Veckomatsedel

Ja då fortsätter vi med veckomatsedel även i sommar, som ni önskar 🙂 Det kan vara väl vara bra att få tips på middagar , även om man nog till största delen grillar just nu sommartid. Så därför tänkte jag att det kunde vara bra med lite blandade tips.

Vi börjar med ett barnvänligt alternativ, jag brukar göra lax till oss andra som gillar det.

Måndag :  Fisktacos

Tacosen eller den här tortillarullen är fylld med potatismos, grönsaker, valfri stekt fisk och remouladsås.

Tisdag:   Pasta med baconsås

Detta behöver du :

Bandspagetti
2 pkt bacon
1 /2 hackad gulök
5 dl creme fraiche
2-4 msk chilisås ( efter egen smak och tycke)
några blad finhackad basilika
10 körsbärstomater
salt och peppar

Gott är det även att ha klyftade krispiga champinjoner i såsen.

Gör så här:
Koka pastan enligt anvisningar på förpackningen. Finhacka löken och klipp baconet – bryn detta klart.Rör ner creme fraichen, chilisåsen och hackad basilika. Klyfta tomaterna och rör ner. Låt det sjuda upp och Smaka av med salt och peppar.

Serveras sedan med pastan och en god sallad

Onsdag  :  Marinerad grillspett med sparris , ungsbakade klyftpotatisar goda såser med sallad.

 För er som missat hur man gör den goda Ratatouillen så kommer här receptet en gång till. 

Det här behöver du till 4 – 6 portioner :
3 röda paprikor ( eller olika blandade färger )
1 zucchini
2 gula lökar
1 aubergine
3 vitlöksklyftor
1 skvätt olivolja
2 burkar med fylliga krossade tomater
1/2 tsk socker
svart och nymalen peppar

Gör så här
Skölj grönsakerna och skär i lagom stora klyftor / bitar.
Hetta upp en panna med oljan och fräs sedan grönsakerna/ lökarna – men de ska inte få färg.Häll över de krossade tomaterna, låt sedan grytan stå och småputtra i 30-45  minuter en halvtimme och mosa lite med hjälp av en träsked.Smaka av med salt och peppar

 Torsdag :  

Vill ni hitta fler LCHF recept så klickar ni HÄR

Det här behöver du för två personer :
1 nät med färsk brysselkål
100 gram philadelphiaost
3 / 4 dl grädde
salt och peppar

Gör så här :
Putsa brysselkålen, och lägg i en kastrull med vatten. Låt brysselkålen sjuda i lättsaltat vatten tills den mjuknar. Rör ihop grädde, salt och peppar med philadelphiaosten. Häll av vattnet och ställ tillbaka på spisen. Rör ner blandningen och låt sjuda upp på svag värme under omrörning  bara ett par minuter  Sen är det klart att serverar.

Vi hade kyckling till – och en stor grönsallad med blandade bladgrönskaker, isbergssallad, tomat, rödlök, avokado och massa fetaost.

Fredag : Grilltallrik med  kött, korv, grillost,  olika sorters såser och grillad söt ananas .

IMG_2405-001 

Grillad ananas är jättegott, och passar extra fint till sommarens grillmiddagar.

0
1 kommentar

Söta ljuslyktan

Tjingeliing!

Jag har ju inte hunnit med att visa allt jag hittade när vi var iväg. Så jag fortsätter med lite uppdateringar på vad vi hittade , och det blev såklart ett par söta ljuslyktor när vi var på gekås.

Denna i slitet vitt med söta detaljer

Lyktor kan man inte få för många av,

 Och nu när det bara regnar utanför och är grått så är det lite extra fin att tända alla ljuslyktorna.

0
1 kommentar

Toast till frukost

Välkommen  söndag! 

Jag sitter här i lugn och ro framför skärmen med en kopp kaffe, åtminstone en liten stund till. Frukosten är precis bortplockad och det var Melvin som tyckte vi skulle äta toast till frukost idag, så det fick det bli 🙂  Det är ju både busenkelt och gott – och om man inte äter det till frukost så funkar det bra till mellis också.

Denna med fyllning av ost & philadelphia, och en bit rökt skinka.

Glömmer ofta bort toasten men då och då dammas den av och bjuder på goda varma mackor.  Vi brukar även fylla med svampfyllningar, bacon- eller kycklingröra.

Vad har ni i era toast ?  

1
4 kommentarer

Grillat igen

Hemma i stan igen  och har plockat upp alla väskorna och redan sorterat ner i tvättkorgarna. men varför packar man alltid för mycket kläder när man ska åka någonstanns – hälften av allt hade räckt. Till middag ikväll hade vi planerat grillat, det var ganska fint väder på öland så vi hade nog räknat med lite sol hemma också. Men icke- det regnade när vi kom hem så vi stekte kycklingen på spisen istället.

Lite enkelt så och kryddade med lite salt & kycklingkrydda. 

Till detta hade vi pommes, varma tomathalvor, en god sallad  och så  egen tzatziki.
Recept hittar du HÄR Och nu så  lite gott till tv:n så gjorde vi det Ingela bjöd oss på sist.

0
3 kommentarer

Sillfrukost

Hoppas ni hade en jättefin midsommarafton igår,  vi hade sån himla tur med vädret.  För ungefär en kvart innan det  var dags att börja klä midsommarstången så blev det klar blå himmel och solsken. Så vi behövde inte dansa ”små grodorna ” i hällregn, det är vi väldigt glada för, och sen höll det vackra vädret i sig. Hoppas ni också  hade tur med vädret 🙂

Idag startade vi dagen med en sillfrukost. Tycker att det är så gott – men det är väl också för att man inte äter sill så himla ofta.

Och så lite bilder från gårdagen.

Några av kusinerna med sina fina kransar : Nomi, Nea, Alicia och Lova.

Lek och kurragömma medan de väntar på att dansen ska börja.

 Och hoppade studsmatta såklart.

Småkusinerna. 

Och det var cirka 60- 70 stycken som kom och hjälpte till att klä midsommarstången och var med på dansen detta året. Och efteråt bjöds det på kaffe, saft, bullar och tårta.

Ann-Maries goda jordgubbstårta .


Idag är det inte lika fint väder, men nu medan det är uppehåll så  bär det iväg på en rejäl promenix med syster &  Molly .

På återsende !

0
Kommentera

Glad midsommar

Glad midsommar  ! 



D
agens sill-lunch med nypotatis och gräddfil, ägghalvor, köttbullar.
Mums va gott!

0
1 kommentar

Lite gott till midsommar

Det var lite som stod på min lott att ta med till midsommar , blandannat ägghalvor, lite sill och så gjorde jag den syrliga salladsvinägretten. Jag tycker att denna enkla salladsdressing är så god, och gör sig riktigt bra till resten midsommarbuffeen.

Har ni missat kommer receptet igen, denna måste ni göra om ni gillar det lite syrliga i matlagningen :

Du behöver :

5 msk god olivolja
5 msk rödvinsvinäger
1 liten finhackad lök
1 msk med finhackad bladpersilja
salt och peppar

 Gör så här:

Mät upp allt och rör ihop i en burk.
Ställ svalt till servering.

0
2 kommentarer

Vinnaren

Kikar in lite snabbt för att presentera vinnaren i bloggutmaningen. Jag är glad att jag inte behövde att välja en, för jag tyckte alla bidragen var jättefina! Och ni har röstats en massa – så  enligt alla era kommentarer så har nu en vinnare utsetts.  Så grattis grattis grattis Linda till det vinnande bidraget 😀

 lindasgoda.blogspot.se

0
2 kommentarer

Doftljus

Hej hej och godmorgon!

Vaknade tidigt idag och var klarvaken redan 06.11 – så nu har jag precis kommit tillbaka efter morgonpromenaden med Molly. Hon var däremot riktigt morgontrött idag- och ville helst inte gå ut så här tidigt. Så nu har hon har lagt sig för att vila igen – och jag sitter här och kollar igenom alla bilder  i kameran, ville visa vad jag hittade och fyndade massor av fina doftljus på gekås.

Nu återstår och se om de behåller doften lika länge som de dyra jaq brukar köpa.


 Star Lytes 

0
5 kommentarer

Kycklinggratäng med ajvar

Phuuuu….  dags för en paus nu tror jag allt.  En sådan där dag har det varit idag när man inser att nästan allt som man ska packa finns i tvättkorgen. Så det har tvättats ensådär fettioelva maskiner, vikt lika många packat resväskorna och så tvättat några till. När husvakten kommer ville vi hinna med att städa, och klippa gräset – och ja du förstår. Inte en lugn stund förän nu känns det som

Men jag gillar när det luktar citron i hela huset, så jag ska inte klaga.  Nu tänkte jag att jag skulle blogga om den fantastiskt goda ajvar – kycklinggratängen vi åt igår.  För er som inte vet var ajvar är  så är det en burk med mixad paprika och lite olika örter- fråga i er butik, de finns i olika märken och olika starka.

Du behöver till 4 pers :
4 stora kycklingfileer
smör
4 dl creme fraiche
1 1/2 dl ajvar ( mild )
1 tsk flytande honung
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

2 dl god ost

Gör så här : 
Ställ ugnen på 200 grader.
Fräs kycklingen i smör så att den får en vacker färg. Lägg sedan i en ugnssäkerform.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen, och fördela över fileerna.
Ställ in i mitten på ugnen, och ta ut efter 30 minuter och strö över osten.
Gratinera ytterligare i 15- 20 minuter- tills osten fått vacker färg och kycklingen är helt färdig.

Servera med sallad och ris eller pommes.

Jag hade gärna ätit med ris – men barnen röstade för pommes 😀 Och det funkar bra det också – men denna gratängen bara måste ni testa! Gott gott gott!

3
14 kommentarer