Medan jag / vi inväntar hus- och hundvakt så sätter jag mig ner vid datorn en stund. Vi ska snart packa ut oss i bilen och åka mot huvudstaden- där flyget går ifrån imorgonbitti. Och jag tänkte att om ni inte har bestämt mågon efterrätt till helgens meny så måste jag tipsa om att göra egen glass. Väljer man att göra den här enklare glassen med kondenserad mjölk så är den verkligen klar på nolltid.
Mums!
Istället för kolasås kan man blanda i nutella, lakritssås, chokladsås eller någon annan glass-sås på tub om man inte vill koka egen.
Hemmagjorda kolasås :
2 1/2 dl florsocker
75 gram smör
100 gram choklad
2 dl grädde
Till glass-smeten
6 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk ( sötad )
Gör så här :
Smält smöret, rör ner flocksocker och bryt ner chokladen rör till det smält samman, häll i grädden och låt det sjuda upp. Ta bort från plattan när det börjat koka. Ställ kallt i ett par timmar innan du börjar med själva glass-smeten. Vispa grädden toppig, rör ner den (okokta ) kondenserade mjölken Och varva sedan kolasås och glass-smeten i en tex. sockerkaksform. Frys in minst fem timmar innan servereing.
Om du undrade om de små glas-skålarna
så är de från IKEA