Hej och godmorgon från ett sooooligt öland,
Jag och Nomi åkte hit redan igår eftersom hennes kusin-vitamin fyller år idag. Så här har vi varit uppe tidigt för att sjunga för födelsedagsbarnet och många paket blev det, och 7 åringen var väldigt nöjd över alla fina presenter hon fick
Detta blir en väldigt söt efterrätt så istället för att servera med grädde ,
så vände jag ner lemuncurd i grädden. Sött & syrligt blir en riktigt bra kombo.
Till denna påskefterrätt behöver du :
4 ägg
4 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 1 /2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
200 gram vit choklad ( Marabous tex )
cirka 10 droppar gul karamellfärg
Serveringstips : 2 dl grädde + 3/4 – 1 dl lemoncurd
Gör din påsk dessert så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och chokladen över vattenbad tillsammans, låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 – 25 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat – cirka 3 timmar.
Servera med citrongrädde & färglada godisar.
Perfekt kladdig kladdkaka i härligt gul färg.
* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *
Som vanligt är det lika roligt att se vad Linda bjuder på för något gott, och jag fick själv bidraget till mig för knappt en timme sedan 🙂 Och denna gången blev det en påskinspirerad budapestabakelse med gula ägg på- och det ser precis som vanligt riktigt smarrigt ut. För recept klickar du HÄR