REKLAM FÖR APOLLO

TENERIFFA


Hej där,  ❤️

Hoppas allt är bra med er. Här är allt på topp!
Vi njuter av en fantastisk vecka här i solen. Trodde faktiskt inte det var så här varmt & soligt på Teneriffa.
Hade plockat med mig långbyxor och lite gosiga tröjor men de har jag inte behövt att använda.

Här kommer ett gäng mer härliga solbilder,
så bläddra förbi om du inte orkar se semesterbilder 😉

Vi reser med Apollo, vilket känns extra tryggt nu i Coronatider. De har snabbt & proffsigt hjälpt till med frågor som dykt upp längst resans gång och är duktiga på att göra sig nådda.
Även var de till stor hjälp inför resan när de skickade länkar med vilka intyg som skulle med och hur de skulle fyllas i. Så denna gången kändes allt busenkelt. För till Cypern upplevde vi precis tvärtom, då hade jag och Theresia själva bokat flyg plus hotell….. och vi fick sedan själva söka och googla upp alla intyg och prover som skulle tas, och det tog många långa krångliga timmar att fylla i papperna.
Så jag kan varmt rekommendera att åka så här på en paketresa med Apollo.

Hotellet är FANTASTISKT, ett bland de b bästa jag bott på.
Femstjärnigt när det gäller allt skulle jag säga!

Kolla in hotellet HÄR

Frukostbuffen är magisk, de har allt.
Färska frukter, nypressade juicer, nybakat bröd, ägg och bacon och en galen efterrättsbuffe.
Kolla in min Instagram storyn så uppdaterar jag där med videos från hela våran resa.

Morgonkaffet smakar helt klart bäst i 27 grader och sol från klarblå himmel.
Livet är nästan för bra just nu  ❤️

24
5 kommentarer

GLASS MED FÄRGGLAD NONSTOP


Har frågestund idag på Instagram så kika in där om det är något ni är nyfikna på.
Här kommer en riktigt härlig och enkel glass för er som är sugna på det.

Varsågoda

Det här behöver du :
4 äggulor
4 msk florsocker
4 dl vispgrädde
2 msk  vaniljsocker

2 dl med mini non-stop

Gör så här :
Vispa äggulor och florsocker kraftigt till de blir poröst.
vispa grädde och vaniljsocker i en annan skål, tills grädden blir lagom fluffig den ska inte skära sig.  Rör ihop äggsmeten med grädden och bänd sedan ner nonstopen.
Jag vände ganska försiktigt så att inte all färgen på godiset skulle försvinna. Frys in i minst 5 timmar innan servering.
och ta fram glassen i god tid innan så att den inte är stenhård när ni ska skopa upp i dessert skålar.

7
1 kommentar

3 OLIKA SORTERS SILL TILL JUL

Enkla och goda sillrecept kan man inte få för många av.
Här kommer ytterligare tre godingar.



Curry- & Dillsill :
1 förpackning med 5 minuterssill
1/2 dl gräddfil
1/2 dl creme fraiche
1 tsk curry
4 msk finhackad färsk dill
2 msk finhackad rödlök

Gör så här:

Låt sillen rinna av, och skär sedan i lagom stora bitar.
Rör ihop gräddfil, creme fraiche, curry, dill och rödlök i en burk
med lock. Rör ner sillen i röran och ställ kallt ett dygn innan servering.


* * * * * * *

Jennys senapssill:
1 förpackning med 5 minuterssill
1 dl senap ( gärna 1/2 dl av 2 olika sorter )
1/2 dl farinsocker
1 tsk vitvinsvinäger 1/2 dl rapsolja
salt & svartpeppar


Gör så här:
Låt sillen rinna av, och skär sedan i lagom stora bitar.
Blanda senap, socker och vinäger i en skål. Tillsätt olja droppvis samtidigt som du vispar för hand tills blandningen tjocknar och går ihop. Smaka av med salt & peppar.
Rör ner sillen i blandningen. Häll upp i en glasburk med lock och låt stå i kylen minst 1 dygn innan servering.


* * * * *

Löksill :
1 förpackning med 5 minuterssill
1 rejäl bit finhackad purjolök
1 rödlök skuren i strimlor

Lag:
1 1/2 dl vatten
1/2 dl ättiksprit 12 %
1 dl strösocker
1 msk med hela kryddkorn


Gör så här:
Börja med lagen. Blanda alla ingredienser i en kastrull och låt koka upp.
Rör om tills sockret har lösts upp. Låt kallna helt.
Låt sillen rinna av och skär den i lagom stora bitar.
Varva lök och sill i en glasburk med lock. Och häll över lagen.
Låt stå i minst ett dygn i kylskåp innan servering.










6
Kommentera

ETT LITET HEJ FRÅN SOLEN


Hej raringar.
Vi landande i Söndagskväll och har ny bott in oss på ett fantastiskt trevligt hotell.
Ska skriva mer om det i veckan så klart.

Vi har fått ett härligt ljust och stort rum , med rymlig balkong.
Så det går ingen nöd på oss. Frukosten är fantastisk, middagsbuffen är enorm.
Poolerna är uppvärmda – så det finns inget att klaga på.

Möjligtvis har vi det lite för bra just nu. Nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig klar inför middagen .
Sedan kanske det blir ett kvällsdopp i poolen.
Det är varma / ljumna kvällar här.


Ville bara kika förbi och önska er en riktigt fin kväll.

På återseende snart igen.

Kraaaaam

23
3 kommentarer

KRYDDIG ROSTBIFF

Passar lika bra till söndagsmiddagen som till det kommande julbordet.

Det här behöver du:

1 kg rostbiff
1 tsk salt
svartpeppar

Marinaden:
1 dl balsamvinäger
1/2 dl kinesisk soja
1 finhackad vitlöksklyfta
2 krm nymalen svartpeppar
2 msk flytande honung
1/2 kruka färsk timjan


Gör så här:
Sätt ugnen på 125 grader.
Krydda rostbiffen med salt och peppar och lägg den i en ugnssäker form.
Ställ formen i mitten av ugnen och stek tills köttet har en innertemperatur på 60 grader ( för välstekt )
Det kan ta mellan 1 1/2 – 2 timmar.
Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke. Ta ut och lägg det varma köttet i marinaden ös över ett par gånger så smakerna tas upp. Lägg sedan plastfolie över bunken med köttet & marinaden och ställ in i kylskåpet över natten. Ös några gånger under tiden.
Innan servering tar du upp köttet och skär upp det i tunna skivor.

Smaklig spis



8
1 kommentar

MOT TENERIFFA


Hej svejs,

Klockan ringde tidigt tidigt i morse,
vi bryggde kaffe och fyllde termosen innan vi hoppade in i bilen och styrde kosan mot Göteborg. Resan gick bra, och nu har vi precis checkat in och väntar på att få boarda planet.

Jag ville bara kika förbi och önska er en fortsatt fin Söndag,


Kommer uppdaterad flitigt om resan på Instagram @jennysmatblogg så kika in där om ni inte vill missa något.

Vi hörs när vi landar igen.

10
1 kommentar

VECKOMATSEDEL

Godmorgon,
Kikar förbi med en liten veckomatsedel.

Måndag Vegetariska Majsplättar
Tisdag : Korvstroganoff a la Thai
Onsdag: Spagettigratäng 
Torsdag Kycklingkebabsallad 
Fredag: Skagenrulltårta 



Det här behöver du:
4 landgångsbröd

Skagenfyllningen: 
2 finhackade hårdkokta ägg
170 gram finhackade kräftstjärtar
100 gram färskost med dillsmak
1 msk röd rom / kaviar
1 dl creme fraiche
1/2 dl majonäs

Alternativt leverpastejsfyllning  ( som mina barn gillar här hemma ) 
200 gram leverpastej
1 1/2 sl creme fraiche
1/2 dl bostongurka

Grundröran till smörgåstårtan:
1/2 dl vispad grädde
1 dl creme fraiche
1 / 2 dl majonnäs

Förslag på topping:
räkor kallrökt lax
citron
dill
gurka / grönsaker

Så här gör du:
Börja att ta fram en skärbräda och lägg ut landgången där. Jag skär bort en del av kanterna ( torr smörgåstårta är inget kul)
Rör ihop alla ingredienserna till fyllningen och bred ut. Låt stå och safta till sig en kvart, medan du förbereder toppingen. Rulla sedan ihop från långsida till långsida ( som en rulltårta ) Fördela ut grundröran runt om hela och placera den sedan på ett snyggt uppläggningsfat. Dekorera skagenrulltårtan med allt du tycker är är gott!

Klar att serveras, men den är ännu godare dagen efter.

* * * * * * * * * * * * *

Och så något gott till kaffet: Kokosrutor på browniebotten.

Det här behöver du: 
175 gram smör
6 dl strösocker
4 ägg
3 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 krm salt
1 krm vaniljsocker

Knäckig topping: 
75 gram smör
2 dl strösocker
1 1/2 dl vispgrädde
1 dl sirap
200 gram kokosflingor

Gör det här:
Ställ ugnen 225 gram.
Smält smöret i en kastrull rör ner ägg, socker och rör ihop övriga ingredienser och blanda ner.
Rör om tills du har en smidig smet. Lägg bakplåtspapper i en långpanna ( cirka 30 *45 cm)  och fördela ut chokladsmeten.
Grädda i mitten i cirka 10 minuter, under tiden gör du toppingen.
Blanda smör, socker och grädde & sirap och koka upp, rör om då och då. Låt sjuda ett par minuter, och vänd ner kokosen. Låt sjuda ytterligare 1 minut, och ta ut kakan och fördela ut knäcktäcket, grädda ytterligare 8-10 minuter.

Ta ut och låt svalna något innan du skär lagom stora bitar.

1
1 kommentar

2 VECKOR KVAR TILL ADVENT

God morgon fredag ,
Här står ännu en helg snart på glänt.

Jag ska över till Öland i eftermiddag och träffa lillasyster & Milia, vi ska laga mat och mysa.
Men innan dess ska jag möta upp revisorn, städa, tvätta och packa. Och tidigt söndagmorgon ( Eller nästan sen lördagskväll snarare ) styr jag kosan mot Göteborg för att åka mot Teneriffa. Det är en del papper att fylla i inför avresan, vi har skjutit upp det i flera dagar nu men får ta tag i det i morgon.

Och eftersom jag inte kommer vara hemma nästa vecka så har jag tjuvstartat med ännu mera adventsmys.
Varför vänta och längta när man bara kan plocka fram det och njuta av pyntet länge liksom.

Hur gör ni med julgranen ? Går ni och väntar enda fram till den 23:e innan ni tar in den? Eller är ni som jag som vill hinna se mig mätt på den ordentligt innan den åker ut igen?

10
2 kommentarer

AARON 7 MÅNADER


Nu är farmors lilla prins redan över 7 månader.
Helt galet så fort tiden går. För varje gång man träffar honom så har det hänt något nytt.
Det första året händer det ju nästan nya saker varje dag.

Finaste Aaron!



Snart ska vi iväg till Wrågården hela gänget,
ska bli så mysigt å hänga en hel helg med Jacob, Klara å lilleplutten.

Men nu är det dags för mig att skotta mig in i tvättstugan och vika tvätt ( kan vara det tråkigaste som finns )

Hej på ett tag.

11
1 kommentar

ITALIENSK LAXPANNA

Denna gamla godingen hade nästa fallit i glömska.
Men nu har jag dammat av receptet igen och planerar detta till kvällens middag.

Har ni inte prov at, så bara gjör´t!

Italiensk lax för 4 personer :
4 portionsbitar med lax ( utan skinn och ben)
1 burk med soltorkade tomater i olja
1 vitlöksklyfta
flingsalt
10 potatisar
ruccola
italiensk salladskrydda

Fetaostkräm: 
2 1/2 dl creme fraiche
1 /2 pressad vitlöksklyfta
1 förpackning med fetaost
lite salt
lite italeinska salladskrydda

Gör din italienska lax så här:
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen och skär i lagom stora bitar.
fördela ut dem på en ugnsplåt som är klädd med bakplåtspapper. Häll av 1/2 dl av olja från tomaterna och pressa ner en vitlök.  Ringla detta över potatisen och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Skär sedan laxen i 2*2 cm bitar. Ta ut formen och fördela ut laxen, ringla över ytterligare ett par msk olja från tomaterna. Strö över flingsalt och ställ in i mitten av ugnen och låt steka i 10 minuter -eller tills laxen är färdig. Rör under tiden ihop såsen, smula osten och blanda ihop alla ingredienser och ställ in i kylskåpet. Ta ut potatisen / laxen  från ugnen och hacka över lite soltorkade tomater och ett gäng med ruccola. Lägg upp på ett vackert fat och serveras med fetaostkrämen.

7
Kommentera