Detta är något ni ska prova till kommande julord, tycker jag. Både enkelt och gott.
Ni behöver: 4 benfria laxfiléer ( a 150 gram )
Till lagen: 1 liter vatten 1 msk salt 1/2 strimlad purjolök 50 gram färsk ingefära i skivor 1 citron i skivor 1 kruka dill
Romsås 75 gram räkor med skal 1 1/2 dl gräddfil 1 1/2 dl creme fraiche 1 burk med stenbitsrom 80 gram salt & peppar
Gör så här:
Häll ingredienserna till lagen i en stor kastrull. Koka upp och låt sjuda i 5 minuter. Dela laxbitarnaoch lägg i lagen. Låt sjuda på svag värme i ett par- tre minuter. Ta av från värmen och låt laxen svalna i lagen. Låt sedan stå i kylskåp fram till servering. Gör under tiden romsåsen. Skala räkorna och rör ihop alla ingredienser. Ta fram ett fat och lägg upp laxen. Kicka ut romsås och rom. Och dekorera med citon och dill.
Det här behöver du: 3-4 kycklingfileer 2 pkt bacon 4 dl creme fraiche 1 dl vispgrädde 3 msk kinesisk soja 1 tsk rödavinbärsgele
Toppa med smulad fetaost, ev. strimlad soltorkad tomat + cashewnötter
Servera med potatispure
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader. Linda in kycklingfilen i bacon. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn denna runt omkring tills den får en vacker färg. Lägg i en ugnsfast form, vispa ihop crème fraîche, grädde, soja och gelé och häll över formen. Ställ in i ugnen i cirka 30-40 minuter, eller tills kycklingen är färdig. Toppa med fetaost & nötter innan servering.
* * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Saffransrutor till söndagskaffet.
Detta en en långform/ samma djupa som man har till spisen. Innermåttet i min är cirka 40 * 35 cm.Tycker du att det är mycket glasyr kan man minska- men jag vill ha mycket på mina långpannekakor
Det här behöver du : 6 st ägg 6 dl strösocker 6 dl vetemjöl 6 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 2 kuvert med saffran 3 dl vattenGlasyr: 200 gram smör 8- 9 dl florsocker 1 tsk vaniljsocker 2 äggulor 1 tsk pressad citron Gör så här : Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakpapper eller smörj och bröa. Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner saffran och vänd ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet. Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 20- 35 minuter, provkänn med sticka. Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt yttrligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar.
Hej svejs, hoppas ni har det bra där hemma i gråa och kalla Sverige. Vi har haft det heeeelt underbart på Teneriffa. Men vi styr kosan hemåt snart, och borde vara hemma framåt midnatt. Ska bli mysigt att komma hem och börja rota runt bland adventsljusstakarna nu också, och att börja klicka hem julklappar, och på tal om detta så har jag ett grymt erbjudande till er också då Ideal Of Sweden just nu har 50% på hela sortimentet, och handlar ni för 690 :- så tillkommer en rabatt på ytterligare 20 %
För på Ideal Of Sweden har de SUPERREA just nu med 50 % på hela sortimentet. Och med koden JENNY får ni fri frakt på0 köpet. Och beställer in för mer än 690 :- så får ni ytterligare 20 % rabatt.
Hur söt väska är inte det här då , med gulddetaljer.
Så vill ni klicka hem snygga och bra klappar till bra pris så har ni chansen nu. Här finns snygga väskor, mobilskal, laddare, powerbanks och necessärer.
Men hejsan hoppsan, kära nån så bra vi har det här. Swosch så har redan en vecka passerat. Och i ärlighetens namn har vi inte gjort speciellt mycket. Solat, badat, ätit och sedan repris på det. Men det är väl lite det en resa ska gå ut på, att ladda batterierna.
Vi brukar starta dagen med en sen frukost som heter duga. Till detta serveras härliga cappuccinos eller caffe latte.
Lyxigt värre. Detta hotellet har verkligen allt, så man behöver inte lämna området om man inte vill. Vilket vi inte har gjort i onödan. Även en spaavdelning finns för den som vill skämma bort sig ytterligare. Kika in här vetja.
Något som uppskattas väldigt mycket är uppvärmda pooler. Det finns två stycken här, plus en som inte är uppvärmd. Även den som inte är uppvärmd är naturligtvis härlig att ta ett dopp i , men ska man simma lite längder så uppskattar jag den som är varmare.
Vajande palmer mot klarblå himmel. Underbar vy.
Av alla dagar vi varit här ås hade vi en dag med lite moln, och det gjorde faktiskt ingenting. Det var lite skönt att sitta i skuggan och lyssna på ljudböcker och kolla i kapp på serier.
Känner ni er lite som jag osäkra på att boka resor just nu så kan jag varmt rekommendera Apollo De har gjort denna resan så enkel och smidig som möjlig. Och tack vare att vi är dubbelvaccinerade så har det såklart varit ännu smidigare.
I morgon bär resan hemåt. Är så tacksam för denna härliga veckan som vi fått på Teneriffa. Den kommer värma gott resten av vintern nu hemma i kalla Sverige.
Same same but different. Jag bakade hälften med lingon och hälften utan.
Det här behöver du: 200 gram smör 3 msk sirap 5 dl vetemjöl 1 1/2 dl strösocker 1 1/2 tsk bakpulver 1 msk vaniljsocker 1 dl frysta lingon ( om du vill baka halva satsen med lingon )
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper Rör ihop socker och smör mjukt och arbete i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela på tre och rulla ut till länger. Nu kan du baka in de frysta lingonen. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Skär dem i snitt medan de är ljumna och låt svalna helt på galler.
Hoppas allt är bra med er. Här är allt på topp! Vi njuter av en fantastisk vecka här i solen. Trodde faktiskt inte det var så här varmt & soligt på Teneriffa. Hade plockat med mig långbyxor och lite gosiga tröjor men de har jag inte behövt att använda.
Här kommer ett gäng mer härliga solbilder, så bläddra förbi om du inte orkar se semesterbilder 😉
Vi reser med Apollo, vilket känns extra tryggt nu i Coronatider. De har snabbt & proffsigt hjälpt till med frågor som dykt upp längst resans gång och är duktiga på att göra sig nådda. Även var de till stor hjälp inför resan när de skickade länkar med vilka intyg som skulle med och hur de skulle fyllas i. Så denna gången kändes allt busenkelt. För till Cypern upplevde vi precis tvärtom, då hade jag och Theresia själva bokat flyg plus hotell….. och vi fick sedan själva söka och googla upp alla intyg och prover som skulle tas, och det tog många långa krångliga timmar att fylla i papperna. Så jag kan varmt rekommendera att åka så här på en paketresa med Apollo.
Hotellet är FANTASTISKT, ett bland de b bästa jag bott på. Femstjärnigt när det gäller allt skulle jag säga!
Frukostbuffen är magisk, de har allt. Färska frukter, nypressade juicer, nybakat bröd, ägg och bacon och en galen efterrättsbuffe. Kolla in min Instagram storyn så uppdaterar jag där med videos från hela våran resa.
Morgonkaffet smakar helt klart bäst i 27 grader och sol från klarblå himmel. Livet är nästan för bra just nu ❤️
Har frågestund idag på Instagram så kika in där om det är något ni är nyfikna på. Här kommer en riktigt härlig och enkel glass för er som är sugna på det.
Varsågoda
Det här behöver du : 4 äggulor 4 msk florsocker 4 dl vispgrädde 2 msk vaniljsocker
2 dl med mini non-stop
Gör så här : Vispa äggulor och florsocker kraftigt till de blir poröst. vispa grädde och vaniljsocker i en annan skål, tills grädden blir lagom fluffig den ska inte skära sig. Rör ihop äggsmeten med grädden och bänd sedan ner nonstopen. Jag vände ganska försiktigt så att inte all färgen på godiset skulle försvinna. Frys in i minst 5 timmar innan servering. och ta fram glassen i god tid innan så att den inte är stenhård när ni ska skopa upp i dessert skålar.
Enkla och goda sillrecept kan man inte få för många av. Här kommer ytterligare tre godingar.
Curry- & Dillsill : 1 förpackning med 5 minuterssill 1/2 dl gräddfil 1/2 dl creme fraiche 1 tsk curry 4 msk finhackad färsk dill 2 msk finhackad rödlök Gör så här: Låt sillen rinna av, och skär sedan i lagom stora bitar. Rör ihop gräddfil, creme fraiche, curry, dill och rödlök i en burk med lock. Rör ner sillen i röran och ställ kallt ett dygn innan servering.
* * * * * * *
Jennys senapssill: 1 förpackning med 5 minuterssill 1 dl senap ( gärna 1/2 dl av 2 olika sorter ) 1/2 dl farinsocker 1 tsk vitvinsvinäger 1/2 dl rapsolja salt & svartpeppar
Gör så här: Låt sillen rinna av, och skär sedan i lagom stora bitar. Blanda senap, socker och vinäger i en skål. Tillsätt olja droppvis samtidigt som du vispar för hand tills blandningen tjocknar och går ihop. Smaka av med salt & peppar. Rör ner sillen i blandningen. Häll upp i en glasburk med lock och låt stå i kylen minst 1 dygn innan servering.
* * * * *
Löksill : 1 förpackning med 5 minuterssill 1 rejäl bit finhackad purjolök 1 rödlök skuren i strimlor
Lag: 1 1/2 dl vatten 1/2 dl ättiksprit 12 % 1 dl strösocker 1 msk med hela kryddkorn
Gör så här: Börja med lagen. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp. Rör om tills sockret har lösts upp. Låt kallna helt. Låt sillen rinna av och skär den i lagom stora bitar. Varva lök och sill i en glasburk med lock. Och häll över lagen. Låt stå i minst ett dygn i kylskåp innan servering.
Hej raringar. Vi landande i Söndagskväll och har ny bott in oss på ett fantastiskt trevligt hotell. Ska skriva mer om det i veckan så klart.
Vi har fått ett härligt ljust och stort rum , med rymlig balkong. Så det går ingen nöd på oss. Frukosten är fantastisk, middagsbuffen är enorm. Poolerna är uppvärmda – så det finns inget att klaga på.
Möjligtvis har vi det lite för bra just nu. Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar inför middagen . Sedan kanske det blir ett kvällsdopp i poolen. Det är varma / ljumna kvällar här.
Ville bara kika förbi och önska er en riktigt fin kväll.
Gör så här: Sätt ugnen på 125 grader. Krydda rostbiffen med salt och peppar och lägg den i en ugnssäker form. Ställ formen i mitten av ugnen och stek tills köttet har en innertemperatur på 60 grader ( för välstekt ) Det kan ta mellan 1 1/2 – 2 timmar. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. Ta ut och lägg det varma köttet i marinaden ös över ett par gånger så smakerna tas upp. Lägg sedan plastfolie över bunken med köttet & marinaden och ställ in i kylskåpet över natten. Ös några gånger under tiden. Innan servering tar du upp köttet och skär upp det i tunna skivor.