Precis hemma igen efter ett par timmars lek på strandbjörket – bästa lekplatsen i stan. Och barnen har busat och klättrat, och gungat som aldrig förr. Tänkte börja med middagen alldeles snart, men måste ju skriva ut receptet på soppa jag till lunch för ett par dagar sen. Just hösten är den årstiden när soppor och grytor extra gott.
Härligt orangefärg blev det på denna också
Det här behöver du :
1 bit purjolök
1 msk olivolja
2 msk hummerfond
2 msk tomatpure
4 st morötter
4 st potatisar
12 dl vatten
250 gram torsk, eller vit fisk
1 dl grädde
1 msk dill
fiskkrydda , salt + ev. lite cayenne
Gör så här :
Skala och hacka purjo, potatis och morötter i små delar.
Hetta upp en kastrull och fräs rotfrukter + purjolök en liten stund , häll ner tomatpure, dill, fond och vatten. Låt sjuda upp till potatisen är mjuk, Skär lagom små bitar av torsken och vänd ner, låt sjuda i 5- 7 minunter eller tills fisken är genomkokt. Runda ev av med lite grädde och smaka av med lite salt, fiskkrydda och lite cayenne.
Serveras genast.