Sitter och skriver listor på det som ska ska shoppas , packas och förberadas till resan. Solskydd, nya sandaler till barnen och lite pocketböcker och solglas till mig och Jonathan. Planeringen innan en resa är halva nöjet nästan- att ha något att se fram emot. Men iallfall på tal om shopping så var jag och Nomi på grand samarkand förra veckan och då hittade vi världens gulligaste skinnjackan till henne.
Och det är en liten miniatyr av min egen jacka .
Innerfodret har ett gulligt fjärilsmönster- shoppat på Lindex
Sådär nu hinner jag sätta mig en stund framför datorn och skicka iväg ett middagstips för veckan som kanske ska kunna passa er nu i veckan. ”Köttfärs i panna” allt-i-ett och hur gott som helst. 😀 Vi lagar ganska mycket mat med färs för det är ju så lätt att variera och barnen tycker att det är gott! Nu var det länge sen vi lagade denna maträtten – som vi brukar kalla köttfärs-tårta. Men säkert har något annat namn. Såsen gjorde jag med balsamico – den mesta såsen jag gör nu lagar jag med den. Testa dig fram med mängden balsamico, såsen ska inte bli söt – utan meningen är att den ska höja smakerna.
Har du något roligt / annorlunda recept med färs ? Jag tackar och tar emot tips ! 😀
Det här behöver du :
700 gramblandfärs
1 finhackad gul lök
1 pressad vitlök
1 msk kalvfond
1 ägg
1 tsk salt
peppar
Såsen :
1-2 msk krämig balsamico
3 dl vatten
3 dl grädde
1 msk kinisisk soya
2 msk kalvfond konc.
Cirka 200 gram phialphiaost ( eller maizena redning )
salt och peppar
1 burk med små krispiga champinjoner
Gör så här :
Rör ihop alla ingredineser till färs-smeten och värm upp en panna ( med höga kanter ) med smör. Platta ut all färsen i pannan , som en stor biff. Och färs den på medelhög värme , vänd biffen med hjälp av en tallrik och stek den klar. Dela den som en tårta och kolla så att färsen är färdig. Mät i vatten, grädde, fond, balsamico och häll över färsen, låt sjuda upp och puttra på svag värme i några minuter. När du ska reda av såsen med philadelphia så får du ta upp ett par tre tårtbitar , och blanda i så mycket tills såsen får önskad konsistens. Vänd ner svampen och låt sjuda upp i ytterligare ett par minuter. Lägg tillbaka bitarna och servera direkt från pannan med koktpotatis och en god sallad.
Hoppas din helg har varit riktigt bra! Här har vi verkligen ätit gott och och haft det bra på fina saltsjöbadet i ystad. Bläddrade igenom mina bilder…. och som vanligt fotar jag knappt någonting annat än mat och miljöer 🙂 Så jag lånar en bild av Hannah från middagen i går kväll.
Åker vi på spa igen så kommer vi ordna barn- och hundvakt i tid så Jonathan♥ också kan åka med. Trevligt!
Vi åt en helt fantastisk tre rättersmeny som avslutades med en riktigt god chokladtårta. Jag hade väldigt höga förväntningar när så många läsare berättade hur fint och bra det var – och det var verkligen superfräscht överallt, vitt- med inslag av rustika gamla möbler. Så vackert!
Jag låter bilderna tala för sig själva …
Detaljer från restaurang delen.
Jättefina rum var det med stilren inredning
och lite tjusig utsikt va?! Kan tänka mig hur fint det är på våren / sommaren sen
Fina bord – ett sådant skulle jag vilja ha hemma. 😀
Och vid lunchtid idag så besökte vi the creek experience spa. . Det är en behandling som tar cirka två timmar – och miljön påminner en tropisk regnskog med de fyra grundelementen luft, eld, jord och vatten.
Åker ni hit, så tycker jag att ni ska boka in den.
Men nu är det dags att läsa lite godnattsagor, och sen ska nog Jonathan och jag hyra hem en film.
Hoppas din helg har varit riktigt bra! Här har vi verkligen ätit gott och och haft det bra på fina saltsjöbadet i ystad. Bläddrade igenom mina bilder…. och som vanligt fotar jag knappt någonting annat än mat och miljöer 🙂 Så jag lånar en bild av Hannah från middagen i går kväll.
Åker vi på spa igen så kommer vi ordna barn- och hundvakt i tid så Jonathan♥ också kan åka med. Trevligt!
Vi åt en helt fantastisk tre rättersmeny som avslutades med en riktigt god chokladtårta. Jag hade väldigt höga förväntningar när så många läsare berättade hur fint och bra det var – och det var verkligen superfräscht överallt, vitt- med inslag av rustika gamla möbler. Så vackert!
Jag låter bilderna tala för sig själva …
Detaljer från restaurang delen.
Jättefina rum var det med stilren inredning
och lite tjusig utsikt va?! Kan tänka mig hur fint det är på våren / sommaren sen
Fina bord – ett sådant skulle jag vilja ha hemma. 😀
Och vid lunchtid idag så besökte vi the creek experience spa. . Det är en behandling som tar cirka två timmar – och miljön påminner en tropisk regnskog med de fyra grundelementen luft, eld, jord och vatten.
Åker ni hit, så tycker jag att ni ska boka in den.
Men nu är det dags att läsa lite godnattsagor, och sen ska nog Jonathan och jag hyra hem en film.
Kikar in efter en fantastisk hotellfrukost – det tillsammans med en underbar havsutsikt. Ystad är så himla vackert alltså. Och frukosten här på Saltsjöbad hadeså mycket gott att välja bland. Majj Gadd – varma croissanter är bara så lyxigt.
Oj, men nu börjar tiden rusa ifrån mig. (Det tar lite väl lång tid att ladda upp bilderna härifrån ) – så jag uppdaterar mer när jag kommer hem. Nu ska vi ta och gå ner och fortsätta vårt SPA:ande.
Godisskål med choklad, lakrits och surt. Gottgottgott !
Godkväll i stugorna.
Nu är helgen här på riktigt. Klockan är snart åtta- och då såg jag att 3:an sänder : Lyckan, kärleken och meningen med livet. Den såg jag på flyget på väg till Bali – läste även boken på samma semester ( boken är alltid bäst- så är det bara ) Handlade iallafall lite lösgodis och ostbågshjärtan tidigare idag. Jag har ju sett dessa hjärtan både här och där på var varannan blogg- så jag tänkte att det kunde vara roligt att testa dem 😀
Vi lagade laxlåda igår, och såsen blev såååå himla god. Fick tips av en läsare om knorrs fiskkrydda- och var ju tvungen att pröva. Nomnom ! Mycket gott och lätt att laga.
Gillar ni också lax- Har ni fler bra lax-recept att tipsa om? 🙂
Det här behöver du : 4 portionsbitar lax
2 1/2 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
1 dl grädde
1 msk hackad dill (jag hade fryst )
salt och peppar
fiskkrydda ( efter egen smak och tycke )
Gör så här :
Blanda alla ingredienser till såsen en timme innan du ska laga – ställ kallt.
Smaka av med fiskkryddan tills du får såsen så att smakrik som du önskar. Jag hade rätt mycket kryddor i , uppskattningsvis en och en halv msk.
Ställ ugnen på 200 grader. Lägg laxen i en smord form och bred ut såsen över.
Ställ in i mitten på ugnen- i cirka 25- 30 minuter eller tills laxen är färdig.
Jag har de senaste gångerna köpt clean-parfymerna.
Men köper helst olika varje gång, om man iallafall ska byta så är det ju roligare att köpa en ny doft…. så senaste köpet som hamnade i badrumsskåpet blev denna turkosa/ gröna flaskan ” warm cotton ” – och den doftar sååå gott. Nästa gång som det ska inhandlas ny parfym har jag ingen aning om vilken jag ska köpa, har du något tips – vilken är din favorit parfym ?
Jag skulle ju visa vårjackan jag handlade för ett tag sen,
och jag var på jakt efter en liten färgklick- så jag blev så glad när jag såg modellen i rött.
Men än så länge är det inte att tänka på vårjacka… Så den får vänta ett tag till i garderoben.
Jo jag fick ett par mail med samma fråga om jag är gravid. Nope- det stämmer inte. Antar att det kanske berodde på att jag visade att jag shoppat massa bebisprylar på instagram – men de var till lillasysters bebis. Är jag rund om magen beror det snarare på ett par kanelbullar för mycket 😉 Så nu har vi rett ut det,