En smaskig bärpaj med blandande bär – blandannat blåbär och tunt skivad äpplen. Och fick ett bra tips på att mäta upp alla ingredienser till pajdegen i en fryspåse, och knåda ihop. Då slipper du bli kletig om händerna – jättesmidigt! 🙂
Det här behöver du :
Valfria bär som täcker formen
1/2 dl socker
2 msk potatismjöl
Degen:
2 dl vetemjöl
1 dl socker
100 gram smör
200 gram flagad mandel
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader.
Täck botten av pajformen med bären och sockra och pudra över potatismjöl.
Mamma tipsade om att göra pajdegen i en fryspåse för att slippa bli kladdig! Jättebra tips. Blanda socker, mjöl och tärnat smör i en påse och nyp i hop till en deg, vänd till sist ner flagad mandel och fördela sedan över bären. Ställ in i ugnen och grädda tills den fått fin färg.
Servera sedan med fluffig vaniljsås eller marsanssås
Bloggen går följa på fler ställen som ni säkert redan vet. Och till alla nya :
Via Bloglovin kan ni följa mej, klicka HÄR
Finns även på FACEBOOK – klicka HÄR
Och instagram 😀 @jennysmatblogg
* * * * * * * * * * * *