Tänkte ta och baka lite sockerkaka när regnet endå öser ner utanför. Den godaste av de godaste sockerkakorna jag vet är denna med banan i…. Så har du övermogna prickiga bananer – kasta dem inte. För det är just dessa som gör denna kakan extra saftig.
Med smak av banan, choklad och liiite kaffe.
Det här behöver du:
4 mogna bananer
175 gram mörk kvalitetschoklad
1/2 dl kallt kaffe
150 gram smör
3 dl socker
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 tsk bikarbonat
2 tsk bakpulver
Smör till formen + ströbröd
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Ta fram smöret i god tid så att det blir rumstempurerat, vispa smör och socker med elvisp. Tillsätt ett ägg i taget under vispning lagom poröst. Mosa banerna med gaffel och grovhacka chokladen. Rör ihop de torra ingredienserna i en skål och vänd ner bananblandningen, Rör ner allt i ägg/smör/ kaffe smeten och vänd om tills du fått en jämn smet. Fördela allt i den smorda och bröade formen. Ställ in i nedre delen av ugnen i cirka 45 – 60 minuter.
Låt svalna något innan servering, men den äts med fördel ljummen. Då chokladen är mjuk och krämig.