INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

Världens godaste tekakor

 

Och jag vågar nästan påstå att detta är världens godaste tekakor, och de är så lätta att baka hemma att det nästan borde vara lag på att baka dem en gång i månden 🙂

 Mjuka, fluffiga och så där perfekt fluffiga. 

IMG_7227
Det här behöver du :

100 gram smör
5 dl mjölk
1 pkt jäst
2 msk sirap
1 tsk salt
Ca : 10- 12 dl vetemjöl special

Gör så här :
Smält smöret i en kastrull, häll i mjölken och värm upp till fingervarmt.
Smula sönder jästen i en bunke / bakmaskin och häll i lite av den fingervarma degvätskan där i. Rör tills jästen har löst sig, tillsätt resten av vätska, sirap och salt. Häll i mjölet , lite i taget – tills degen släpper kanterna och blir smidig. Arbeta degen i fem minuter. Låt jäsa i cirka en 15 minuter , dela upp degen i cirka 15 delar och rulla ut bröden och platta till med handflatan.
Nagga dem med en gaffel och låt jäsa i 5- 10 minuter. Platta till dem igen, precis innan de ska in i ugnen. Grädda sedan i mitten på ugnen i 225- 250 grader i cirka 6 minuter. Eller tills bröden fått en fin färg.

Servera sedan genast med smör, ost och god hallonmarmarmelad

IMG_7248

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 
Missa inte heller DAGENS TIPS från mig och ÅHLENS där de har rea på mängder av smink, hudvård och parfymer. Kolla in här

❤️  ❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

18
43 kommentarer

Non-stop glass

Jag tror nog att denna skulle klart bli en hit på ett barnkalas, tror ni inte det ?

 Har du glassmaskin så använd den, men denna funkar precis lika bra utan.

Det här behöver du :
4 äggulor
4 msk florsocker
4 dl vispgrädde
2 msk  vaniljsocker

2 dl med mini non-stop

Gör så här :
Vispa äggulor och florsocker kraftigt till de blir poröst.
vispa grädde och vaniljsocker i en annan skål, tills grädden blir lagom fluffig den ska inte skära sig.  Rör ihop äggsmeten med grädden och bänd sedan ner nonstopen.
Jag vände ganska försiktigt så att inte all färgen på godiset skulle försvinna.

Frys in i minst 5 timmar innan servering.
och ta fram glassen i god tid innan så att den inte är stenhård när ni ska skopa upp i dessert skålar.

Förresten …. har ni testat några av alla mina glass-recept här på bloggen ?

 

0
13 kommentarer

Söndagsfrulle med bacon & äggröra

Gooood start på morgon blev det här 🙂
Finn crisp  med ost, knaperstekta bacon med en krämig äggröra  toppad med egen odlad oregano. Nu sitter jag här proppmätt och tänkte kolla över mailen och besvarar frågar sedan vi varit iväg. Mailboxen växer snabbt när man inte hunnit kolla den på ett par – tre dagar, och har ni hört av er där så kan det ta några dagar innan ni får svar.
Tack för tålamod.

Ni var några som gissade vad jag skulle göra av non stopen , och det blev glass.
Återkommer med resultat lite senare.

Men nu åter till mailen, sen tänkte jag jaga lite dammråttor och skura lite,
snart kommer systeryster, Tobbe och barnens små kusiner hit på söndagsmiddag.

På återseende min vän,
vi hörs om en stund

0
Kommentera

Smågodis

Sådär, nu är vi hemma igen. Det är altid roligt att resa bort ett par dagar, men borta bra och hemma bäst.

Och jag har precis landat en stund framför skärmen och packningen står fortfarande i hallen och väntar på att bli upp-packad. Vi fick göra en vända till godisbutiken och ordna lite lördagsgodis till barnen. Och då sprang jag även på dessa ursöta små mini- nonstop som jag tänkte att jag skulle göra en god efterrätt på tills imorgon.

Vad tror ni detta ska bli för något  ?

1
3 kommentarer

Lördagsgott

Gillar ni  precis som jag lite god och smidig plockmat fram för tv:n , såsom ost, nötter och torkad frukt ?  Då är detta något för er…. En varm brietårta som dukas fram med lite salta kex, oliver, stora kaprisar , vindruvor / jordgubbar ja lite allt möjligt smågott.

 Vi brukar servera denna när vi äter kräftor också och den passar utmäkt även  till buffebordet. 

Det här behöver du :
1 rund brieost
1 näve nötter
1 näve blandad torkad frukt
1-2 msk flytande honung

Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Skär av locket på osten och strö över nötter och torkadfrukt,
ringla över honung och in i ugnen tills osten blivit varm.
Cirka 10- 15 minuter.

Man kan variera toppingen med vad som finns hemma.

0
7 kommentarer

Dagen i stugan

Hej min vän, 

Vilket väder vi haft idag, stålande sol och verkligen jättevarmt.  Så efter frukosten packade vi oss i väg till beachen med standleksaker puffärmar , håvar, surfbrädor och stora fikakorgen.

Och inga badkrukor här inte… de har badat hela dagen.
och det var faktiskt riktigt varmt i vattnet,

Väldigt långgrunt och  barnvänligt här också, och fin sandbotten.

Och det är så fint här så att man dör en liten smula.
ett helt underbart sommartstugsområde som Jonathans föräldrar bor i.

Middagen är precis uppäten det blev sweet chili- marinerad kyckling med sallad, potatis och en god fetaostås.  Och nu har vi bänkat oss en liten stund framför tv:n för att kika lite på sommarlovs- tv:n.

Har ni sett sommarlov i år- vad tycker ni?
Vilket år har varit bäst ?

0
3 kommentarer

God morgon från stugan

Morron!

Vi packade in oss i bilen och åkte igår eftermiddag ner till stugan, lämnade regn och rusk och möttes av lite solsken.  Det brukar iochförsig vara lite bättre väder längst kusten  och det gillas.  Inte alls fel att starta dagen med en kopp kaffe på trappen, med denna utsikten och fågelkvitter.

Och sen äta lite frukost ute på den soliga altanen. 

Planerna för idag är att plocka ihop och gå ner till stranden,
likabra att passa på för snart är hösten här.

 Den enklaste maten smakar så mycket bättre när man sitter ute och äter.

Hoppas du fått en riktigt fin start på denna fredag.

Hörs om en stund

0
8 kommentarer

Matplanering

Nu när semester snart är slut för de flesta och strax är dags att återgå till  jobb, skola och fritidsaktiviteter så har det kommit in många önskemål om att tänka mat-smart.  Det blir lätt stressigt om man inte hinner förbereda, så jag tänkte att vi kunde hjälpas åt att tipsa lite här i inlägget på enkel planering 🙂

Vi får såklart också dagar här, då det bjuds på snabbmakaroner & mamma Scans.  Men det känns ju ganska tråkigt när man hellre äter egenlagade köttbullar. Som förberedelser inför detta så har jag fyllt upp frysen med massor utav köttbullar, biffar, hamburgare och kryddiga järpar.

Till köttbullarna behöver du :

1 kilo köttfärs ( blandfärs)
2 msk oxfond
salt och peppar
ev. ostbitar att fylla med

Gör så här :

Rör ihop alla ingredienser , och rulla till fina runda köttbullar. Några med ost i, och några utan. Packa dem i fryslådor och frys in portionsvis

På samma sätt förbereder jag hamburgarna, och det tar liksom inte så mkt tid eller energi att göra detta. Och så har du alltid goda och snabba måltider som inte tar någon tid att laga.

Recept på hamburgarna hittar du HÄR

Har du tips  på hur man kan underlätta matplaneringen i vardagen ?
Tipsa gärna om storkok och förberedelser bland kommentarerna 🙂

0
10 kommentarer

Snabbmat

Idag är det lite gråmulet över staden,en bra dag för att ställa sig och göra en mustig (höst)gryta tror jag.  Men vissa dagar när man inte vill stå i köket halva dagen utan hellre vara ute i solen, så  gillas snabb och lättlagad mat. Precis om den här kycklingen, bara pensla på lite olivolja krydda lite med kycklingkrydda och skjuts in i ugnen.

Klart på ett nafs, och gott med lite tzatziki som stått och dragit till sig  i kylen.

Vad brukar ni själva laga för mat när tiden inte finns där ?

0
3 kommentarer

Stor vit bricka och reseinspiration

 

 Godkväll i stugorna, 

Sol, sommar och värme är det inte fantastiskt så säj.

Lika varmt och kvavt idag – nästan så man kan tro att man är utomlands ju. Dock fattas poolen, städerska och  de trevliga allinclusive-menyerna annars är det verkligen toppen 😉

Jag sitter ofta och kollar resor, tycker det är kul att läsa om nya resmål och drömma sej iväg till fjärran länder. Vi har ju rest en hel del genom åren, men nu är det första gången på tio år tror jag som vi inte har en resa inbokad. Även om det är ett halvår kvar till resan så är det ju fantastisk att ha något att se framemot, tycker ni inte det. Har du någon bokad resa  till hösten / vintern kanske ?  Eller har du varit iväg på en riktigt bra semester, och vill tipsa?!  Skriv gärna i kommentarsfältet.

Sen såg att jag fått  lite frågor om detta stora fatet på instagram.

Och jag köpte det på Rusta för lite sen, det är stort &  rejält och rymmer flera ljus & krukor.  Kunde användas som ett brickbord, men jag tyckte det var sötare så här.

0
17 kommentarer