Snorklingtur

Hej och godmorgon hälsar jag från ett riktigt varmt egypten.

Idag så bär det av på en liten snorklingtur efter frukosten, bussen hämtar oss vid klockan tio. Och vi snorklade även sist då vi var här i sharm el sheik, det var för ungefär  tre år sedan, och vattnet är så kristallklart och det finns så mykcet fina fiskar att titta på. Så åker ni till Egypten någongång så tycker jag int att ni ska missa det. Läste bland kommentarerna att det är fler av er läsare som varit här på detta hotellet- och det är grymt bra med alla pooler ( uppvärmda ) och vattenrutchkanor.

Nomi tyckte att vi skulle ha en sådan här liten vattenpark hemma i trädgården. 🙂

På fredag åker vi hemåt igen…. vad har ni för väder hemma i sverige idag –
hur varmt / kallt är det ?

0
3 kommentarer

Världens godaste tomatsoppa

Ja – det är den faktiskt!   Jag får så många mail om denna, och att ni gillar receptet.

Kul- vi lagar den iallfall en gång i månaden. Nyttigt och lätt att tycka om.

Och vill man ska ka man lätt skippa baconet så har man istället en vegetarisk måltid.

Det här behöver du till 4- 5 portioner:
3 st burkar med fyllig tomatkross ( jag valde smaksatt med örter )
1 finhackad scharlottenlök
1 vitlöksklyfta
olivolja
5-6 dl vatten
1 dl grädde
2 stycken grönsaksbuljong
3 msk strösocker
Salt och peppar och lite cayenne
ev lite örtkrydda
Ett par dl färdigkokt pasta

Garnering : Finklippt stekt bacon , fetaost och vitlöksbröd

Gör så här :
Hetta upp en kastrull med olivolja och fräs den finhackade löken + vitlöken  glansig, och häll i kryddorna och låt fräsa, rör sedan i lite av vattnet och låt sjuda lite upp en stund. Vänd ner de krossade tomaterna, smula ner buljongtärningarna pressa och sedan häll i sockret. Låt sedan soppan sjuda en halvtimma ( minst ) sedan mixar du soppan slät. Smaka av med salt och peppar, eller mera kryddor och om så önskas – runda av tomatsoppan med en skvätt grädde och sist så vänder du ner den färdiga pastan.

Serveras sedan med knaperstekt baconströssel och fetaost.

Jag gillar ganska mycket cayennepeppar- så man svettas lite 🙂
Då är det bra att runda av med en lite klick matlagningsyougurt / creme fraiche

1
7 kommentarer

Mot restaurangen

Kikar bara förbi en liten snabbis för att säga hej.  ” Hej hej ”
För nu bär det snart av mot favoritrestaurangen. Där gör de den bästa pizzan här på hotellet och det är alltid lång kö. Annars serveras den mesta ”barnvänliga” maten här såsom pasta, pommes , hamburgare. osv.

Nu ropar familjen på mig. Dags att gå 🙂

 

0
1 kommentar

Godmorgon

Vi solar och badar massor.  Både idag och igår har solen lyst från klarblå himmel och det är varmt. Hotellet heter Aqua Blu ( någon frågade bland kommentarerna )  Det är ett jättestort hotell i sharm el sheik  – och jag undrar om vi kommer hinna tröttna på poolerna eller vattenrutchkanorna överhuvudtaget innan vi åker. . . Tror inte det iallafall .

  Nio olika uppvärmda pooler barnpool, pool med vågor i och pooler för att motionssimma i.

Thelma och Nomi badar 

Mycket glass och läsk blir det i denna värmen, det hör ju till när det är semester.
Och jag som hade tagit med mig alla dessa böcker jag skulle hinna läsa på semestern …. 🙂 Haha … jag har bara läst ett par kapitel ur första pocketboken men jag kanske hinner läsa lite till på flyget hem.

Jag sitter i receptionen just nu eftersom det är bäst internet här , men nu måste jag kila –
vi ska bort och åka vattenrutchkanor.

Vi hörs om en stund.

0
5 kommentarer

En liten hälsning från Egypten

Hej på er!

Och tack för alla fina hälsningar både bland kommentarerna och på mailen.
Vi har det jättebra och och hotellet är kanon med sina 63 (!!) vatterutchkanor, jag hade trott att det ”bara” var 53 stycken först :-)oj oj oj … vi har fortfarande några stycken vi inte hunnit åka än.  Det är varmt ( cirka 28 grader tror jag , förra veckan hade de haft 35 grader ! )  Jag var lite förberedd på att internet skulle vara lite halvkasst – och det var lite som jag gissat på tyvärr. Men jag hoppas jag ska lyckas ladda upp några bilder här från första dagen att visa er.

Det var lite mulet den dagen – men det var nog bara bra för solen här är jättestark,

Vi hade bokat tre rum, men när vi kom fram så undrade de om det gick bra att vi fick två små bungalows vid lilla poolområdet istället. Det tyckte vi var helt okej , jättefina var de också 🙂

Lillebror och storebror.

Här på lilla altanen kan man sitta och läsa och slappa lite om man tröttnat på att bada för en stund.

Vattenrutchkanor för alla åldrar.

Mat finns det överallt – 4 middagsrestauranger är det som ingår i vårat allinclusive.
Får visa lite mer bilder på detta om en stund.

Här står de och kolgrillar till kvällens buffe.

Och frukost buffen finns att hitta på två olika ställen också, det bjuds på det mesta.
Frallor, yougurt, juicer, oilka sorters pålägg, omelett , pannkakor och bakverk i mängder.
Vem äter egentligen bakverk på morgonen ? 😀

Nu håller vi tummarna för att detta inlägget går att ladda upp.
( tredje gången jag försöker. )

Hur är vädret hemma ? Börjar våren närma sig ?  

0
8 kommentarer

Scones till frukost

Detta receptet brukar vi följa  sen kan man om man vill blanda i det man gillar tillexempel bär eller choklad !

Det här behöver du :

3 dl mjölk
100 gram smör
7 1/2 dl vetemjöl
2 1/2 dl havregryn
4 tsk bakpulver
1 tsk salt

Gör så här : 
Ställ ugnen på 250 grader. Blanda först de torra ingredienserna i en skål , tärna ner smöret och arbeta ihop till en hyfsat grynig massa, blanda ner mjölken och arbeta till en deg . Dela degen i fyra högar och platta ut dem till runda bröd, skär ett kryss rätt över bröden med en kniv och nagga brödkakorna med en gaffel.  Grädda i mitten på ugnen i cirka 10 minuter, eller tills de fått en gyllene färg.

Serveras genast med smör, ost och söt marmelad 😀
Mums!

 

0
3 kommentarer

Ratatouille

Detta är nog bland det godaste grilltillbehöret man kan ha – så spara receptet till sommaren om ni inte lagar det innan dess.

Det här behöver du till 4 – 6 portioner :
 
3 röda paprikor ( eller olika blandade färger )
1 zucchini
2 gula lökar
1 aubergine
3 vitlöksklyftor
1 skvätt olivolja
2 burkar med fylliga krossade tomater
1/2 tsk socker
svart och nymalen peppar

Gör så här
Skölj grönsakerna och skär i lagom stora klyftor / bitar.
Hetta upp en panna med oljan och fräs sedan grönsakerna/ lökarna – men de ska inte få färg.Häll över de krossade tomaterna, låt sedan grytan stå och småputtra i 30-45  minuter en halvtimme och mosa lite med hjälp av en träsked.Smaka av med salt och peppar.

0
10 kommentarer

Kyckling med örtkryddade klyftpotatisar med bearneiesås

Bra att jag har sparat lite recept här till vår semester 😀 Så det inte blir helt tyst för bloggen på mat-fronten. Och snart kommer massor av bilder från hotellet och maten här!

Örtkryddade klyftpotatisar med smörstekt kyckling.

Receptet på ratatouille kommer snart i ett eget inlägg.

Det här behöver du till godaste klyftpotatisarna:
Små potatisar
olivolja
örtkrydda
salt

Ställ ugnen på 225 grader.
Skala potatisarna och dela dem på längden, och lägg i en bunke.
ringla över rikligt med olivolja och blanda om. Häll upp i en ugnssäkerform och strö över flingsalt och örtkrydda.

Ställ in i mitten på ugnen tills potatisen är klar.
Cirka 35- 40 minuter.

0
2 kommentarer

Vårtema – Halloumipanerade kycklingspett

Hej hopp,

Hoppas ni har bästa söndagen vart än i landet ni befinner er 🙂 Jag och Linda vet att ni brukar uppskatta när vi har teman på bloggarna och denna gången kom vi fram till att ett vårtema vore roligt. Jag var först fundersam på vad jag skulle laga för mat däremot bakningen bestämde jag mig för med en gång- det kommer dyka upp nästa vecka samma tid. Tillslut så föll valet på dessa urgoda grillspett- ett recept jag blev bjuden på förra sommaren och de kan både grillas eller vid busväder göras i ugnen 😉

Halloumipanerade kycklingspett – lika goda kalla som varma.
IMG_7388-001

Serveras med en sallad på tomat, lök och lite gurka och en mild fetaostkräm.

Det här behöver du till grillspetten :
grillspett
800 gram kycklingfile
250 gram Halloumiost
2 msk med sesamfrön
salt och peppar
3 msk finhackad färsk bladpersilja
2 ägg

Fetaostkrämen :
2 1/2 dl creme fraiche
1 pkt med fetaost
salt & peppar
en tsk med färsk pressad citronsaft

Gör dina kycklingspett så här :
Smula fetaosten och rör ihop samtliga ingredienser till fetaostkrämen – ställ kallt. 
Skär kycklingen i mindre delar. Vispa upp ägget förbered paneringen i en skål : finriven halloumipost, sesamfrön, persilja , flingsalt och lite peppar. Doppa först kycklingbitarna i äggsmeten sedan ner i paneringen och trä på grillspett.

Kycklingspett

Ska du grilla dem , pensla gallret med olivolja så att de inte fastnar och ska du göra dem i ugnen är det 175 grader i ugnen tills de får fin färg och tills de är genomstekta cirka 15- 20 minuter. Servera sedan med god sås och en fräsch sallad.

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Detta är med våra olika teman som jag & Linda brukar ha är lika spännande varje gång- jag fick nämligen bilden skickad till mig för bara en timme sedan. Så jag hade ingen aning om hur smarrig den här pajen skulle se ut – den ser galet god ut om du frågar mig. En härligt vårinspirerad paj med lax & sparris, för  receptet kolla genast in hennes blogg ( det ska jag göra) klicka HÄR

kryddburken_laxpaj_sparris

0
9 kommentarer

Fortsatt trevlig fredag

Hej hej !
Kikar förbi en liten sväng bara, resan har gått jättebra. Men vi har varit väldigt trötta idag, knasig restid att flyga så där tidigt  men det är ju värt det när man är framme 🙂

Hoppas du får en fortsatt fin fredagskväll ! 

Kram

0
2 kommentarer