Hoppas ni fått en lugn och bra start denna morgon, idag ska det mesta inför barnkalaset tills på lördag fixas. Det ska planeras roliga lekar ( detta ville Thelma ordna, tack tack ) , det ska handlas godis, lunch, något gott till fikat och så vinster till skattjakterna. Nomi räknar redan nu ner dagarna tills det är dags för hennes kalas om fyra månader, och har redan bestämt tårta. Regnbågstårta, vad nu detta är för något gott? 🙂 Sött iallafall !
På lilla glasbrickan idag en söt liten bukett med höstanemoner.
Och denna söta lilla tändsticksask i plåt från blomsterlandet.
Hepp hepp, nu dags att sätta fart med kalasplaneringen ….
Hela kommentarsfältet och min mail har varit full med frågor och önskningar om recept på Melvins födelsedagstårta. Kul, och jag i min tur fick tipset av min vän Ulrika när hon gjorde det till sin sons kalas. Melvin som är galen i chokladboll tyckte att tårt-ideen var toppen. En smarrig, chokladig och härligt mastig tårta, precis sådär som det ska vara på kalas. För all uppdatering följ mig matbloggen via facebook HÄR eller instagram : @jennysmatblogg
En tårta som tar max 5 minuter att göra- väldigt ”barnkalas-vänlig”
Det här behöver du :
300 gram smör
11-12 dl havregryn
1 dl kallt kaffe
3 msk vaniljsocker
4 dl strösocker
4 msk kakao ( beroende på hur stark du vill ha tårtan)
6 msk oboy
Garnering : kokos eller pärlsocker
Gör så här Tärna ner smöret, och sockret i en skål. Ta fram elvispen ( så mkt smidigare än att knåda degen för hand ) och vänd ner havregryn, vaniljsocker valfrimängd kakao + oboy och till sist kaffet. Vispa sedan allt till en härlig chokladdeg, vill du inte ha några stora bitar av havregrynen vispar du lite längre. En smaksak. Ta fram ett fat och forma till en tårta, jag gjorde ungefär som en prinsesstårta brukar se ut. Garnera med pärlsocker och kokos.
Ställ svalt till servering, gäran ett par timmar innan den ska serveras.
Väldigt omtyckt tårta, men föredrar ni heller kladdkakor
så har jag hur många festliga recept på det som helst också.
Alltid lika mysigt med kalas, tårta och massa presenter, Melvin var jättenöjd med sin dag igår. Och visade stolt upp sin radiostyrda bil när farmor, farfar och farbror Kevin kom på besök. I deras paket gömde sig en radiostyrd helikopter – precis som han önskat sig ❤
Lite lek, paketöppning och mat sen var det dags för fika
Istället för åtta småljus ville Melvin ha de stora monsterljusen.
Tips är att inte stå i närheten av brandvarnare när man ska tända dessa 🙂
Ja må han leva ja må han leva…..
Tårtan blev jättegod ( mastig men smaskig ) recept kommer alldeles snart.
Nu måste jag jobba vidare med alla obesvarade mail. Och tack alla er som tar er tid att skriva en rad, tack.
Hej där,
Glömde ju skriva om bion vi såg igår och den hette ”Lets be cops” och handlade ju då om två män som försöker vara poliser. Jag & Thelma skrattade så vi fick ont i magen och det gjorde resten av biosalongen också. Så vill ni se en dum-rolig film kan jag starkt rekommendera den. Nu har jag precis ställt in efterrätten i ugnen ,en äppelkaka som redan nu börjar doftar gott. Självklart är det ekologiska äppel direkt från trädgården, i år fick vi nämligen hur-mycket-frukt-som-helst på våra träd. Även i stugan har vi massor, mest då plommon som ni ser några på bilden.
Glasfat & söt glasflaska med kork kommer från blomsterlandet. Jag stannar ju typ alltid till där när jag varit och handlat.
Blir pajen/ kakan lika gott som det doftar så kikar jag in senare med recept!
för våran 8 åring idag. Hipp hipp hurra ♥
Idag blir det lite kalas när farmor och farfar kommer för att gratta , sedan blir det kalas både lördag & söndag så att både klasskompisar och resten av släkten ska fira födelsedagsbarnet. Tårtan vi ska ha idag bakade vi redan igår- och den var nog den mest lättbakade tårta jag gjort. Och en sådär perfekt ”barnkalas” – tårta med smak av chokladboll.
Chokladbollstårta
Melvin hade önskat sig en radiostyrd bil och helikopter. Gissa om han var lycklig när han hittade detta stora paket efter en tidig skattkarte-jakt i morse 🙂
Nu ska jag städa och jaga undan lite dammråttor innan gästerna kommer 🙂
Hoppas du får en fin tisdag.
Jag har ett tag letat lite gamla glaslyktor – lite ojämna och lagom olika sådär. Eftersom jag tycker att det är fint att blanda olika sorters på en och samma ljusbricka. Dock gjorde jag inga fynd på sekondhand, men hittade ett helt gäng i en ellos-katalog och blev tvungen att beställa dem 🙂
En vit ljusbricka med högakanter som lyser riktigt fint på kvällen.
Plockade in lite ljuvligt gräddrosa höstanemoner från trädgården. Just höstanemoner tycker jag är både stilrena och fina att plocka in i en liten nätt bukett- och ställa ut här och var på borden.
Roligt att se på statistiken att ni är fler än någonsin just nu som hittat hit och besöker bloggen. Nästan att jag får lite skrivkramp när jag tänker på hur många ni faktiskt är som kikar förbi varje dag…. Men jätteroligt, och det är alla ni därute som gör att det extra roligt att uppdatera och skriva här flera gånger om dagen 🙂
Dagens första blogginlägg blir en god fiskrätt som är väldigt uppskattad av hela vår familj.
Lax med philadelphiatäcke och ungsbakade tomater, varma cocktailtomater är så grymt gott och är något vi lagar alldeles för sällan.
Till 4 portioner :
4 laxbitar
200 gram philadelphiaost
massa cocktailtomater
serveras med mos, kokt potatis eller bara kokta grönsaker
Gör så här :
Ställ ugnen på 225 grader.
Lägg laxbitarna i en ugnsform och bred över valfri smaksatt färskost.
Sprid ut tomaterna och ställ in i mitten av ugnen i cirka 30- 40 minuter.
Eller tills laxen är färdig.
Så många tävlande, och så många bra motiveringar – och så kan jag bara välja ut en endaste. Ett jättestort grattis till de fantastiskt lyxiga och mjuka sängkläderna säger jag till ”Maria” . Maila mig dina adressuppgifter på jennysmatblogg@hotmail.se , så kommer ditt paket snart vara på väg till dig.
Alpaca line throw curly i färgen Like smoke. Har inte kostat på mig sängkläder sedan jag flyttade hemifrån så det hade inte suttit fel med dessa lyxiga!Tack för en bra matblogg, smiter ofta in här och kikar på tips till middagar! Ikväll blir det fläskfile och hemmagjord rödvinssås!
Kram och nu håller jag tummarna!
Flera frågor har även kommit in om det gråa överkastet, och även detta är från Beach house och finns i flera olika färger.
Kikar förbi bloggen med en liten veckomatsedel.
Något av recepten ni kanske hunnit prova än? 🙂 Måndagens recept är en riktig klassiker här hemma, sprödbakade nyttiga fiskpinnar som är roliga att laga och riktigt goda.
Fredag : Kyckling med soltorkade tomater och mozzarella
Till 4 personer:
4 kycklingfiler
smör
salt & peppar
1 boll med mozzarella
lite bladspenat
5 klippta soltorkade tomater
+ 2 msk av oljan från dem
5 stycken delade körsbärstomater
Serveras med ris och fetaostsås
Gör så här :
Ställ ugnen på 200-220 grader.
Smörstek kycklingfileerna och salta och peppra , blanda ner bladspenaten så att de bara hinner hettas upp & bli mjuka -när fileerna är genomstekta så skär dem i lagom stora bitar
Och fördela ut dem i en ugnssäker form, klipp över soltorkade tomater, ringla över oljan, skär tomaterna och lägg dit och tillsist fördela ut mozzarellan. Salta och peppra ett jämnt lager över hela formen In i ugnen i 10 – 15 minuter – eller tills osten är perfekt smält.
Oj vad tyst det varit i kommentarsfältet idag . . . Är ni verkligen kvar där ute ? 😉
Här är middagen uppäten och undandiskad, nu blir det lite gott framför tv:n. Choklad – check och efter att ha varit ute och motionerat i morse så förtjänar man ett par extra. Eller hur ?!