Då var det dags för tredje inlägget i samarbete med knorr och deras nya färdigsåser, denna gången provade vi bearnaisesåsen. Och till den valde vi att laga helstekt fläskfile, med potatisgratäng. Lite extra god mat känns lyxigt just på måndagar.
Det här behöver du till 5- 6 personer
1/2 purjolök
10 små söta körsbärstomater
fläskfile
smör
salt och peppar
Knorrs färdigsås bearnaisesås
Och potatisgratäng, recept hittar du HÄR
Gör så här:
Ställ ugnen på 180 grader. Skär purjon i smala bitar och fräs i lite smör.
Lägg i en form med tomathalvorna. Smörstek fläskfilen med salt och peppar tills den har fått fin färg runt om. Lägg den över lök och tomatbädden och ställ in en kött-termometer i mitten av köttet ( den tjockaste delen. )
Låt stå tills den är uppe i 70 grader, ta upp och låt vila i folie i tio minuter innan du skär upp det i lagom stora bitar.
Servera med sallad, gratäng och knorrs färdiga bearnaisesåsen.