Ja då fortsätter vi med veckomatsedel även i sommar, som ni önskar 🙂 Det kan vara väl vara bra att få tips på middagar , även om man nog till största delen grillar just nu sommartid. Så därför tänkte jag att det kunde vara bra med lite blandade tips.
Vi börjar med ett barnvänligt alternativ, jag brukar göra lax till oss andra som gillar det.
Måndag : Fisktacos
Tacosen eller den här tortillarullen är fylld med potatismos, grönsaker, valfri stekt fisk och remouladsås.
Tisdag: Pasta med baconsås
Detta behöver du :
Bandspagetti
2 pkt bacon
1 /2 hackad gulök
5 dl creme fraiche
2-4 msk chilisås ( efter egen smak och tycke)
några blad finhackad basilika
10 körsbärstomater
salt och peppar
Gott är det även att ha klyftade krispiga champinjoner i såsen.
Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Finhacka löken och klipp baconet – bryn detta klart.Rör ner creme fraichen, chilisåsen och hackad basilika. Klyfta tomaterna och rör ner. Låt det sjuda upp och Smaka av med salt och peppar.
Serveras sedan med pastan och en god sallad
Onsdag : Marinerad grillspett med sparris , ungsbakade klyftpotatisar goda såser med sallad.
För er som missat hur man gör den goda Ratatouillen så kommer här receptet en gång till.
Det här behöver du till 4 – 6 portioner :
3 röda paprikor ( eller olika blandade färger )
1 zucchini
2 gula lökar
1 aubergine
3 vitlöksklyftor
1 skvätt olivolja
2 burkar med fylliga krossade tomater
1/2 tsk socker
svart och nymalen peppar
Gör så här
Skölj grönsakerna och skär i lagom stora klyftor / bitar.
Hetta upp en panna med oljan och fräs sedan grönsakerna/ lökarna – men de ska inte få färg.Häll över de krossade tomaterna, låt sedan grytan stå och småputtra i 30-45 minuter en halvtimme och mosa lite med hjälp av en träsked.Smaka av med salt och peppar
Torsdag :
Vill ni hitta fler LCHF recept så klickar ni HÄR
Det här behöver du för två personer :
1 nät med färsk brysselkål
100 gram philadelphiaost
3 / 4 dl grädde
salt och peppar
Gör så här :
Putsa brysselkålen, och lägg i en kastrull med vatten. Låt brysselkålen sjuda i lättsaltat vatten tills den mjuknar. Rör ihop grädde, salt och peppar med philadelphiaosten. Häll av vattnet och ställ tillbaka på spisen. Rör ner blandningen och låt sjuda upp på svag värme under omrörning bara ett par minuter Sen är det klart att serverar.
Vi hade kyckling till – och en stor grönsallad med blandade bladgrönskaker, isbergssallad, tomat, rödlök, avokado och massa fetaost.
Fredag : Grilltallrik med kött, korv, grillost, olika sorters såser och grillad söt ananas .
Grillad ananas är jättegott, och passar extra fint till sommarens grillmiddagar.