Hej hopp,
Hoppas ni har bästa söndagen vart än i landet ni befinner er 🙂 Jag och Linda vet att ni brukar uppskatta när vi har teman på bloggarna och denna gången kom vi fram till att ett vårtema vore roligt. Jag var först fundersam på vad jag skulle laga för mat däremot bakningen bestämde jag mig för med en gång- det kommer dyka upp nästa vecka samma tid. Tillslut så föll valet på dessa urgoda grillspett- ett recept jag blev bjuden på förra sommaren och de kan både grillas eller vid busväder göras i ugnen 😉
Halloumipanerade kycklingspett – lika goda kalla som varma.
Serveras med en sallad på tomat, lök och lite gurka och en mild fetaostkräm.
Det här behöver du till grillspetten :
grillspett
800 gram kycklingfile
250 gram Halloumiost
2 msk med sesamfrön
salt och peppar
3 msk finhackad färsk bladpersilja
2 ägg
Fetaostkrämen :
2 1/2 dl creme fraiche
1 pkt med fetaost
salt & peppar
en tsk med färsk pressad citronsaft
Gör dina kycklingspett så här :
Smula fetaosten och rör ihop samtliga ingredienser till fetaostkrämen – ställ kallt.
Skär kycklingen i mindre delar. Vispa upp ägget förbered paneringen i en skål : finriven halloumipost, sesamfrön, persilja , flingsalt och lite peppar. Doppa först kycklingbitarna i äggsmeten sedan ner i paneringen och trä på grillspett.
Ska du grilla dem , pensla gallret med olivolja så att de inte fastnar och ska du göra dem i ugnen är det 175 grader i ugnen tills de får fin färg och tills de är genomstekta cirka 15- 20 minuter. Servera sedan med god sås och en fräsch sallad.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Detta är med våra olika teman som jag & Linda brukar ha är lika spännande varje gång- jag fick nämligen bilden skickad till mig för bara en timme sedan. Så jag hade ingen aning om hur smarrig den här pajen skulle se ut – den ser galet god ut om du frågar mig. En härligt vårinspirerad paj med lax & sparris, för receptet kolla genast in hennes blogg ( det ska jag göra) klicka HÄR