Och till del tre och sista delen av resan đ
Fick lite frÄgor kring hotellet vi bodde pÄ och det hette Hotel Arts Barcelona. Det tog cirka tjugo minuter att Äka dit frÄn flygplatsen. Och det kan jag rekommendera alla gÄnger, fina stora rum, god frukost, bra service och bra stÀdning.
Frukostbuffen var precis sĂ„ dĂ€r bra som den ska vara pĂ„ ett hotell.  Mycket av allt đ
Hur ofta Ă€ter man muffins och bakverk till frukost? Men Ă€r man utomlands sĂ„ Ă€r man đ
Efter frukosten i fredags sÄ blev vi upphÀmtade av taxin och Äkte till vingÄrden som lÄg cirka 1 timme bort. DÀr vi möttes upp av vÄr duktiga guide, pÄ bilden hÀr ser ni Johan och  Camilla som lysnnar och lÀr. Camilla har designat Rene Barbiers första bag-inbox, och den hade fÄtt pris i en stor designtÀvling. JÀtteroligt!
Susanna och Fredrik
Efter en presentation av vinet, produktionen och de olika druvorna sÄ gav vi oss ut pÄ fÀlten för att skörda.
VÀldigt spÀnnande att höra om druvornas histora, och hur de gör för att odla de perfekta vindruorna. Och efter hÄrt arbete ( hihi vi skördade bara ett par druvklasar var )  var det lunchdags. Och vi blev serverade den i en resturang bara en kort bit dÀrifrÄn, i en helt underbar trÀdgÄrd.
Inte trodde jag nÀr vi satte oss ner för lunch runt tvÄ tiden att vi skulle sitta och Àta olika sorters smÄrÀtter i över tvÄ timmar. Herreguuud sÄ mycket god mat och vackra upplÀggningar.
En av vĂ€ldigt mĂ„nga smĂ„rĂ€tter ….
Avsmakningsmenyn avslutades med en liten söt efterrÀtt med olika sorters bÀr.
JĂ€ttegott!
Efter den minst sagt rejÀla lunchen Äkte vi tillbaka till vingÄrden för att besöka vinkÀllaren och se hur de lagrade rene barbier vinerna. VÀldigt intressant och jag hoppas att alla ni som aldrig satt er fot pÄ en vingÄrd gör det. Det Àr sÄ roligt att lÀra sig mer frÄn sjÀlva odlingen, skördningstiden, produktionen och lagringen. Jag har lÀrt mig massa och det har varit fantastiskt roliga och intensiva dagar i Barcelona.
Tillbaka pĂ„ rummet sĂ„ överraskades jag av den största bukett med blommor jag sett, och en flaska med fint bubbel frĂ„n Rene Barbier. TyvĂ€rr hade jag inte mer plats i vĂ€skorna – sĂ„ jag fick snĂ€llt lĂ€mna kvar dem. Men sĂ„ fina blommorna var, i alla möjliga vackra fĂ€rger!