Ystad saltsjöbad & the creek experience

God kväll i stugorna!

Hoppas din helg har varit riktigt bra! Här har vi verkligen ätit gott och och haft det bra på fina saltsjöbadet i ystad. Bläddrade igenom mina bilder…. och som vanligt fotar jag knappt någonting annat än mat och miljöer 🙂  Så jag lånar en bild av Hannah från middagen i går kväll.

Åker vi på spa igen så kommer vi ordna barn- och hundvakt i tid så Jonathan♥ också kan åka med. Trevligt!

Vi åt en helt fantastisk tre rättersmeny som avslutades med en riktigt god chokladtårta. Jag hade väldigt höga förväntningar när så många läsare berättade hur fint och bra det var – och  det var verkligen superfräscht överallt, vitt- med inslag av rustika gamla möbler. Så vackert!

Jag låter bilderna tala för sig själva …

Detaljer från restaurang delen.


Jättefina rum var det med stilren inredning


och lite tjusig utsikt va?! Kan tänka mig hur fint det är på våren / sommaren sen

Fina bord – ett sådant skulle jag vilja ha hemma. 😀

Och vid lunchtid idag så besökte vi the creek experience spa.  . Det är en behandling som tar cirka två timmar –  och miljön påminner en tropisk regnskog med de fyra grundelementen luft, eld, jord och vatten.


 Åker ni hit, så tycker jag att ni ska  boka in den.
Men nu är det dags att läsa lite godnattsagor, och sen ska nog Jonathan och jag hyra hem en film.

Hoppas du får en fortsatt trevlig kväll.  

0
7 kommentarer

Ystad saltsjöbad & the creek experience

God kväll i stugorna!

Hoppas din helg har varit riktigt bra! Här har vi verkligen ätit gott och och haft det bra på fina saltsjöbadet i ystad. Bläddrade igenom mina bilder…. och som vanligt fotar jag knappt någonting annat än mat och miljöer 🙂  Så jag lånar en bild av Hannah från middagen i går kväll.

Åker vi på spa igen så kommer vi ordna barn- och hundvakt i tid så Jonathan♥ också kan åka med. Trevligt!

Vi åt en helt fantastisk tre rättersmeny som avslutades med en riktigt god chokladtårta. Jag hade väldigt höga förväntningar när så många läsare berättade hur fint och bra det var – och  det var verkligen superfräscht överallt, vitt- med inslag av rustika gamla möbler. Så vackert!

Jag låter bilderna tala för sig själva …

Detaljer från restaurang delen.


Jättefina rum var det med stilren inredning


och lite tjusig utsikt va?! Kan tänka mig hur fint det är på våren / sommaren sen

Fina bord – ett sådant skulle jag vilja ha hemma. 😀

Och vid lunchtid idag så besökte vi the creek experience spa.  . Det är en behandling som tar cirka två timmar –  och miljön påminner en tropisk regnskog med de fyra grundelementen luft, eld, jord och vatten.


 Åker ni hit, så tycker jag att ni ska  boka in den.
Men nu är det dags att läsa lite godnattsagor, och sen ska nog Jonathan och jag hyra hem en film.

Hoppas du får en fortsatt trevlig kväll.  

0
7 kommentarer

Härliga hotellfrukost

Kikar in efter en fantastisk hotellfrukost – det tillsammans med en underbar havsutsikt. Ystad är så himla vackert alltså.  Och frukosten här på Saltsjöbad hadeså mycket gott att välja bland. Majj Gadd – varma croissanter är bara så lyxigt.

Oj, men nu börjar tiden rusa ifrån mig. (Det tar lite väl lång tid att ladda upp bilderna härifrån ) – så jag uppdaterar mer när jag kommer hem. Nu ska vi ta och gå ner och fortsätta vårt SPA:ande.

På återseende

0
5 kommentarer

Vinnaren i pizzautmaningen blev……

Tadaaaaa……  Mårtenssons kök – grattis  till er Håkan och Anki !
Ni hittar deras blogg här : http://martenssonskok.blogspot.se/

Deras minst sagt smarriga pizzabidrag.

Jisses….. Klockan är ju snart åtta- Nu måste jag börja packa !
Alldeles snart bär det av mot Ystad 😀

0
5 kommentarer

Nu är det helg

 

Godisskål med choklad, lakrits  och surt.  Gottgottgott !

Godkväll i stugorna.

Nu är helgen här på riktigt. Klockan är snart åtta- och då såg jag att 3:an sänder : Lyckan, kärleken och meningen med livet. Den såg jag på flyget på väg till Bali – läste även boken på samma semester ( boken är alltid bäst- så är det bara )  Handlade iallafall lite lösgodis och ostbågshjärtan tidigare idag. Jag har ju sett dessa hjärtan både här och där på var varannan blogg- så jag tänkte att det kunde vara roligt att testa dem 😀

Har du smakat dem, är de goda? 

0
2 kommentarer

Laxlåda med krämig sås

Vi lagade laxlåda igår, och såsen blev såååå himla god.  Fick tips av en läsare om knorrs fiskkrydda- och var ju tvungen att pröva. Nomnom ! Mycket gott och lätt att laga.

Gillar ni också lax-  Har ni fler bra lax-recept att tipsa om? 🙂

Det här behöver du :
4 portionsbitar lax
2 1/2 dl creme fraiche
100 gram philadelphiaost
1 dl grädde
1 msk hackad dill (jag hade fryst )
salt och peppar
fiskkrydda  ( efter egen smak och tycke )

Gör så här :

Blanda alla ingredienser till såsen en timme innan du ska laga – ställ kallt.
Smaka av med fiskkryddan tills du får såsen så att smakrik som du önskar. Jag hade rätt mycket kryddor i , uppskattningsvis en och en halv msk.

Ställ ugnen på 200 grader.  Lägg laxen i en smord form  och bred ut såsen över.
Ställ in i mitten på ugnen- i cirka  25- 30 minuter eller tills laxen är färdig.

Servera med kokt potatis och goda grönsaker.

0
15 kommentarer

Ny parfym – ny favorit

Jag har de senaste gångerna köpt clean-parfymerna.
Men köper helst  olika varje gång, om man iallafall ska byta så är det ju roligare att köpa en ny doft…. så senaste köpet som hamnade i badrumsskåpet blev denna turkosa/ gröna flaskan ” warm cotton ”   – och den doftar sååå gott. Nästa gång som det ska inhandlas ny parfym har jag ingen aning om vilken jag ska köpa, har du något tips – vilken är din favorit parfym ?

0
26 kommentarer

Vårjacka som väntar

Jag skulle ju visa vårjackan jag handlade för ett tag sen,
och jag var på jakt efter  en liten färgklick- så jag blev så glad när jag såg modellen i rött.

Men än så länge är det inte att tänka på vårjacka… Så den får vänta ett tag till i garderoben.

Jo jag fick ett par mail med samma fråga om jag är gravid. Nope- det stämmer inte. Antar att det kanske berodde på att jag visade att jag shoppat massa bebisprylar på instagram – men de var till lillasysters bebis. Är jag rund om magen beror det snarare på ett par kanelbullar för mycket 😉 Så nu har vi rett ut det,

Kram !

0
15 kommentarer

Avokadotorn med smak av citron toppat med räkor

Vaknade upp till ett riktigt vinterland idag- snö överallt !
Ja, ja… Vad är väl en bal på slottet 😀 Våren kommer förr eller senare hit också.
Tänkte tipsa om en trevlig förrätt jag lagade för lite sedan.. . . .  En enkel och smakrik liten rätt – jag tycker att det är extra viktigt med bra råvaror när man gör sådana här små rätter. Avokadon ska vara så där perfekt mjuk, och handskalade räkor är tusen gånger godare än de på burk.  Och gör din egna majonäs- det är så mycket godare än den som man köper i butik – och lätt som en plätt dessutom .

Låna gärna mina matbilder / recept till din blogg. 
Men glöm inte länka tillbaka tydligt. 

Det här behöver du till 4 förrätter :
4 avokado
1/2 finhackad rödlök
400 gram stora räkor med skal
1/2- 1 st citron
1 msk hackad dill
2-3 nypor med flingsalt
olivolja

Majonäs :2 äggulor

4 dl rapsolja
1 msk dijonsenap
1 kryddmått salt och peppar

 smaksätt din majonäs med tillexempel :
vinäger, citron, cayenne eller vad du tycker är gott.

Gör så här :
Skala räkorna och gör majonäsen – hur man gör står längre ner i receptet.
Gör sedan avokadotornen, börja med att hacka avokadon och  det är viktigt att den inte är för hård, utan den ska vara perfekt mjuk ( det är det svåraste med denna förrätt ) Finhacka löken och häll ner avokadon och löken i en skål. Rör ner dill, salt och pressad citron smaka av. Häll upp i ett glas eller tillexempel en rund pepparkaksform, så att det blir som små torn och lägg upp på en tallrik. Toppa med räkorna och en klick majonäs-

Gör din majonäs så här :
Ta fram äggen och oljan så att de hinner bli rumstempurerade, ( eller ska de vara kalla bägge två ) för har de inte samma temperatur så finns det en risk att majonäsen skär sig.
Lägg äggulorna i en skål och , häll över senap , salt och peppar och vispa det fluffigt.
Tillsätt sedan sakta, till en början droppvis oljan. Men när du ser att oljan och ägget binder samman ochblir tjockare så kan du hälla i mer åt gången, viktigt att vispa hela tiden med elvispen.När all olja är i så är den färdig.
Ställ kallt till servering.

 

 

0
5 kommentarer

Len glass med krämig kolasås

Gjorde egen glass i helgen när vi hade syster och hennes familj här i helgen. Och egen glass är så mycket godare än köpt (!) 😀 Så har du inte gjort det innan- så tycker jag att du ska pröva!  Nu sist så gjorde jag en kolasås som jag ringlade i glassen innan vi frös den – men kan om man bättre gillar mörkare choklad göra kolasåsen med kvalitetschoklad 70 % kakao.

Brukar du göra egen glass ? Vilken smaksättning tycker du är godast?


Hemmagjorda kolasås :

2 1/2 dl florsocker
75 gram smör
100 gram choklad
2 dl grädde

Till glass-smeten 
6 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk ( sötad )

Gör så här :
Smält smöret, rör ner flocksocker och bryt ner chokladen
rör till det smält samman, häll i grädden och låt det sjuda upp. Ta bort från plattan när det börjat koka. Ställ kallt i ett par timmar innan du börjar med själva  glass-smeten. Vispa grädden toppig, rör ner den (okokta ) kondenserade mjölken Och varva sedan kolasås och glass-smeten i en tex. sockerkaksform. Frys in minst fem timmar innan servereing.

Här hittar ni mina tidigare glassrecept

1
10 kommentarer