Det är dessa goda, samma grund som sconesreceptet egentligen, bara att man gör dem i formar.
Till 12 ost muffins behöver du :
12 muffinsformar
8 dl vetemjöl
1 msk bakpulver
1 tsk salt
3 dl valfri ost
150 gram tärnat smör
3 dl standardmjölk
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader,
blandade torra ingredienserna och tärna ner smöret i bunken och osten.
Nyp ihop och blanda sedan ner mjölken och arbeta ihop till en deg.
För dela sedan degen i de olika formarna
Grädda muffinsen i 20-25 minuter ( tillsde fått fin färg )
Servera med smör och ost.
Såg att jag fick en fråga av Eva om bordet jag hämtat, och det är ett runt pelarbord med en riktigt fin fot. Blev så glad när jag hittade den på blocket, har letat i flera månader men de har alltid varit sålda när jag har ringt. Men nu så , har jag ett nytt litet målarprojekt på gång nästa vecka. Kul!
Nu blir det lite chips och godis framför ”fångarna på fortet”.
Pernilla skulle vara med idag – så vi hejjar såklart på hennes lag!
Chips och små chokladkolor -de ska tydligen vara helt sockerfria. Vi köpte fel på affären…
Men jag får återkomma om det är goda sen i kommentarsfältet!
Jag köper inte korv så ofta, men när den handlas så köper jag en helst kryddstarka och med hög kötthalt. De godast ( och starkaste är ) de längst bort som heter ”red hot choritzo”
Testade någon nyhet som jag inte sett innann iallafall . och på förpackningen stod det att ” churrasco Jalapenho” ckulle vara lika starka, men jag tyckte nog inte att de var specielt kryddiga alls.
Sen måste jag ha rostad lök, senap och kethup till korv med bröd.
Vad brukar ni ha för tillbehör till ?
Hej svejs igen.
Tänkte visa lite av bilderna jag varit runt och fotat – och dessa trälådor köpte jag till köket först, tänkte ha köksredskap i dem och lite annan förvaring. Men sen när jag kom hem med dem så tyckte jag att de blev snyggare som blomkrukor- så nu står de i glasverandan istället.
Här hamnade de nu istället.
Lite snabblunch ( korv med bröd ) sen ska jag åka och hämta ett bord som jag fyndat på blocket jag är så nöjd…. har letat jättelänge. Ni får se mera av det sen, den ska slipas och målas innan den är klar.
Melvin tappar tänder av bara farten här hemma nu. . .
Fem stycken tänder är tappade och två är lösa- i den här takten kommer han snart vara helt tandlös den här lille killen.
Barnkalas står på hans scema idag , så efter frukosten blir det att ta fram presentpapper och göra paket med presentsnöre och skriva kort.
En lugn söndag vart det här, barnen har haft lekkompisar och jag har bakat ett par olika sorters kakor. Det är kanon att bjuda på när barnen har sina vänner här. Men just dessa chokladkolagrottor bakade jag häromdagen, och de var farligt goda.
Jag bakade dem med den smaksatta karamelliserade mjölken ( går lika bra med den naturella )
Till fyllning :
Karamelliserad mjölk / naturell eller chokladsmak + 2 nypor flingsalt
Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader. Blanda samman de torra ingredienserna i en skål, tärna ner smöret där i och knåda ihop till en deg ( behövs det så lägg till lite mer smör ) , antingen för hand eller i matberedare. Låt degen vila i kylskåpet en stund, för då blir den lättare att arbeta med. Forma degen till runda bollar och lägg i muffinsformar, gör en mindre grop i varje kula och fyll upp med karamelliserad mjölk och lite lite flingsalt.
Grädda sedan i ugnen 10-14 minuter tills de är klara. Låt kakorna svalna innan servering.
Kakorna innan ugnen.
Grottorna fungerar såklart bra att frysa in, som de flesta andra kakor.
Roligt att läsa hur ni alla har hittat hit till bloggen, jätteroligt att ni är så många som följt bloggen i flera år och to.m ett par stycken som hängt med från allra första start !
Jo sen har fått flera frågor om mina gamla brickor som jag har på ett par bord i huset. Det är gamla fat i fattigmanssilver – hittas lättast på loppisar, auktioner eller liknande. Tycker det är toppen att handla begagnat, och kunna blanda gamla och nya saker, det gör ett hem mer personlig – även om jag mest föredrar att ha mitt hem i vitt 🙂
Brickan på bilden är alltså i fattigmansilver.
En fin glasburk med godisar i – och mitt tips till er som också vill ha ”prydnadsgodis” för att det ska se fint ut. – Köp äckligt godis, men med fina papper – annars får ni aldrig ha godiset i fred 😉 Vem gillar egentligen de där Mozart-godiset ?! Bara undrar….
och jag har suttit och bläddrat igenom arkivet här på bloggen, det är lite roligt att upptäcka recept som man inte bakat på länge. Och även se hur man fotograferade för ett par- tre år sedan …. Detta receptet jag tänkte skriva om idag känns som om det var hundra år sedan jag prövade fram 🙂 Hehe, nästan iallafall – och på den tiden bloggade jag på ”Pernillas Värld”. Jag tror att jag har en del som följt med mig sedan dess…. Men jag skulle vilja veta hur just du hittade hit ?
Kan du inte berätta med en rad eller två i kommentarsfältet. Det skulle vara roligt att veta.
Kanske något till fredagsmyset framför tv:n –
en vit kladdkaka på digestivbotten
Vit kladdkaka
100 gram Smör
200 gram vit blockchoklad
2 msk vaniljsocker
1/2 dl strösocker
1 1/2 dl vetemjöl
1 kryddmått salt
3 ägg
3 msk sirap
Ströbröd och smör till formen
Kiwikompott:
6 kiwi
3 msk strösocker
Serveringstips:
Kiwikompott och vispad grädde
Gör så här :
Ställ ugnen på 175 grader,
Smält smöret och rör i hop med de krossade digestivkexen. Bred ut i en smord rund ugnssäker form (ca 22-25 cm diameter) Ställ svalt medan du rör ihop kladdkakan.
Blanda de torra ingredienserna, medan du smälter blockchokladen i en annan skål över ett vattenbad, rör i smöret som du också smält bland chokladen och sedan även äggen och sirap.Denna blandningen rör du sedan ner bland de torra ingredienserna. Sedan häller du upp smeten över den kylskåpskalla digestivbotten.Ställ in i ugnen i ca 15-20 minuter. Kladdkakan ska stå kallt 1 timme innan servering 🙂
Då kan du under tiden göra kiwikompotten, skala och skiva ner kiwin i en kastrull, den vita stammen i mitten på kiwin
används inte i kompotten, blanda ihop med 3 msk socker, omröres under uppvärmning. Mixa den till en slät sås, sila bort överdriven vätska.
Klar att serveras, med kiwikompott och vispad grädde.
God kväll i stugorna.
Det har kommit in lite önskemål om veckomatsedlar från tidigare recept här på bloggen. Vad tror ni om det ? Är ni fler som gillar ni iden så kanske jag ska ta och ordna det från och med söndag, så att ni hinner handla inför veckan också. Här är middagen uppäten och det blev hemmagjorda köttbullar idag – det är väl en maträtt som inte barnen någonsin kan tröttna på?!
Sen har jag fotat lite nya detaljbilder till bloggen idag. Blandannat så fastnade denna kannan på bild- som jag fick av Mona jag tycker att den är så himla söt. Tänkte ställa ut den på altanen / trappen sedan när det är dags att plantera lite i krukorna
Grönväxten hittade jag på Willys billigt ( tror det var cirka 29 :- ) och jag har handlat samma tidigare – och de är väldigt tåliga och svåra att misslyckas med.
Ett litet tips för er som precis som jag inte heller har några gröna fingrar 🙂
Blomkålssoppan som jag lagade häromdagen – blev en LCHF – variant. Nyttig som bara den men framför allt väldigt god.
Detta receptet är beräknat att passa för en middag för två – eller som sex stycken förätter.
Och vill man ska ka man lätt skippa baconet så har man istället en vegetarisk måltid.
Det här behöver du:
1 blomkålshuvud ( eller en påse fryst )
olivolja
1 liten gul lök
1 vitlöksklyfta
1 tärning grönsaksbuljong
3 dl vatten
3 dl grädde
2 dl creme fraiche
salt & peppar
1-2 tsk sambal oelek
Garnering : knaperstekt bacon
Gör så här : Skölj och skär blomkålen i lagom stora bitar. Skala och finhacka lök & vitlök och häll ner i en djup panna med olivoljan. Fräs dem glansiga men bränn dem inte- häll i vatten , grädde, creme fraiche, buljongtärningen och blomkålen.
Nya durkslaget i gammal stil från IKEA
Låt det sjuda tills blomkålen är mjuk, stavmixa då soppan slät.
Smaka av med salt , peppar och en eller ett par tsk sambal oelek.