REKLAM FÖR DYNAMIC CODE

GLUTEN- & LAKTOSFRITT RECEPT

Tjingeling,

Nu ska vi prata självprovtagningskit och hur smidiga de faktiskt är, de går snabbt och kan användas av både vuxna och barn. Men det är inte bara det vi ska ta upp… utan även detta receptet som jag har tagit fram i samarbete med Dynamic Code. Ett recept som är glutenfritt & laktosfritt, och det blev så himla gott att jag snart kommer laga det igen. Yummi

Till 4 portioner
4 portioner glutenfri spagetti
 1 dl olivolja 
4 st vitlöksklyftor 
1/2 tsk chiliflakes
1 kruka finhackad bladpersilja
salt

Till garnering
: parmesan

Gör så här: 
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning. Spara lite av pastavattnet. Skiva vitlöken tunt, och chilin,  och finhacka bladen på bladpersilja. Hetta upp stekpannan med olivoljan och fräs, vitlöken och chiliflaksen och låt fräsa. Rör om och vänd ner pastan, och några msk av pastavattnet samt basilika.
Vänd om ordentligt och servera.
Riv över parmesan om så önskas.

” Visste du att 50 % av befolkningen har anlag för att utveckla glutenintolerans. Om du har anlagen för det, så kan det utvecklas när som helst under din livstid.”

Så det är många svenskar som går omkring och har ont i magen i onödan.


Nu kan du enkelt testa dig för att få svar på detta.
Klicka hem testet – provta dig hemma – skicka tillbaka till labb – hämta provsvar digitalt.
Skulle provsvaret påvisa något får du direktkontakt med läkare och/eller dietist för rådgivning och rekommendationer.
Testet är för både vuxna och barn.

Just nu är det 20 % rabatt på testerna ( finns självprovtagningskit för ännu fler saker )
KLICKA HÄR FÖR ATT KOMMA TILL HEMSIDAN


* * * * * * *

5
5 kommentarer

RECEPT PÅ RATATOUILLE

Hej där,
Jag springer runt och tvättar och packar som en galning.
I morgon bär det av mot Cypern med kidsen, om nu deras PCR-tester är godkända och hinner komma som lovat. Vi var i Växjö i går kväll och testade dem, så nu håller vi tummar och tår.

Till er som vill laga en god köttbit eller kyckling tills helgen kommer här ett smarrigt tips på röra. Dena är så enkel att göra och god.

Det här behöver du till 4 – 6 portioner :
 
3 röda paprikor ( eller olika blandade färger )
1 zucchini
2 gula lökar
1 aubergine
3 vitlöksklyftor
1 skvätt olivolja
2 burkar med fylliga krossade tomater
1/2 tsk socker
svart och nymalen peppar

Gör så här
Skölj grönsakerna och skär i lagom stora klyftor / bitar.
Hetta upp en panna med oljan och fräs sedan grönsakerna/ lökarna – men de ska inte få färg.Häll över de krossade tomaterna, låt sedan grytan stå och småputtra i 30-45  minuter en halvtimme och mosa lite med hjälp av en träsked.Smaka av med salt och peppar.

1
Kommentera

VÄRLDENS GODASTE FISKBURGARE

Och det vill inte säga lite!
Denna måste ni prova, bara gör´t

Det här behöver du till dina fiskburgare 4-5  :
200 gram torsk /sej
200 gram lax
1/2 msk dill
1 tsk salt
citronpeppar

Ströbröd att panera dem i

Gör dina fiskburgare så här :
Skär fisken i små kuber ( gärna när den är lite halvtinad, då är det lättare )
Mixa allt i mixern till en smet. I receptet jag hade stod det att det skulle i 1 dl grädde- jag tyckte inte att det behövdes, så jag hade inte i något alls. Men om eran blir torr, ha i lite grädde då. Rör ner salt, dill och lite citronpeppar.
Forma burgare och panera dem i ströbröd, och smörstek de klara.

Servera med gott hamburgerbröd, pommes & grönsaker och en god gurkdressing.

Gurkdressing :
2 1/2 dl creme fraiche
4 msk gurkmix ( typ bostongurka)
salt och citronpeppar

Rör ihop dressingen och ställ kallt en stund innan servering.



7
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNKAR

FYLLDA GIFFLAR

God morgon,
Här ska jag och Charlie precis ge oss ut i höstrusket på en promenad. Men sedan hade jag planerat att baka lite, prova recept till kommande boken. Men mer om det längre fram.

Dessa godingar är perfekta att baka och fylla upp frysen med.
Smidigt mellis, eller snacks nu till det kommande höstlovet.

Det här behöver du till cirka 25 gifflar :

1 pkt jäst för osötade degar
50 gram smör
2 dl mjölk
2 dl vatten
1/2 tsk salt
10 dl vetemjöl

Fyllning:
2 dl riven  Ost
100 gram skinka

Garnering :
Uppvispat ägg
Sesamfrön

Gör så här:

Smula ner jästen i en skål,
smält smöret och häll i vätskan i smöret. Värm tills det är fingervarmt 37 grader.
Lös jästen med lite av vätskan och rör tills det har löst sig helt. Tillsätt resten av vätskan och  de övriga ingredienserna under omrörning ( gärna bakmaskin) .
Degen ska bli smidig och ta inte mer mjöl än vad som behövs, utan spara ev. lite till utbakningen.
Låt degen jäsa i cirka 1 timme, ta sedan ut degen på mjölat bakbord.
Arbeta degen smidig, tillsätt ev lite mjöl – men den ska inte bli för hård.
Dela degen i fyra delar och rulla ut dem till cirklar , så de ser ut som pizzabottnar, och dela upp den så här.

Varje del fyller du ut med lite ost och en skink- bit

Sedan rullar du ihop den ,
du börjar med den längsta delen och rullar ihop så att du avslutar med den kortaste delen.

Sedan penslar du gifflarna med uppvispat ägg,
Strö över sesamfrön och låt dem jäsa ytterligare i cirka 30 minuter.

Grädda dem sedan  mitten på ugnen i 250 grader i cirka 8- 12 minuter.
eller tills de blivit gyllene. Klara att serveras,

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Och ett annat Fredagstips är REAN på Bubbelroom just nu. Massa snygga höst- & vinterkläder till bra priser.  Klicka här

4
1 kommentar

DUMLESNITT

Detta kan vara ett av de mest populära recepten på bloggen. Och jag förstår det.
Gaaaalet goda.



Det här behöver du:
220 gram smör
4 msk ljus sirap
5 dl vetemjöl
2 dl strösocker
1 1/2 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
10-13 stycken dumlekolor

Gör så här: 
Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper
Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Nu kan du baka in den hackade dumlen . Dela på två eller tre längder ( beroende på hur tjocka / tunna du vill ha dem)  och rulla ut till länger.  Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg.
Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.

Jag ville ha mina lite tjockare och segare. Så jag gjorde två stycken längder.

7
1 kommentar

GRATÄNG MED BACON & BROCCOLI

Vem gillar inte smidiga och goda vardagsrecept
Denna är superlätt att göra och löjligt enkel.
Prova vetja.

Till 2- 3 personer
3 färska ”buketter” med broccoli
1 gul lök
2 pkt bacon
5 dl creme fraiche
1 msk tomatpure
1/2 msk sambal oelek
salt och peppar

2 dl riven ost till gratinering

Gör så här :
Ställ ugnen på 225 – 25o grader. Koka upp vattnet och lägg ner broccoli buketterna i saltat vatten
Finhacka/ riv löken och klipp baconet. Fräs sedan baconet klart i en stekpanna och lägg ner löken som ska fräsas glansig.
Vänd ner tomatpure, och creme fraiche i baconröran och låt det sjuda upp och små puttra någon minut. Medan du smaka av med salt, peppar och lite sambal oelek.

När broccolin är lagom mjuk / lite tuggmotstånd så tar du upp den och lägger i en ugnssäker form, det ska täcka hela botten. Häll sedan över baconröran och riv sedan rikligt med ost över.Gratinera tills gratängen fått en fin färg ca 15 minuter

Smaklig måltid


7
Kommentera

UPPE I OTTAN


Godmorgon,

I dag vaknade jag strax efter 05… det händer inte ofta. För mig är det mitt i natten
Men jag satt uppe sent och jobbade med boken i går… drömde om den och vaknade till och kunde inte somna om. Så jag tassade ner och tände upp en brasa, bryggde kaffe och fixade i ordning frukost. Och tur var väl det för Nomi hade glömt att ställa klockan i morse så det var bara ren tur att jag väckte henne i tid.

Bokade även tid för PCR till barnen i går, trodde inte det var så krångligt….. och att man kunde göra det i Kalmar- men nu får vi åka till Växjö på torsdag och fixa det. Det är en hel del saker att tänka på när man ska resa utomlands. Och om allt går som det ska så styr ju kosan mot Cypern för mig och kidsen på lördag.
Ska bli så mysigt att få komma iväg till solen med dem nu.

Men nu fortsätta att skriva på boken… Har en önskan om att få in första utkastet på fredag så jag kan slappna av lite på semesterveckan.

7
2 kommentarer

SNABBT, GOTT OCH VEGETARISKT

Hej på er,

Just nu sitter jag på ett cafe och jobbar, när jag har viktiga deadlines så är det lättare att inte jobba hemifrån.
Jag fåt lite mer gjort då när jag inte kan springa runt och hitta på massa måsten hemma. Det ”måste” dammsugas, bäddas rent och tvättas. Här på caféet tillåter jag mig att jobba mer effektivt.

Innan jag ska fortsätta renskriva recept så ville jag bara visa gårdagens middag som är så enkel och god.
Försöker ni också äta vegetariskt en dag i veckan ?

Receptet är en favorit i repris.
Ni hittar receptet HÄR

6
Kommentera

REKLAM FÖR JENNYS JUL


Woop woop
Nu är det är ju bara fyra veckor kvar till advent. Och jag kommer till och med tjuvstarta helgen innan för första advent ska vi tillbringa på Wrågården och avnjuta deras julbord.

Längtar efter att det är dags att koka julgodis, knåda saffransdegar och lyssna på julmusik.

Dessa godingar har blivit poppis, och receptet finns i Jennys Jul.


Just nu kan ni beställa SIGNERADE böcker, både Jennys Jul, Middagstipset och Snabbt, Gott och Billigt.
Kanske kan en kokbok vara något att ge bort under granen. Men passa på för just nu är det R E A på samtliga böcker.

KLICKA HÄR FÖR ATT BESTÄLLA SIGNERADE BÖCKER

5
Kommentera

KYCKLINGGRYTA MED UGNSROSTAD POTATIS

Goder morgon
eller god förmiddag kanske snarare. Jag ska precis kasta i mig lite frukost och sedan ner till posten för att hämta paket och posta paket. Sedan blir det vidare in till stan där jag har möten. Och till er kommer ett litet middagstips här på en smarrig kycklinggryta.
Varsågoda.

Det här behöver du till 4 personer:
1 paket bacon
600 gram strimlad kycklingfilé
1 tsk med tomatpure
200 gram philadelphiaost
2 tsk sambal oelek
1 msk kinesisk soja
salt & peppar
( pastavatten)

Serveras med tagliatelle

Gör så här:
Klipp baconet smått och fräs klart i en stekpanna.
Stek även kycklingen tills den är klar. Vänd ner tomatpure och fräs runt. Vänd ner philadelphiaost , sambal oelek , och soja. Låt allt puttra ihop.
Smaka av med salt och peppar.

Serveras med ugnsrostad potatis & en fräsch sallad.

13
4 kommentarer