Blå pärlhyacint

Lite gulligt på köksbordet är de här blåa pärlhyacinterna jag köpte förra veckan.
Hittade även lite små söta glasflaskor i snygg modell på blomsteraffären. Väldigt fina som vaser också att plocka in och ha vårblommor i.

Blått som kökskaklet och kökstapeten . Fint!

När pärlhyacinterna blommat över brukar jag klippa ner dem och gräva ner dem under syreenerna. Då blommar de fint där sen nästa år, brukar ni också spara göra det med era lökväxter?

0
9 kommentarer

4 April

 

4 April idag och Nea hade en fin födelsedag igår, och fick sina hål i öronen som hon önskat sig så länge.  Det öppnades massvis med paket, och så fikades det. Neas farmor Ann-Marie hade bakat en riktigt god   marängtårta med hallonmousse till kalaset.

Marängtårta toppat med hallon .

Småkusinerna Lova och Nomi

   Det skiljer ju bara sju veckor på Nomi och Lova, och det är många som tror att de är tvillingar de här två 🙂 Lika busiga är de iallafall.Nu dags att äta lite frukost här på Öland.
Hörs om en stund.

0
11 kommentarer

Påsktema – Kladdkaka

Hej och godmorgon från ett sooooligt öland,

Jag och Nomi åkte hit redan igår eftersom hennes kusin-vitamin fyller år idag. Så här har vi varit uppe tidigt för att sjunga för födelsedagsbarnet och många paket blev det, och 7 åringen var väldigt nöjd över alla fina presenter hon fickEfterrätt påsk recept

Detta blir en väldigt söt efterrätt så istället för att servera med grädde ,
så vände jag ner  lemuncurd i grädden. Sött & syrligt blir en  riktigt bra kombo. 

Till denna påskefterrätt behöver du :

4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 1 /2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
200 gram vit choklad ( Marabous tex )
cirka 10 droppar gul karamellfärg

Serveringstips : 2 dl grädde + 3/4 – 1 dl lemoncurd

 Gör din påsk dessert så här:
Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och chokladen över vattenbad tillsammans, låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 – 25 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat – cirka 3 timmar.

Servera med citrongrädde & färglada godisar.

Perfekt kladdig kladdkaka i härligt gul färg.

Baka påsk efterrätt

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *  * * * *

Som vanligt är det lika roligt att se vad Linda bjuder på för något gott, och jag fick själv bidraget till mig för knappt en timme sedan 🙂  Och denna gången blev det en påskinspirerad budapestabakelse med gula ägg på-  och det ser precis som vanligt riktigt smarrigt ut. För recept klickar du HÄR

1
8 kommentarer

Neas födelsedag

Idag den 3 april så fyller min lilla systerdotter och barnens kusin Nea 6 år.  Och vi ska göra det bästa vi kan för att ge henne en riktigt fin födelsedag även om det känns tungt nu för alla i släkten.  Tiden stannar ju inte, utan tickar på även om man ibland inte vill. Och jag tror att vi har hittat något som Nea kommer bli glad för kanske inte lika glad som att hon ska få ta hål i öronen idag ( som hon pratat om i flera år ) men nästan ♥

Paket i silverpapper med vita snören.

Hipp hipp hurra idag Nea på din stora dag idag  ♥

0
7 kommentarer

Omelett

Ni vet säkert hur man lagar en omelett… men så här gör jag denna.

Jag brukar blanda i lite gott och blandat av det som finns i kylskåpet.
Denna gången :
2 par ägg ihopvispat med en msk grädde,
finhackad gul lök,
paprika och rökt skinka
+ salt och peppar.
Och så hade jag ett tunt lager med philadelphia i innan servering.

Vispa ihop allt utom philadelphiaosten och stek i olivolja ett par minuter på varje sida
Bred ut ett lager med färskosten innan servering

0
3 kommentarer

Tack

Tack!

Tack för alla fina och varma tankar ni har sänt till min syster och hennes familj, i denna stora sorg. Jag tror att när hon orkar kommer hon att läsa igenom allt fint ni har skrivit.

.

0
1 kommentar

Sorgens dag

Trots att solen idag har lyst från klarblå himmel så har detta varit en tung och fruktansvärd dag. Mina tankar är hos min lillasyster &  Tobias  Nea och Lova som förlorat sitt ofödda barn och lillebror idag. Livet är så himla orättvist ibland, och jag vet knappt vad jag ska säga, det finns ju inga ord i världen som räcker till.  Tidigt imorse åkte de in till BB med värkar för att snart få träffa sin bebis ( v 41+ ) Efter en stunds letande så berättade sjukhuspersonalen att man inte hittade några hjärtslag och att deras efterlängtade lilla baby inte levde längre. . . . Det gör så ont i hela hjärtat att bara tänka på det, och det är så orättvist, hemskt och overkligt allting.

An angel , in the book of life
wrote down your babys birth
And whispered when he closed the book  :
to beautiful for earth 

En helt fruktansvärd dag…..En sorgens dag.

0
70 kommentarer

Mintbiskvier doppade i schweizernötschoklad

Nu dyker ett nytt litet recept upp för er som kanske vill baka under påskledigheten.
Jag har massa fler recept på biskvier som jag ska pröva fram inom kort, roligt att baka- och faktiskt en ganska lätt kondiskaka att göra. Har du prövat några av mina tidigare biskvirecept ?

Essensen till denna hittar du i hyllan bland bakprodukter.

Det här behöver du till cirka 25 biskiver :

300 gram mandelmassa
1/2 dl socker
1 äggvita ( ett stort ägg eller två små )

Fyllning :
150 gram rumsvarmt smör
1 äggula
2 1/2 dl florsocker
2 msk kakao
3- 5 droppar pepparmynta ( koncentrat/ essens )
1 tsk vaniljsocker

( Tänkt på att alla ingredienser till fyllningen måste vara rumsvarma- annars kan smörkrämen skära sig )

Toppa med 200 gram schweizernöt

Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader Riv ner mandelmassan i en bunke och rör ihop till en smet / deg med äggvitan och socker. Spritsa eller klicka ut på en plåt och grädda i mitten på ugnen i cirka 10- 18 minuter , de ska fortfarande vara lite sega i mitten. Låt bottnarna svalna och rör ihop alla ingredienser till smördegen. Tänk på att smaka av smörkrämen så att du får den så ”mintig” som du vill ha den 🙂 Bred ut ett toppigt eller runt lager på ”undersidan ” av biskvibotten. Ställ kallt medan du smälter chokladen till toppingen – låt chokladen svalna och doppa sedan biskvierna och ställ svalt.

Går utmärkt att frysa in.

0
2 kommentarer

Från frukostbuffe till påskfrukost

Kom hem till ett kallt och snöigt växjö sent i natt ( tidigt i morse )   härligt att vakna upp hemma i sitt egna hus. Borta bra med hemma bäst!  Och vilka kontraster – igår satt vi ute i 30 graders värme och åt frukost på stora uteserveringar. Medan vi idag åt en påskfrukost och målade ägg med snö utanför fönstret 🙂

En av många lunchtallrikar med massa gott.

Bakverken- såg faktiskt godare ut än vad de var.
Den chokladtäckta bullen på bilden tror jag var en chokladdoppad fralla (?!)

Och vårt egna kylskåp gapar just nu riktigt tomt –  så idag blir det att storhandla och fylla på kyl & frys igen.  Jag har ett ruskigt bra recept på mintbiskiver som snart dyker upp på bloggen. Missa inte det, vetja.

0
2 kommentarer

Påsktårta

Påsktårta

Till tårtbotten på 20-22 cm behöver du :
smör & ströbröd till formen

150 gram smör
2 ägg
2 1/2 dl vetemjöl
3 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1/2 dl kakao
1 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
1 1/2 dl hett vatten

Cirka 11 KitKat gick åt till denna tårtan.

Garnering : Chokladbitar & påskgodis

Gör så här:
Ugnen 175 grader. 
Börja med att smöra & bröa formen.  Fortsätt med att smälta smöret och vispa ihop äggen i en kopp.
Blanda de torra ingredienserna och rör ner smör och de lättvispade äggen. Vänd sist ner de heta vattnet och häll upp i formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 20- 30 minuter- eller tills den är färdig. Låt svalna innan du skär upp i 2 delar.

IMG_7360-001

Fyllningen mellan tårtorna gjorde jag med citronfyllning : 

4 dl vispgrädde
1 1/2- 2 dl lemoncurd

Vispa grädden fluffig och vänd ner och blanda runt lemoncurden. Bred på lagrerna när tårtbotten och lite runt omkring tårtan, så fort den svalnat helt. Och ställ in i kylskåp under natten. Dekorera tårtan precis innan servering – detta är ju det allra roligaste 🙂
Sedan är den klar att servera.

Baka påsk påskmat

* * * * * * * * * * * * *

0
16 kommentarer