Gjorde egen glass i helgen när vi hade syster och hennes familj här i helgen. Och egen glass är så mycket godare än köpt (!) 😀 Så har du inte gjort det innan- så tycker jag att du ska pröva! Nu sist så gjorde jag en kolasås som jag ringlade i glassen innan vi frös den – men kan om man bättre gillar mörkare choklad göra kolasåsen med kvalitetschoklad 70 % kakao.
Brukar du göra egen glass ? Vilken smaksättning tycker du är godast?
Hemmagjorda kolasås :
2 1/2 dl florsocker
75 gram smör
100 gram choklad
2 dl grädde
Till glass-smeten
6 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk ( sötad )
Gör så här :
Smält smöret, rör ner flocksocker och bryt ner chokladen
rör till det smält samman, häll i grädden och låt det sjuda upp. Ta bort från plattan när det börjat koka. Ställ kallt i ett par timmar innan du börjar med själva glass-smeten. Vispa grädden toppig, rör ner den (okokta ) kondenserade mjölken Och varva sedan kolasås och glass-smeten i en tex. sockerkaksform. Frys in minst fem timmar innan servereing.
Här hittar ni mina tidigare glassrecept