket soppa har vi ätit sista tiden – tycker att det är roligt att pröva massa nya recept. Även om fisk eller skaldjurssopporna tillhör mina gärna återkommande soppor .
Här kommer en riktigt god soppa med torsk och fänkål.
Och för att göra en sådan här soppa än mer LCHF – byt ut vattnet mot grädde.
Det här behöver du :
1 fänkål
1 gul lök
olivolja
10 dl vatten
2 msk konc. hummerfond
5 mindre potatisar
400 gram torsk
3 dl grädde
salt & lite cayenne peppar
Garnering handskalade räkor och en citronskiva.
Gör så här :
Hacka löken och fänkålen och fräs i smör så att den blir glansig,
häll över ett par dl vatten och låt sjuda i en kvart. Mixa sedan soppan slät, häll i vatten, fond, tärna ner skalad potatis och låt den sjuda tills den är mjuk. Skär torsken i små 1*1 cm bitar och vänd ner i soppan. Låt sjuda i 5- 10 minuter eller tills torsken är klar. Smaka av soppan med grädde, salt och ev lite cayanne. Lägg räkor i en djup tallrik och häll över soppan.
Servera genast .
Rykande nybakat bröd på morgonen är ju det allra godaste, har man inte tid att baka eget – så duger bakeoff nästan lika bra.
Litet tips ! Jag hittade goda på Netto ( 8-pack) för billig peng med vallmo, sesam & solrosfrön på. Så skynda att fynda. Frasiga frallor med smör& ost, nybryggt kaffe , kokta ägg och avokado kan få vem som helst på bra humör 🙂
Vad brukar ni äta till frukost ?
Hujeda mig vad vi har städat idag – killarna har röjt garage & förråd och varit på återvinningen . Medan jag & Nomi hjälptes åt att städa huset . . . . . Och solen har skinit in genom fönstrerna hela dagen , och det är väl trevlig med lite vårsol – men oj vad varje dammkorn syns på vårat ljusa ( nästan helt vita ) golv. Jag gillar golvet jättemycket- men funderar ni på att skaffa väldigt ljusa golv – så tänk på detta 😀
Som tur var fick jag hjälp av minsta lilla damen att skura golven.
Nu kom jag på att jag fick någon kommentar om städning för lite sen, att jag verkade tycka det var så roligt att städa. Ha ha… Inte det minsta kan jag berätta- men jag avskyr när det är stökigt- så är det 😀
Nu ska vi ge oss ut på en promenad ner till affären i detta härliga väder, vi måste ju handla lördagsgodiset .
God kväll i stugorna.
Hoppas ni haft en fin vecka, och får en fortsatt jättetrevlig helg. Fredagskvällen är här och och vi har dukat fram lite extra gott framför tv:n. Tyvärr var mina salt & vinägerchips slut i butik – annars hade jag sett fram emot lite salt / syrliga snacks idag. Jag har förstått att det inte är många som håller med mig om att de chipsen är sååå goda 😀 Så vilka chips är dina favoriter ?
Men det går ingen nöd på mig, vi köpte både sourcreme-stjärnor ostbollar och salta nötter.
Lite sen lunch idag – men det blir ju så när man äter frukost senare än vanligt. Och just nu står det en härlig ratatouille och puttrar på spisen doftar helt underbart….
Det blir stekt kyckling till idag med ungsrostad örtpotatis. Annars är det väldigt gott till grillat. Och gärna lite god bearneisås till!
Yummie 😀
Tjingeling !
Nomi och jag ska ge oss ut i pulkabacken om en stund- Jonathan & Melvin är redan i skidbacken och övar på snowboard. Både Melvin och Jacob är riktigt duktiga nu – själv har jag aldrig lärt mig åka varken skidor eller snowboard- men pulka är roligt det också. Jacob & Thelma är hos sin pappa över sportlovet och de är på Lalandia i Danmark fram tills på söndag.
Middagen här får småttingarna välja ( inte ett dugg förvånade om det blir tacos… ha ha)
Men här kommer iallafall receptet på en riktigt god pastasås :
Det här behöver du :
800 gram kassler
1 gul lök
smör
4 dl vatten
4 dl grädde
2 msk chilisås
100 gram philadelphiaost
1 tsk timjan
250 gram färsk broccoli
Serveras till pasta
Gör så här :
Finhacka löken och strimla kasslern i små bitar.
Fräs detta i smör löken ska bara bli mjuk och inte få färg strö ver den torkade timjan.
Och rör ner grädde, chilisås och vatten. Och låt sjuda upp – och under tiden delar du och kokar du broccolibuketterna mjuka. Red av kasslersåsen med phialdelphiaost ( vill da ha tjockare sås- använd mer philadelphiaost, och vice verca. ) Smaka av med salt & peppar.
Sist vänder du ner broccolin – servera genast.
Tjingeling !
Nomi och jag ska ge oss ut i pulkabacken om en stund- Jonathan & Melvin är redan i skidbacken och övar på snowboard. Både Melvin och Jacob är riktigt duktiga nu – själv har jag aldrig lärt mig åka varken skidor eller snowboard- men pulka är roligt det också. Jacob & Thelma är hos sin pappa över sportlovet och de är på Lalandia i Danmark fram tills på söndag.
Middagen här får småttingarna välja ( inte ett dugg förvånade om det blir tacos… ha ha)
Men här kommer iallafall receptet på en riktigt god pastasås :
Det här behöver du :
800 gram kassler
1 gul lök
smör
4 dl vatten
4 dl grädde
2 msk chilisås
100 gram philadelphiaost
1 tsk timjan
250 gram färsk broccoli
Serveras till pasta
Gör så här :
Finhacka löken och strimla kasslern i små bitar.
Fräs detta i smör löken ska bara bli mjuk och inte få färg strö ver den torkade timjan.
Och rör ner grädde, chilisås och vatten. Och låt sjuda upp – och under tiden delar du och kokar du broccolibuketterna mjuka. Red av kasslersåsen med phialdelphiaost ( vill da ha tjockare sås- använd mer philadelphiaost, och vice verca. ) Smaka av med salt & peppar.
Sist vänder du ner broccolin – servera genast.
Hej raringar,
vad roligt att läsa hur och när ni hittade hit,och kul att många av er har följt med i dessa bloggflyttar och även husrenoveringar och matlagningsteman genom åren.
Idag kommer ett recept som ni bara måste prova, lova det. Alltså att göra egen kexchoklad, varför har jag inte tänkt på det innan ? Detta är verkligen hur -gott-som-helst, och inspirationen hittade jag på bloglovin av en fin blogg : smaskelismaskens.blogspot.se. Jag såg direkt att det här är ett ”Jenny recept” jag ändrade lite grann i receptet, och så här gjorde jag mina.
Jag fick det till fem stora chokladkex, hade nog kunnat göra en till om jag hade varit lite mer sparsam med fyllningen. Sedan delade jag dem i tre delar var innan de chokladdoppades.
Det här behöver du till 5 stycken chokladkex ( 15 stycken bitar) :
20 – 24 stycken smörgåsrån
3 stycken dubbelnougat 50 gram + 50 gram mjölkchoklad
Chokladdoppas i 250 gram mjölkchoklad + 1 msk rapsolja
Gör så här :
Smält nougaten och 50 gram mjölkchoklad och bred ut på smörgåsrånen. Använd 4 rån till varje, dvs tre lager fyllningar. Ställ in dem i kylen och låt dem svalna helt innan du skär varje bit i tre delar. Smält chokladen tillsammans med en msk neutralolja, och chokladdoppa sedan kexen. Låt dem torka på ett galler.
Ställ svalt fram till servering.
Sitter i köket och dricker dagens första kopp kaffe, medan resten av huset snarkar & sover fortfarande. ZZZZzzzzzz… Tänkte passa på att skriva ett par rader till dej – och sen blir det att bläddra igenom nya Mio- katalogen som trillade ner i brevlådan häromdagen.
Verkar som om det är mycket grått & silver i årets katalog….
Jag tycker om att blanda loppisfynd med ny inredning, jag tycker inte om när det blir för mycket av de gamla sakerna – utan lite lagom sådär.
Återkommer snart med dagens middagstips! 😀
Kram