REKLAM FÖR GÖL

BJUDBRICKA MED GÖL


Hej där godingar,

Min helg i Stockholm har varit helt fantastisk, och även om jag verkligen gillar att åka hit så är det lika skönt att åka hem. Till lilla Kalmar där det är lugnare, mindre stressigt och alla känner alla. Hoppas att ni också har haft en riktigt härlig helg. Kanske hade ni lite middagsgäster på besök ? Då kan jag tipsa er om vad ni ska bjussa på nästa gång.

För kolla in det här! Hur trevligt ser inte det ut, med massa olika snacksbitar.
Torkade korvar, salamichips, vindruvor, färska bär, ost och ananas. Såååå gott.
Man kan även ställa fram lite chips också, men de hade jag redan ätit upp kvällen innan 😉


Jag har alltid några paket med Göls torkade salamichips hemma.
För hela familjen gillar dem, och de är det ultimata bjudssnackset.
Göls godbitar är framtagna med hög kvalitet och hög kötthalt vilket märks tydligt på smaken. Personligen gillar jag bästa chilismakerna, medan barnen föredrar de klassiska.

10
4 kommentarer

VECKOMATSEDEL

Söndag igen, dags för veckomatsedlen.
Varsågoda.


Måndag Krämig grönsaksgratäng
Tisdag Skogspanna med lax & lingon
Onsdag Mexikansk het köttfärssoppa
Torsdag Shepherd pie
Fredag Kycklingburgare med sötpotatispommes


Burgaren är lika enkel som den låter.
Hamburgerbröd, kycklingfile, cheddarost, dressing & sallad, tomat , lök.
.

Detta behöver du till sötpotatispommesen :
1 stor sötpotatis
2-3 msk potatismjöl
rapsolja
flingsalt

Gör dina sötpotatisstrips så här:
Skrubba din sötpotatis och skär den i tjocka strimlor. Precis som pommes strips.
Lägg dem i kallt vatten i cirka 15 minuter, ställ ugnen på 225 grader. Ta upp dem och låt dem rinna av. Blanda dem med ett par- tre msk potatismjöl, och lägg sedan ut dem på en plåt. Nu råkade mitt bakplåtspapper vara slut,  men lägg dem gärna på bakplåtspapper.
Ringla över lite matolja.  Lägg dem inte i en hög utan rada upp dem så att de inte nuddar varandra.
Skjuts in i ugnen, och låt den bakas där i 20 minuter ( mer eller mindre beroende på hur tjocka du gör dem)
Strö över flingsalt och servera.

Magiskt gott och de blir perfekt krispiga.

3
Kommentera

KÄNNER MIG BORTSKÄMD ❤️

Känner mig så bortskämd.
För jisses vad jag sovit i natt…. typ 9 timmar utan att vakna i härligt mjuka hotell-lakan. Jag vaknar annars några gånger per natt av djur eller barn, men somnar i och för sig oftast om på två minuter…. men att bara få sova helt ostört. Galet fantastiskt. Så strax innan halv elva vaknade jag, bryggde kaffe på rummet och jobbade av det viktigaste på datorn.


Hoppade i myskläderna och gick ner och åt frukost. Älskar hotellfrukost
Men många av mina vänner tycker inte om att äta själva ute / borta , vare sig det är frukost eller lunch. Jag tycker det kan vara mysigt att äta ute själv, faktiskt till och med lite intressant att sitta och iaktta människor, nykära par, folk på jobbresor, familjer eller tjejgäng.

Så jag grundade i en god & stor frukost innan dagens första möte.
I morgon ska jag möta upp Erica efter frukost , en gammal barndomsvän, vi har inte setts sedan corona drog in. Så det ska bli så himla kul.

På återseende imorgon.

7
2 kommentarer

OKTOBERBUKETTER

Hej hej,

Denna veckan har det varit vansinnigt mycket jobb, jag känner mig nästintill som en maskin. Plöjt och provat recept, renskrivit text, fotat och filmat samarbeten , rensat mailen och följt upp alla siffror och statistik på mina plattformer.
Jag har fått så sjukt mycket gjort. Klappar mig själv på axeln.

För det är en härlig känsla att vara i fas tills barnen kommer hem, plus att jag har dem 1 vecka extra nu när vi ska åka till Cypern på höstlovet ( vecka 44 ) Då vill man ju kunna vara lite ledig… betoning på lite… då jag aldrig kan vara helt ledig.

Men det som hjälpt mig att andas lite mer lugnt denna veckan är alla promenader med Charlie. Fördelen med att ha hund är att du måste pausa och ge dig ut oavsett väder. Det är underbart att rensa bort jobbet en timme och bara ge sig ut i naturen, det är balsam för min själ.

Plockade blommor längst vägen, att det fortfarande finns så mycket fina blommor trots att det är November om en vecka. Sötaste oktoberbuketten.
Det blev en regning skogspromenad, men det var så mycket lättare sedan att gå in och sätta sig med allt kontorsjobb.


Men nu är det dags att smita ner och äta frukost.
Hotellfrukost är det bästa som finns när man bor på hotell.

Kram och på återseende

8
5 kommentarer

KALMARS BÄSTA SUSHI


Hej där,
Då var jag framme och på plats i Stockholm. Har precis checkat in på hotellet, ska hoppa in i duschen och göra mig klart för middag. Och på tal om mat…. Jag fick massor av frågor i går angående sushin jag visade på Instagramstories.
Och detta är verkligen stauuuns godaste sushi. Jag som precis har lärt mig att äta detta, har nu provat hela utbudet som finns att erbjuda i vår lilla byhåla 😉

Och Mimami Sushi i Kalmar är så fräsch och god. Klicka här för att komma till deras hemsida.

Inget samarbete utan bara hopp om att många hittar hit så att jag kan äta sushi här i all framtid.

Mums!

3
Kommentera

HÖSTFINT PÅ TRAPPEN

Välkommen Fredag,

Nu är ni nog många som längtar hem och till fredagstacosen.
Som egen företagare och varannan-vecka förälder så är det dessvärre svårt att ta ledigt alla helger.
Jag försöker istället planera in så mycket jobb och möten jag kan på min ”jobb-vecka” för att sedan kunna sluta i tid den veckan jag har barnen hemma. Men jag klagar inte jag har ett jobb som jag tycker är roligt och utvecklande så jag tycker faktiskt nästan alltid att det är roligt att jobba.

Förr-förra veckan blev det lite pyssel i trädgården. Det var löv som ska räfsas, växter som skulle grävas upp och lite nytt i de tomma krukorna som skulle planteras

Känns ju alltid lite mer ombonat med lite växtlighet eller grönt på trappen.
Här dekorerade vi även med massa röda äpplen, tyckte att det kändes höstligt och fint.

Väskan är packad, husvakten är snart här – så nu styr jag kosan mot flygplatsen och reser mot Stockholm för en jobbhelg.

Hoppas ni får en härlig helg och att solen lyckas titta fram på er.

Kramar

7
Kommentera

I MORGON BLIR DET STOCKHOLM

Hej hej
Eftersom ni var så många på Instagram som tyckte att jag skulle börja uppdatera bloggen 2 gånger om dagen så tänkte jag försöka med det. Även om det kommer vara svårt vissa dagar, men jag ska göra mitt bästa.

I morgon bär det av mot Stockholm några dagar, jag har viktiga möten inbokat.
Och förhoppningsvis ska jag hinna med att träffa fina Nina mellan dessa. Vi har ju inte setts sedan Corona drog in, så jag har saknat henne massor. Vi kommer ha så mycket att skvallra om så det finns inte.

Denna veckan har det skrivits och provlagats så mycket recept till nya boken så det känns som om hela jag luktar restaurangkök. Matoset sätter sig liksom i håret och kläderna hur mycket man än vädrar… haha.

Men men… jag tror faktiskt att denna boken kommer bli något över det vanliga. Jag har det på känn…

Men nu måste jag skynda mig in till stan. Har möte om 20 minuter, och alla som känner mig vet att jag är väldigt punktlig. Tycker inte om att komma försent.
Det är samma sak som att säga att min tid är viktigare än den som sitter och väntar. Sånt gillar jag inte 🙂

20
2 kommentarer

TIPS TILL HELGEN


Jisses så länge det var jag gjorde en riktig potatisgratäng. Vi har kört snabbvarianten de senaste gångerna.
Men min herre så jäkla gott det är med hemmagjord !

Gjorde en rejäl skål med sallad i helgen så har ätit denna hela veckan. Mums




Till potatisgratängen:
1 gul lök
smör
8-10 mellanstora potatisar
5 dl vispgrädde
2 burkar med creme bonjour ( vitlök )
salt och peppar
2 bollar mozzarella

Gör så här:
Ställ ugnen på ca 200 grader. 
Hetta upp en stekpanna med smör och fräs den finhackade löken tills den doftar nötigt och är mjuk. Skala och skiva potatisen tunt och varva löken med potatisen i en ugnssäker form. Rör ihop grädde och färskost i samma stekpannan och sjud upp under tiden du vispar så att den blir klumpfri. Salta och peppra i gräddblaningen och vänd över potatisen.
( Gräddblandningen ska täcka potatisen ordentligt, så ev kan det behövas att hälla över lite grädde till. )
 Ställ in i ugnen och gratinera i ca 50 – 60 minuter.
När det är tjugo minuter kvar av gratineringstiden , ta ut formen och skiva över mozzarella, och ställ tillbaka i ugnen igen. 
När den är färdiggratinerad, så är det godast om den kan stå en tio minuter en kvart under folie. Den blir krämigare då.

Smaklig måltid !

Fläskfilén smörstekte jag på spisen med salt & svartpeppar

Till salladen: 
1 1/2 st gurka
2 tomater 
1 liten rödlök 
1 dl finhackad bladpersilja 
1 citron 
1 msk olivolja 

Gör så här : 
Skölj grönsaker och bladpersilja väl. 
Finhacka gurka, lök, och tomat så smått du bara kan. 
Pressa ner citronen ner i salladen och rör sedan ner bladpersiljan. 
Ringla över lite olivolja och blanda väl. 

Klart! 


4
1 kommentar

ONSDAGSPLANER


Godmorgon där ute,
Redan Onsdag, och jag hoppas veckan startat fint för er. Tisdagsplanerna var att jag skulle beta av och rensa mailen. Det hann jag inte… Allt annat kom i vägen.
Men i dag ska jag göra ett djupdyk och förhoppningsvis hinna svara på alla oöppnade meddelanden. Sedan har jag planerat att laga mig något riktigt gott till mig ikväll, jag har en fläskfilé som ligger i kylen och väntar på att bli tillagad. Tillsammans med Jureskogs bea!!!! Och har ni inte smakat den- gör det! Helt klart världens godaste ”köpa-bea”

Dagens kontor, innan jag stämplat in. 😉
Snart kommer det vara kaos här med frukosttallrikar & smulor, ännu fler koppar kaffe ( halvtomma ) anteckningsblock och sedan all min kamerautrustning. Haha… Men det är ju precis det som är socialmedier, man visar ju oftast bara upp det finaste man har. Så tror inte att det ser ut så här längre än fem minuter till.

Men nu som sagt ett djupdyk mer i mailen.

Med det önskar jag er en riktigt fin dag.
Kram

8
3 kommentarer

GÅRDAGENS LYXMIDDAG


Hallå där,
Då var det kväller. I dag har det jobbats på i vanlig ordning och sedan har jag stått ute i garaget och packat utemöbler som ska returneras…. Det är tråkigt när man köper saker som inte håller måttet, men det var banne mig ännu tråkigare att packa in alla dessa i bullbelplast, extra emballage och kartonger. Jodå… tog 3 timmar av min dag. Men nu är det klart, så kan jag checka av det på veckans lista.
Så nu tänkte bara kika förbi och läska er ordentligt med denna bilden….

Detta var gårdagens middag, så lyxig att jag blir avundsjuk på mig själv bara genom att tänka på det. Jag köpte rökta räkor i olika smaker, färska räkor, havskräftor och hummer. Och så tillbehör som skagenfyllda crustader, baguetter, och vindruvor. Hamnade i mathimlen en stund.

Nu blir det att landa i tv-soffan och kolla serier.

Go´kväll på er där ute.

14
1 kommentar