JHär blir det en del bakning denna veckan, eftersom släkten kommer på söndag och firar Thelma. Blandannat dessa ”mums mums” har vi bakat, och de fungerar utmärkt att frysa in. Vi gjorde dem gula för vi hade ingen annan karamellfärg hemma, annars blir de fina även som ljusblå eller rosa också. Ett tips är att göra dem i mindre bitar för de blir mäktiga.
Det här behöver du :
4 1/2 dl strösocker
1 äggvita
3/4 dl florsocker
1 1/2 dl iskallt vatten
1 1/2 dl kokhett vatten
1 1/2 msk gelatinpulver
Garnering : 4 dl kokosflingor + karamellfärg
Gör så här :
Rör ihop socker, florsocker, äggvita i en skål. Rör ner det kalla vattnet i skålen.
Värm sedan upp det andra vattnet kokhett i micron på spisen och rör sedan ut gelatinpulvret där i, det ska bli klumpfritt. Värm annars igen under omrörning.
Vispa sedan ner detta i blandningen med en elvisp eller en bakmaskin med roterande bunke/ visp
Vispa i 30 minuter, blandningen kommer vara tjock porös och fluffig.
Mät upp hälften av kokosen i en form 20*30 och häll ner smeten där. OCh strö över resten av kokosen. Ställ sedan kallt i två timmar innan du skär lagom stora portionsbitar.
Doppa även kanterna i kokos.
Sedan är de klara att serveras.
Pssst…. Recept och matbilder går bra att låna till din blogg,
bara du länkar tillbaka tydligt 🙂