Nu är det verkligen dags för något svalkande i värmen.
Det här behöver du: 1 1/2 liter fruktkött från vattenmelon 1 dl strösocker 1 dl vatten + saften av 2 limefrukter
Gör så här: Koka upp vatten & socker till en sockerlag. Och låt svalna. Tärna ner fruktköttet och mixa slätt. Pressa igenom purén genom en sil och spara saften. Rör ihop saften med limesaft & sockerlag. Ställ in i frysen och rör om ett par ggr i timmen till den frusit. Får du iskristaller i din sorbe så går det bra att mixa den igen innan den frusit helt. Servera sedan med lite färska myntablad.
* * * * * * * * * * *
Vill du göra sådana här minimeloner så sparar du limeskalen som du delat på mitten. Gröp ur dem och fyll på med sorbet, och frys in, sedan skär du dem som en vanlig vattenmelon. Det blev mycket poppis här bland de yngre.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA vårkläder just nu hos Bubbleroom, jag klickade precis hem min midsommar-klänning. KLICKA HÄR
Denna soppan är lika god till vardags som till fest. Så enkelt & grymt god. Får alltid frågor efter receptet när jag bjuder på denna. En middag / förrätt som tar max 20 minuter att laga.
Här kommer recept på en urgod fisksoppa.
Du behöver till 2 stora portioner / 6 förrätter : olivolja 1 finhackad lök 2 rivna morötter 1 msk tomatpure 3 dl vatten 3 dl vispgrädde 1 msk hummerfond 200 gram mjukost (te.x skagenost eller räkost) 20 gram finhackad färsk dill 300 gram tärnad lax & torsk ( går att köpa färdigt i frysdisken) salt + cayennepeppar
Gör så här: Fräs lök & morötter mjukt i olivolja. Mät ner tomatpuren och rör om. Tillsätt vatten, vispgrädde, fond, mjukost och låt sjuda upp. Vänd ner fisktärningarna tillsammans med finhackad dill och låt sjuda tills fisken är klar ( cirka 10-12 minuter) Smaka av med salt och lite cayennepeppar och servera.
Toppa gärna med en klick crème fraîche eller aioli. Så gott ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA vårkläder just nu hos Bubbleroom, Älskar denna i rött! KLICKA HÄR
Gör så här : Finhacka löken och strimla kasslern i små bitar. Fräs detta i smör löken ska bara bli mjuk och inte få färg strö ver den torkade timjan. Och rör ner grädde, chilisås och vatten. Och låt sjuda upp – och under tiden delar du och kokar du broccolibuketterna mjuka. Red av kasslersåsen med phialdelphiaost ( vill da ha tjockare sås- använd mer philadelphiaost, och vice verca. ) Smaka av med salt & peppar. Sist vänder du ner broccolin – servera genast.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA vårkläder just nu hos Bubbleroom, jag klickade precis hem min midsommar-klänning. KLICKA HÄR
I dag är det ju ingen vanlig dag, nej idag är det ju chokladbollens dag. Hurra hurra hurra
Varför inte fira med en härlig chokladbollstårta. Fina bilden kommer från min bok. Fotograf: Ulrika Pousette @ullpo
Det här behöver du: 200 gram rumsvarmt smör 8 dl havregryn 3 dl florsocker 1 nypa salt 2 msk kallt kaffe 2 1/2 msk kakao 1/2 dl oboy 50 gram smält mjölkchoklad
Topping kokosflingor Nutella
Gör så här: Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet, rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i 1 timme. Rulla mini chokladbollar av lite av degen. Forma sedan tårtan och ställ på ett fat. Täck tårtans kanter med kokosflingor, stapla chokladbollarna i mitten av tårtan och spritsa nutella runnit om.
Klar att servera
Hemgjorda Delicatobollar
Det här behöver du till 30 havrebollar 200 gram rumsvarmt smör 8 dl havregryn 3 dl florsocker 1 nypa salt 2 msk kallt kaffe 2 1/2 msk kakao 1/2 dl oboy 50 gram smält mjölkchoklad
Garnering: 150 gram mjölkchoklad Kokosflingor eller pärlsocker
Gör så här: Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet, rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen & chokladen och ställ kallt i 1 timme. Rulla sedan chokladbollar och ställ in dem i kylen under tiden du smälter chokladen. Rulla dem sedan i chokladen som du låtit svalna, och sedan även i kokosflingor eller pärlsocker, vilket du tycker är godast. Förvaras svalt delicatobollarna svalt.
. Chokladbollar med centergömma
Det här behöver du till 20-25 chokladbollar 200 gram smör 7-8 dl havregryn 3 dl florsocker 1 nypa salt 2 msk kallt kaffe ( eller kall mjölk) 2 1/2 msk kakao 1/2 dl oboy
20-25 stycken center/plopp
Garnering: kokosflingor
Gör så här: Mixa havregrynen med en mixer till mindre bitar. Vispa smör med florsocker till en jämnsmet, rör ner salt, kaffe, kakao & oboy. Vänd ner havregrynen vispa till en slät smet och ställ kallt i 1 timme. Rulla sedan chokladbollar och tryck ut en grop i mitten för ploppen och rulla ihop till bollar. Rulla dem sedan i kokosflingor och ställ svalt till servering. .
O´boybollar
Det här behöver du : 150 gram smör 2 dl strösocker 10-12 msk med oboy 6 dl havregryn 1 dl mjölk
Gör så här:
Blanda allt i en skål och rör ihop till en smet , jag använder elvisp. Ställ kallt i en halvtimme och forma sedan lagom stora chokladbollar. Rulla i kokos och sen är det klart.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Och så dagens tips! Missa inte dessa hotell-lyxiga sängkläderna för bara 129 kronor. Och med de bästa recensionerna. Klicka här för erbjudandet
Det här behöver du till 40 snittar: 220 gram smör 4 msk ljus sirap 5 dl vetemjöl 2 dl strösocker 1 1/2 tsk bakpulver 4-5 msk kakao
Det här behöver du till glasyren: 125 g smält smör 1/2 dl kaffe 3/4 dl kakao 5 dl florsocker 2 msk vaniljsocker Toppa med Kokos
Gör så här: Ställ ugnen på 200 grader, och ta fram en plåt med bakplåtspapper Rör ihop socker och rumsvarmt smör mjukt och arbeta i sirapen. Blanda de torra ingredienserna för sig och rör sedan ner i smörblandingen. Arbeta ihop till en smidig deg. Dela degen och rulla ut 4 länger. Platta sedan till längderna något med hjälp av fingrarna. Grädda i mitten på ugnen i cirka 8-11 minuter, tills de fått fin färg. Direkt när de kommer ut, trycker du ut en skåra längst mitten ( så fyllningen lättare stannar kvar. Rör sedan ihop tryffeln. Smält smöret och rör ihop med de torra ingredienserna. Fördela ut glasyren och toppa med kokos Låt dem svalna i kylen, skär dem sedan i lagom stora snitt. Serveras med kall mjölk ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Just nu är det upp till 20% RABATT på massa söta sommarklänningar. KLICKA HÄR
Till en form 20*30 cm behöver du : 10 medelstora potatisar smör 600 gram nötfärs 1 1/2 påse med tacokryddor + 2 dl vatten 5 dl grädde mozzarella salt & peppar
Gör så här: Ställ ugnen på 180 grader, och skala potatisen och skiva tunt för hand eller i maskin. Stek färsen klart och häll på vatten & krydda den med tacokryddan, låt sjuda i några minuter. Varva sedan potatis ( börja med potatis ) med köttfärs i en ugnsfastform och avsluta med ett lager potatis. Salta och peppra i grädden innan du häller detta över gratängen. Ställ in i ugnen i cirka 1 timme, eller tills potatisen är krämigt mjuk. Jag tog ut min gratäng några minuter innan och fördelade över mozzarellan och ställde in i ugnen för att den bara precis skulle smälta samman med resten av moussakan.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA vårkläder just nu hos Bubbleroom, jag klickade precis hem denna till midsommar. KLICKA HÄR
Jag vet att ni är många här som letar efter nya vegetariska recept. OMG! Prova så fort ni får chansen. Och krämig avokado som tillbehör är inte fy skam det heller.
Till 2-3 vegetariska burgare: 1 förpackning halloumi 250 gram morötter 1/2 tsk salt 2 ekologiska ägg 1 dl ströbröd chiliflakes smör till stekning
Gör så här: Riv ner osten i en bunke, riv morötterna på en tallrik. Vänd sedan ner i skålen. Knäck ner äggen och rör ner ströbröd, smaka av med ev lite salt & lite chiliflakes. Låt stå fem minuter innan du formar till 2 stora eller 3 mindre burgare Och stek dem klara i smör. Vi serverade våra med pommes ( jag tycker det är väldigt gott att krydda pommes:en med dillkrydda & salt )
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA vårkläder just nu hos Bubbleroom, Klicka här
Detta måste ni prova, servera med en god sallad och kall sås.
Det här behöver du : En rulle med färsk smördeg 600 gram köttfärs 1 finhackad liten gul lök Några msk – 1/2 dl creme fraiche 1/2 msk med sambal oelek 1 msk soya 1 msk oxfond salt och peppar Garnering : vispat ägg och sesmafrön / vallmofrön
Gör så här : Ställ ugnen på 200- 220 grader. Fräs den finhackade löken glansig lägg ner färsen och bryn den klart. Rör ner soya, oxfond, sambal oelek och sist creme fraichen- så pass mycket så det INTE blir rinnig. Smaka av med salt och peppar. Rulla ut smördegen och fyll med köttfärsblandningen, undvik allt för mkt vätska. Fördela upt färsen i mitten och kläm ihop smördegen på mitten. Pensla med vispat ägg och strö över sesamfrön.
Grädda tills smördegen är frasig och gyllene.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA vårkläder just nu hos Bubbleroom, Klicka här
Jag valde att ha Boursin-färskost i denna, men välj vilken färskost som ni gillar bäst. Denna ska jag laga till helgen. Så god!
För 4 personer : 1/2 påse babyspenat 4 portionsbitar lax 2 bitar med Boursin ( vitlök & örter) 1 förpackning med körsbärstomater 2 msk fond ( jag brukar ha hummerfond alt. schalottenlök ) 1/2 msk citronpeppar 1/2 msk salt 5 dl grädde 1 pressad citron + zest *Pasta för 4 personer
Gör så här Ställ ugnen på 200 grader. Lägg babyspenaten i botten, skär upp den tinade laxen i kuber, Vänd ner tomaterna, salta & krydda. Placera ut färskosten, häll över grädden. Skjuts in i ugnen i cirka 15- 20 minuter. Koka pastan al dente under tiden. Ta ut formen, vänd ner citronsaft + zest och rör ner pastan. Serveras genast.
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ Missa inte alla SÖTA vårkjolar just nu hos Bubbleroom, Klicka här