När man som jag jobbar hemifrån så vill man ju gärna ha någon snabb och god lunch, de dagar man inte lyxar till det och går ut och lunchar.
Man kan fylla kycklingen med vilken ost man gillar bäst, star / mild /kryddig eller lagrad.
Du behöver: 1 stor kycklingfile / per person 1/2 mozzarellaboll smör paprikapulver salt & peppar
Tillbehör: Ruccola, tomat och pressad citron
Gör så här : Smörstek kycklingen, salta & krydda. När den är genomstekt så skär du ett snitt längst den och stoppar den med osten. Stek tills osten smälter, och servera genast.
Hur lyxigt är det inte att äta nybakat bröd på helgen. Duka upp med massa goda pålägg, grönsaker och nypressade juicer. Så här kommer ett recept till dig eller om du inte gillar att baka…. hinta gumman/ gubben att fixa.
Smula ner jästen i en bunke, och rör ut med lite av det ljumna vattnet, när jästen löst sig tillsätt resten av vattnet. Blanda i resten av ingredienserna och tillsätt så mycket mjöl det behövs för att få en smidig deg- arbeta degen väl. Täck med plast eller en bakhandduk och låt jäsa i ca 40 minuter. Ta ut degen på mjölat bakbord och knåda degen, och dela den i fyra längder och dela dem i ca 6 bitar vardera. Doppa snittsidan i mjöl och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Täck med bakhandduk och låt jäsa i ytterligare 40 minuter. Grädda sedan i mitten på ugnen i 225 grader . Cirka 10 – 15 minuter.
Servera dem sedan till frukosten , med massa goda pålägg.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Just nu är det ett grymt bra erbjudande på Hemtex´s superskönt sängkläder. Köp 2 betala för 1 , erbjudandet finner du genom att Klicka här
Nå hur har vi det här på Cypern undrar ni. Jo tack …..vi äter, solar, spelar kort, badar och lever livet. Synd att klaga med andra ord.
I dag har varit den varmaste dagen hittills, så vi har nog badat minst tio gånger. Vilket är extremt mycket för en badkruka som mig.
Och när den näst sista dagen började gå mot sitt slut ( det blir mörkt här redan 16.30 ) så bar det hemåt för att börja packa ner det sista. I morgon blir det sen frukost innan vi styr kosan mot flygplatsen. En fantastisk vecka som vi kommer leva gott på i vinter. Det bästa som finns är att resa med familjen. Man skapar så mycket fina minnen ihop.
En fantastisk vecka som sagt, men det ska inte bli tokigt att komma hem till Kalmar heller. Där Thelma och Kino väntar, husvakterna för denna gången.
På återseende igen när vi landat hemma i kalla Sverige. ( Eller ja, jag har tidsinställt inlägg som kommer här på bloggen)
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackning. Strimla kycklingen ( lättare när den är fryst och har tinat upp lite grann) Hetta upp en wokpanna med olja och fräs kycklingen och löken som du lägger ner efter att du har skivart den i rejäla klyftor – stek på medelstarkvärme, några minuter tills kycklingen fått färg. Gör såsen : blanda ihop vatten, pressad lime, soya, ostronsås, fisksås, socker, pressad eller tunt skivad vitlök med finhackad chili. Blanda ner nudlar, hackad vårlök , och groddar och fräs med lite mer olja , rör sedan ner såsen och fräs ett par minuter. Knäck äggen i en skål och vispa ihop dem lätt innan du blandar ner dem , låt fräsa under omrörning tills äggen har stannat till sig.
Redan tisdag, och då har halva veckan för oss passerat. Vi tar det väldigt lugnt här och vilar upp oss…. solar, badar, skvallrar, äter gott, spelar kort och sedan allt detta på repeat igen. Laddar batterierna inför vintern kan man säja.
I går var det mellan 25-29 grader, så vi klagar inte. Det är inte så man bränner sig denna årstiden men lite färg har vi fått allt.
Är det lite mer stilla på havet idag så ska vi hyra trampbåt med rutschkanan. Men det gick inte igår det var meter stora vågor. Och vi alla tyckte det var riktigt kul att bada i dem, men det hade varit omöjligt att försöka ha en båt i dem.
Här är poolen utanför mitt, Melvins och Nomis rum.
Nu är det dags att väcka Memme och kila bort till frukosten.
Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat.
Hej , från ett soligt och härligt Cypern. Vi kom fram sent i lördags, och ägnade gårdagen åt att utforska närområdet. Vi har tre pooler ( förutom våran egna lilla privata pool ) , strand och gröna omgivningar. Här ska vi nog stå ut till och med fredag 😉
Klockan är halvtvå här nu och vi kom precis upp efter att ha badat i havet. Riktigt stora vågor och ljummet i havet. Jag ska jobba bort lite brådskande mail, och barnen skulle ta något enklare att äta innan det är dags för middag igen.
Förresten nu var det dags för frågestund på Instagram igen, så kika in där om nu är nyfikna.
Så här ser kebaben ut efter du hyvlat den med osthyvlen.
Gör så här : Ställ ugnen på 100 grader. Rör ihop alla ingredienser ordentligt så att alla kryddor blandas om, baka ihop till en jämn rulle något mindre i storlek än en köttfärslimpa, utan håligheter. Rulla in i grillfolie, med ändarna böjda neråt ( för att vätskan ska rinna ut. Tänk på att lägga en form i botten av ugnen dom fångar upp vätskan. Lägg in rullen i ugnen på 100 grader i cirka tre timmar, låt svalna och förvara sedan i kylen över natten. Precis innan du ska äta , så hyvlar du med hjälp av en osthyvel – ta och tryck ner den ordentligt när du skär så att du får snygga remsor. Stek den i olja/ smör och servera genast.
( Såsen kan du med fördel rör ihop kvällen innan servering också )
Servera sedan med pommes, sås, grönsaker & feffaroni.
Om en månad far jag upp till Stockholm för att besöka lagret och signera böcker igen.
Så nu har ni chansen att beställa alla dessa tre signerade. Dessutom är det på SUPERREA ett par dagar till, så det kanske kan vara något att köpa i julklapp ?
Antingen kanske ni behöver lite enkla snabba middagstips,
eller nya saffransrecept till jul?
.
Alla som beställer via denna länken kommer att få sina böcker signerade: KLICKA HÄR