Nu börjar det bli lite ordning i den lilla damens nytapetserade rum. Hon är så nöjd och tycker det blev sååå fint, med den hon hade valt. Och jag har inte hunnit uppdatera tidigare men lunchen åt vi för många timmar sedan….
jag plockade ihop en sallad av det som fanns hemma ( medan barnen valde baconsås med spagetti )
Kyckling, isbergssallad, rödlök , fetaost, valnötter och vitlökssås.
Matiga sallader är väl något man bara inte kan tröttnar på?
Det är så gott!
Jag har fotat lite bilder på Nomis rum före och efter tapetseringen.
Jag gillar fortfarande fondväggar med vita tapeter på de övriga väggarna- speciellt i mindre rum då känns det större. Vi kollade igenom lite tapeter jag och Jonathan, och sen utav en tio stycken så fick Nomi vara med och bestämma vilken hon ville ha.
Och valet föll på denna tapet med gråa stjärnor. Och ni som följt bloggen några år vet att i förra huset hade Nomi något liknande i sitt rum. Men då med stora bubbelgumsrosa stjärnor, riktigt gulligt 🙂
Tidigare var det denna tapeten med blommor, jag tyckte faktiskt att den var helt okej också. Men den har suttit väldigt länge och den började bli solkig och det var lite för många märken i den.
Nu ska jag fortsätta och skruva upp hyllor och spika upp tavlor. Få se om jag hinner visa slutresultatet senare.
Och jag vågar nästan påstå att detta är världens godaste tekakor, och de är så lätta att baka hemma att det nästan borde vara lag på att baka dem en gång i månden 🙂
Mjuka, fluffiga och så där perfekt fluffiga.
Det här behöver du :
100 gram smör 5 dl mjölk 1 pkt jäst 2 msk sirap 1 tsk salt Ca : 10- 12 dl vetemjöl special
Gör så här : Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt. Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig, tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter. Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan. Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen. Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.
Servera sedan genast med smör, ost och god hallonmarmarmelad
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte heller DAGENS TIPS från mig och ÅHLENS där de har rea på mängder av smink, hudvård och parfymer. Kolla in här
Jag tror nog att denna skulle klart bli en hit på ett barnkalas, tror ni inte det ?
Har du glassmaskin så använd den, men denna funkar precis lika bra utan.
Det här behöver du :
4 äggulor
4 msk florsocker
4 dl vispgrädde
2 msk vaniljsocker
2 dl med mini non-stop
Gör så här : Vispa äggulor och florsocker kraftigt till de blir poröst.
vispa grädde och vaniljsocker i en annan skål, tills grädden blir lagom fluffig den ska inte skära sig. Rör ihop äggsmeten med grädden och bänd sedan ner nonstopen.
Jag vände ganska försiktigt så att inte all färgen på godiset skulle försvinna.
Frys in i minst 5 timmar innan servering.
och ta fram glassen i god tid innan så att den inte är stenhård när ni ska skopa upp i dessert skålar.
Förresten …. har ni testat några av alla mina glass-recept här på bloggen ?
Gooood start på morgon blev det här 🙂
Finn crisp med ost, knaperstekta bacon med en krämig äggröra toppad med egen odlad oregano. Nu sitter jag här proppmätt och tänkte kolla över mailen och besvarar frågar sedan vi varit iväg. Mailboxen växer snabbt när man inte hunnit kolla den på ett par – tre dagar, och har ni hört av er där så kan det ta några dagar innan ni får svar.
Tack för tålamod.
Ni var några som gissade vad jag skulle göra av non stopen , och det blev glass.
Återkommer med resultat lite senare.
Men nu åter till mailen, sen tänkte jag jaga lite dammråttor och skura lite,
snart kommer systeryster, Tobbe och barnens små kusiner hit på söndagsmiddag.
Sådär, nu är vi hemma igen. Det är altid roligt att resa bort ett par dagar, men borta bra och hemma bäst.
Och jag har precis landat en stund framför skärmen och packningen står fortfarande i hallen och väntar på att bli upp-packad. Vi fick göra en vända till godisbutiken och ordna lite lördagsgodis till barnen. Och då sprang jag även på dessa ursöta små mini- nonstop som jag tänkte att jag skulle göra en god efterrätt på tills imorgon.
Gillar ni precis som jag lite god och smidig plockmat fram för tv:n , såsom ost, nötter och torkad frukt ? Då är detta något för er…. En varm brietårta som dukas fram med lite salta kex, oliver, stora kaprisar , vindruvor / jordgubbar ja lite allt möjligt smågott.
Vi brukar servera denna när vi äter kräftor också och den passar utmäkt även till buffebordet.
Det här behöver du :
1 rund brieost
1 näve nötter
1 näve blandad torkad frukt
1-2 msk flytande honung
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Skär av locket på osten och strö över nötter och torkadfrukt,
ringla över honung och in i ugnen tills osten blivit varm.
Cirka 10- 15 minuter.
Man kan variera toppingen med vad som finns hemma.
Vilket väder vi haft idag, stålande sol och verkligen jättevarmt. Så efter frukosten packade vi oss i väg till beachen med standleksaker puffärmar , håvar, surfbrädor och stora fikakorgen.
Och inga badkrukor här inte… de har badat hela dagen.
och det var faktiskt riktigt varmt i vattnet,
Väldigt långgrunt och barnvänligt här också, och fin sandbotten.
Och det är så fint här så att man dör en liten smula.
ett helt underbart sommartstugsområde som Jonathans föräldrar bor i.
Middagen är precis uppäten det blev sweet chili- marinerad kyckling med sallad, potatis och en god fetaostås. Och nu har vi bänkat oss en liten stund framför tv:n för att kika lite på sommarlovs- tv:n.
Har ni sett sommarlov i år- vad tycker ni?
Vilket år har varit bäst ?
Vi packade in oss i bilen och åkte igår eftermiddag ner till stugan, lämnade regn och rusk och möttes av lite solsken. Det brukar iochförsig vara lite bättre väder längst kusten och det gillas. Inte alls fel att starta dagen med en kopp kaffe på trappen, med denna utsikten och fågelkvitter.
Och sen äta lite frukost ute på den soliga altanen.
Planerna för idag är att plocka ihop och gå ner till stranden,
likabra att passa på för snart är hösten här.
Den enklaste maten smakar så mycket bättre när man sitter ute och äter.
Hoppas du fått en riktigt fin start på denna fredag.
Nu när semester snart är slut för de flesta och strax är dags att återgå till jobb, skola och fritidsaktiviteter så har det kommit in många önskemål om att tänka mat-smart. Det blir lätt stressigt om man inte hinner förbereda, så jag tänkte att vi kunde hjälpas åt att tipsa lite här i inlägget på enkel planering 🙂
Vi får såklart också dagar här, då det bjuds på snabbmakaroner & mamma Scans. Men det känns ju ganska tråkigt när man hellre äter egenlagade köttbullar. Som förberedelser inför detta så har jag fyllt upp frysen med massor utav köttbullar, biffar, hamburgare och kryddiga järpar.
Till köttbullarna behöver du :
1 kilo köttfärs ( blandfärs)
2 msk oxfond
salt och peppar
ev. ostbitar att fylla med
Gör så här :
Rör ihop alla ingredienser , och rulla till fina runda köttbullar. Några med ost i, och några utan. Packa dem i fryslådor och frys in portionsvis
På samma sätt förbereder jag hamburgarna, och det tar liksom inte så mkt tid eller energi att göra detta. Och så har du alltid goda och snabba måltider som inte tar någon tid att laga.
Recept på hamburgarna hittar du HÄR
Har du tips på hur man kan underlätta matplaneringen i vardagen ?
Tipsa gärna om storkok och förberedelser bland kommentarerna 🙂