Sådär nu hinner jag sätta mig en stund framför datorn och skicka iväg ett middagstips för veckan som kanske ska kunna passa er nu i veckan. ”Köttfärs i panna” allt-i-ett och hur gott som helst. 😀 Vi lagar ganska mycket mat med färs för det är ju så lätt att variera och barnen tycker att det är gott! Nu var det länge sen vi lagade denna maträtten – som vi brukar kalla köttfärs-tårta. Men säkert har något annat namn. Såsen gjorde jag med balsamico – den mesta såsen jag gör nu lagar jag med den. Testa dig fram med mängden balsamico, såsen ska inte bli söt – utan meningen är att den ska höja smakerna.
Har du något roligt / annorlunda recept med färs ? Jag tackar och tar emot tips ! 😀
Det här behöver du :
700 gram blandfärs
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlök
1 msk kalvfond
1 ägg
1 tsk salt
peppar
Såsen :
1-2 msk krämig balsamico
3 dl vatten
3 dl grädde
1 msk kinisisk soya
2 msk kalvfond konc.
Cirka 200 gram phialphiaost ( eller maizena redning )
salt och peppar
1 burk med små krispiga champinjoner
Gör så här :
Rör ihop alla ingredineser till färs-smeten och värm upp en panna ( med höga kanter ) med smör. Platta ut all färsen i pannan , som en stor biff. Och färs den på medelhög värme , vänd biffen med hjälp av en tallrik och stek den klar. Dela den som en tårta och kolla så att färsen är färdig. Mät i vatten, grädde, fond, balsamico och häll över färsen, låt sjuda upp och puttra på svag värme i några minuter. När du ska reda av såsen med philadelphia så får du ta upp ett par tre tårtbitar , och blanda i så mycket tills såsen får önskad konsistens. Vänd ner svampen och låt sjuda upp i ytterligare ett par minuter. Lägg tillbaka bitarna och servera direkt från pannan med koktpotatis och en god sallad.