Nya pics från gästrummet

Happy friday alla bloggisar !

Första riktiga helgen efter sommarlovet, och vi har massa roligt inplanerat.  Blandannat blir det grillkväll i sommarstugan med Jonathans bror som är hemma på ett kort besök från Spanien. Vi och barnen har inte träffat honom sen i julas, så nu tjatar barnen om att få träffa honom sen de fick reda på att han kommer hem. Tänkte iallfall starta dagens blogg med att visa lite pics från vårat lilla gästrummet, här kommer de senaste bilderna jag fotat.

Vi köpte en dagbädd som går att dra ut och göra till en dubbelsäng från ikea.
Den går i vit träpanel, och jag tycker den är jättefin, till det lite kuddar och denna pläden med det fina blom-mönstret hittades på Netto.

Det är lite svårt att fånga rätt bilder på tapeten när solen skiner in,
och tapeten går mer i kallt grått än i varmt som det ser ut här på bilden.

Tycker om att blanda gammalt och nytt, men utgår från vitt och ljusa färger.
Då tycker jag det känns mest hemtrevligt.

0
17 kommentarer

Gyros på fläskytterfile

Förra månaden lagade vi kyckling-gyros, och det gick hem hos alla i familjen. Så idag blev det gyros på fläsk- närmare bestämt fläskytterfile. Också detta fick MVG av samtliga i familjen.  Har ni prövat att göra kryddan än ? Den går att använda till mycket, och från och med förra månaden så har jag alltid en burk med denna mix i kryddskåpet. Väldigt god till egna marinader, både fläskkött och kyckling.

Hemlagad gyros är inte svårare än så här:

 

Det här behöver du :
1 stor fläskytterfile
pitabröd
valfria grönsaker

Kryddningen :
2 msk spiskummin
1 msk vitlökspulver
3 msk chilipulver
1 msk paprikapulver
2 tsk torkad oregano
3 tsk torkad timjan
1 kryddmått med kanel

Skaka om kryddorna så är gyrosblandningen klar.

Marinaden :
1/2 pressad citron
1/2 dl olivolja
2-3 msk gyroskrydda

Serveras med vitlökssås 

Gör så här:
Blanda ihop kryddningen ( som räcker till många portioner )
Skär köttet i små delar ( jag tycker att det är lättast att jobba med halvfryst)
Blanda ihop marinaden och lägg köttet i den , gärna 4 timmar innan den ska lagas.
Hetta sedan upp en panna och fräs köttet klar. Om det önskas starkare kan du krydda lite mer under stektiden.

När köttet är klart så är det bara att servera med pitabröd, grönsaker och vitlökssås.
Enkelt och urgott!

5
25 kommentarer

Vi kör en liten frågestund

Här håller vi på att förbereda lite grillmiddag, passar på att äta lite extra gott när hela familjen är samlad och det  inte var några träningar efter skolan. Och det står kyckling på menyn, och självklart en hemmagjord tzatziki- den går bara inte att tröttna på.
Många av er har efterfrågat en liten frågestund på bloggen och det var rätt länge sen ser jag. Så jag tycker vi kör på det.Har ni några frågor så ställ dem här i kommentarsfältet, så svarar jag allt eftersom, även då i kommentarsfältet. Och är det ett recept ni undrar över- länka gärna till det så jag vet vilket ni menar.

Ett halvår gammal bild- men den enda jag hittade just nu 😀

Hörs om en stund igen!

0
36 kommentarer

Nomis nya rum

Har lovat lite bilder från Nomis nytapetserade rum, och från att ha lekt ganska mycket med bilar och lego så har damen blivit helt ” tvärtom”  nu ska allt ska vara rosa och glittra. Ja, ni kommer se sen på bilderna….. Och så här städat är det alltid…. ha ha. Skoja bara, om två timmar när jag hämtat Nomi från förskolan så kommer rummmet inte  vara i sådan här ordning 😉

På hyllan står dagiskort på Thelma och Jacob när de cirka 3 – 5 år. Någon undrade varför hon inte har kort på Melvin på sitt rum, men det har hon 🙂 bara inte i samma vita ramar…. Och så lite målarböcker och så nya plånboken, Nomi får ju numera veckopeng.
Tre kronor i veckan har hon själv bestämt att hon ska ha 🙂

Skrivbordet till nya rummet , är ett ommålat gammalt skrivbord som vi fyndade på blocket och stol från ikea. Hon tycker mycket om pyssel just nu, måla, pärla och klippa & klistra.

 Golvet är det som står näst på tur att byta. Melvins, Nomis och Thelmas rum har fortfarande en äldre parkett.


Alla Nomis ”Pet shop” – djur, hon och kusinerna Nea & Lova brukar lekar i timmar med dessa små figurer.

Gardinerna ”busungarna” från Mairo tycker jag är jättefina. Och lite roligt med allt det andra
”prinsessiga” på rummet. Alla böcker får inte plats på hyllorna, så vi ställer bara fram favorit-böckerna, resten ligger i lådorna.

 Vi tapetserade även en denna väggen, tyckte det ramade in rätt fint.  Förut var det bara vit tapet här, och så ser ni grisen ”vovven” på bild.  Han har hängt med sedan Nomi var pytteliten, tyckte det var så roligt att hon döpte honom till just det 🙂

 Och lite utklädningskläder – en hel skattkista full med prinsessklänningar.
Och tiaror och glittriga halsband och handväskor.

Rosa rosa och massa  glitter får avsluta detta inlägget. Nu ska jag och Molly ge oss ut på promme innan det är dags att hämta barnen från skola och dagis. Förresten det var en nyare läsare som undrade hur många barn  jag har och hur gamla. Tänkte jag kunde svara här ifall det är fler som undrar, och jag har fyra barn.  Äldst är Jacob som fyller 14 år i år, sedan Thelma som är 12 år, Melvin fyller 8 år och Nomi är 4 år.

Hej på en stund! 

0
7 kommentarer

Baka brownies

 Mycket gott fanns det i Mildas bok om bak, och till sist föll valet på dessa gudomligt goda brownies. Nomnom… Och ni beställer lätt boken på Milda.se eller genom att ladda ner appen ” Milda bakar”  och den är helt gratis ( för Iphone eller Andoid ). För er som inte har hunnit beställa den än, eller väntar på att den ska dimpa ner i brevlådan…

Här kommer receptet 🙂

Det här behöver du :


1 msk Milda flytande margarin, till formen
0,75 dl vetemjöl
2,5 msk kakao
1 tsk bakpulver
140 gram mörk choklad
3 ägg
2,75 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
135 gram Milda mat- och bakmargarin
50 gram valnötter i bitar ( kan uteslutas )

Gör så här :

Ställ ugnen på 160 grader och smörj en form 20*20 cm .
Blanda vetemjöl, bakpulver, kakao i en bunke.
Smält chokladen över ett vattenbad, medna du vispar margarin, socker, vaniljsocker poröst med elvisp, tillsätt ett ägg i taget.
Vänd ner den smälta chokladen och sikta ner vetemjölsblandningen och blanda sist ner de hackade valnötterna. Häll smeten i smord formoch grädda i mitten av ugnen i cirka 45- 50 minuter.
Servera med en kula Carte d´´Or vaniljgalss eller en klick Milda Visp.


I samarbete med Milda

De blev perfekt krämiga / kladdiga med en lite knaprig yta. Mums,

Lycka till med din bakning!  

 

:

0
9 kommentarer

Mintiga kladdkakemuffins

När Melvin kom hem från skolan så bakade vi lite kladdkakemuffins.  Han fick välja själv, för han skulle ta med sig gofika på utflykten till skolan imorogn. Och dessa är ju lätta att bara blanda ihop och grädda, sen provade vi en ny smaksättning som blev så lyckad.

Gillar ni som jag mint och choklad måste ni göra detta receptet.
Gottgottigottgott !

Till cirka 15  stycken :
100 gram smält smör
2 ägg
2 1/2 dl socker
2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt
4 msk kakao
1/2 tsk bakpulver
8- 10 droppar pepparmintolja

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.  Ställ ut formarna på en plåt Knäck äggen i en skål och blanda de torra ingredienserna och rör ner med en slev. Blanda i smöret och rör tills smeten är ordentligt blandad. Till sist blanda ner dropparna med pepparmint. Häll upp i formarna 2/3 – med smet. Och grädda sedan i mitten på ugnen i cirka 8-10 minuter.

Jag hade inga fina muffinsformar hemma men jag klädde in den vita formarna i bakpapper, med ett litet färgglatt snöre runt. Lite roligare iallafall.

Nu ska vi fixa middagen, och sen åka ner och kolla på Jacobs fotbolls match. Tur med vädret har vi också strålande sol, bästa ”heja-på-fotbolls-vädret”.

Ha en fortsatt fin tisdag 


0
6 kommentarer

Currydoftande torskgryta

Vi äter väldigt mycket fisk-  dock mest lax . Så numera när jag planerar våra matveckor så föröker jag att hitta på nya fiskrätter med vit fisk också. Denna goda currydoftande gryta lagade vi igår, och den gick hem hos hela familjen.

recept på torsk

Det här behöver du:
1 block med torsk eller annan vit fisk
smör
3 dl vispgrädde
1 msk med curry
1 tsk med finhackad persilja
Pyttelite cayennepeppar
10- 12 st gula / röda cocktailtomater
Maizena

Serveras med kokt ris

Gör så här 

Skär den halvtinade fisken i 2*2 cm bitar. Fräs den i smör i några minuter.
Vänd ner grädde, curry, persilja och låt sjuda upp. Dela tomaterna på mitten och vänd ner, låt sjuda tills de mjuknar upp. Smaka av såsen med lite cayenne- liksom bara en vändning med kryddburken eller två.  Red av grytan med maizena och servera sedan genast med kokt ris.

Fiskrecept

Klicka här för fler tips på goda fiskrätter.

5
24 kommentarer

Choritzo-tacos med tomatsalsa

Tortilla bröd tycker jag är tacksamma, det går att äta det mesta i dem.  Laxtacos, kycklingtacos, gyros, potatismos med korv  eller varför inte baka ”pizza” med dem. Här om dagen slängde vi ihop en god salsa och grillade kryddig choritzo.  Det blev gott, ni måste testa.

Till det hade vi en kall vitlöksås recept hittar ni här


Du behöver :
choritzo  ( grillad eller stekt )
tortillabröd
nachochips
Och ev andra goda grönsaker

Det här behöver du :

4 solmogna tomater
1/2 – 1 rödlök
2 msk finhackad persilja
1 msk olivolja
1 tsk ( eller mer ) färskpressad citron
Och lite finhackade jalapenjos  ( om ni gillar hetta)

Gör så här:

Finhacka allt och rör ihop, serveras sedan med lite flingsalt på toppen.Enkelt och gott- precis som det ska vara

Klart att servera som det är eller med en klick potatissallad brevid

 

0
4 kommentarer

Tomatsalsa

Såg ni också idol ikväll, det gjorde nog nästan halva sveriges befolkning skulle jag gissa. Roligt att alla braiga tv-serier börjar nu när hösten snart är här.  Och till tv:n hade vi en  jättegod tomatsalsa som blev över sedan ”taco”middagen, återkommer med det receptet imorgon. Denna tomatsalsan iallafall åts med salta och ostiga tortillachips.

Enkla snacks, och  jättegott, detta måste ni prova.

Det här behöver du :

4 solmogna tomater
1/2 – 1 rödlök
2 msk finhackad persilja
1 msk olivolja
1 tsk ( eller mer ) färskpressad citron
Och lite finhackade jalapenjos  ( om ni gillar hetta)

Gör så här:

Finhacka allt och rör ihop, serveras sedan med lite flingsalt på toppen.

Enkelt och gott- som det ska vara.

0
1 kommentar

Lätt och fräscht

Nu lite lunchtips och detta är lätt och fräscht.  För så här efter sommar och semester med alldeles för mycket god mat, så känns det bra att äta lite nyttigare luncher.  Och räksallad är en av mina favorit, så det blev det idag, massa handskalade räkor och ett par kokta ägg blandades ner i grönsalladen

Med en klick hemmagjord aioli till- funkar även som LCHF-kost.

Nu ska Nomi och jag traska iväg och hämta Melvin och hans kompis i skolan. Första skoldagen efter sommarlovet, och han såg riktigt mycket fram emot att gå dit och träffa alla klasskompisarna. Så han har säkert haft det jätteroligt idag 🙂

Hej på en stund.

0
1 kommentar