Hej hopp!
Sådär nu veckans schlagermeny… Jag hade inte glömt bort.
Bara mycket att göra, och lite för lite tid 🙂 Ser verkligen framemot lördag, ska bli roligt att se vilka som går vidare. Har ni någon favorit som ni hoppas på ?
Först ut blir en smarrig förrätt : Rostade crostiner med oströra toppat med söta jordgubbar
Det här behöver du :
1 påse med crostiner
1 förpackning med getost ( President Petits chevres Doux )
3-4 msk philadelphiaost
Toppat med skivade jordgubbar
Så här gör du :
Nu när jag gjorde dessa crostinerna för första gången så hade jag inte philadelphiaost i, Men det kommer jag ha nästa gång. Rör ihop getosten med philadelphian till en oströra. Då blir det mycket lättare att bre. Skiva sedan jordgubbarna och toppa dem med, och så är det klart att servera.
Varmrätten: Krämig gorgonzolasås med fläskfile
Och fläskfilén går alldeles utmärkt att byta ut mot fin oxfilé to.m kyckling då gorgonzola är gott med det mesta.
Det här behöver du till 5-6 portioner:
6 portioner potatismos
2 äggulor
2 putsade fläskfilé
salt och peppar
Gorgonzolasås
2 msk Smör
150 gram god gorgonzolaost
1 liten fin finhackad sharlottenlök
4 dl creme fraiche
1/2 tsk dijonsenap
1-1/2 dl grädde
salt och peppar
Toppa med klippt fin persilja
Gör så här:
Ställ ugnen på 250 grader.
Rör ihop potatismoset med äggulorna
Spritsa moset runt omkring på en ugnsfast form och gräddai ugne tills den fått vacker färg.
under tiden skär du cm-tjocka bitar av fläskfilen och bryner klart i smör.
På stekspadet gör du sedan såsen, fräs löken mjuk i smöret – men den ska inte få färg.
Häll över vätska, creme fraiche, och senap och smula ner osten och låt puttra i fem minuter smaka av med salt och peppar.
Lägg upp köttet i mitten på fatet med spritsat gyllene mos, ringla över såsen och dekorera med persilja.
Efterrätten : En bit chokladig Oreo- cake
Det här behöver du :
150 gram smält smör
3 dl socker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl
Fyllning och topping
1 förpackning oreokakor
300 gram vit choklad
100 gram mörk choklad
100 gram rumsvarmt smör
2 dl grädde
1 påse mini marschmallows
1 dl o´hoy sås
Istället för minioreo halverade jag de vanliga.
Gör så här:
Smält smöret , (ta en rymlig kastrull då du skall blanda ner övriga ingredienser till botten i kastrullen) och låt det svalna av lite. Blanda i resten av ingredienserna, ta ett ägg i taget och avsluta med mjölet. Grovhacka Oreokakorna och blanda med i smeten.Häll smeten i en rund smörad och bröad springform. Grädda i 175 grader mitt i ugnen i ca 15 minuter, låt kakan svalna lite. Finhacka chokladen till fyllningen, värm grädde i en kastrull och rör ner chokladen.Klicka i smör och rör till en jämn smet, låt svalna lite. (Koka upp om det inte tjocknar) Lägg minimarshmallows på den gräddade kakan, spara lite marshmallows till topping. Häll över fudgesmeten och häll på resterande marshmallows, tryck ner minioreokakor lite varstans, ringla över chokladsås.
Låt kakan svalna och stelna i kylen minst 2 timmar, gärna över natten, den blir ännu bättre med tiden.