Födelsedagar och ännu mera smörgåstårta

Godkväll i stugorna,

Det har varit tyst på bloggen hela dagen, men det har inte funnits tid. Men nu så är vi hemma igen efter ett par trevliga dagar på Öland och hos syster med familj.  Och igår så firade vi  barnens kusin Philip, och där dukades det fram smörgåstårta och fika.

Idag är det ju Jonathan som fyller år, och det firar vi med ännu mera smörgåstårta.  Massa räkor, ägg och annat gott 🙂  Gillar ni smörgåstårta?

Smörgåstårta äter man ju tyvärr bara för sällan – och alldeles för mycket av!
Gottgottigottgott 🙂

0
8 kommentarer

Helgbukett i rosa

Happy Friday !

Snart är helgen här igen, och har ni några roliga planer för den? Här ska vi ska åka och fira barnens kusin och äta smörgåstårta i eftermiddag, och imorgon blir det att fira Jonathans födelsedag.  Får se vad jag kan hitta på att köpa till dem. Igår vart det jag som fick jättefina blommor av maken ♥, en härlig bukett i rosa, cerist och lite rött.

Underbart färgsprakande bukett.

Och lika färggrann som buketten är så är det ju rosa bandet månaden nu under oktober,  glöm inte att köpa ett rosa-band eller två och stöd cancerforskningen. 

0
Kommentera

Hjärta

Någon undrade över halsbandet jag hade i inlägget under, och det köpte jag på gina tricot  för några veckor sedan- så jag tror att det fortfarande finns kvar i butik.

Halvlång kedja och lite småstenar i hjärtat.
Enkelt och sött tycker jag .

0
6 kommentarer

Blått är flott

Eftersom min garderob mestadel består av grått, svart och vitt så blev jag lite glad när jag hittade denna blåa finstickade tröja på HM som det stod mitt namn på 😀

Fanns i flera olika färger, jag gillade fallet på den.


 Stor och rymlig , så här behöver man inte hålla in magen 😉

Jag gillar lite oversize – tycker de sitter bra. Jag hade storlek M i denna tröjan.

0
19 kommentarer

Falu-låda

Igår ville Nomi vara med och laga middagen, efter en kortare kylskåpsinventering så bestämde vi oss för att laga falu-låda. Det är busenkelt och jag vet att många av er efterfrågar både lättlagade, barnvänliga och billiga måltider.  Melvin backade om tre gånger, det var ett riktigt bra betyg och Nomi var stolt som bara den efter att ha lyckats så bra med maten 🙂

Nomi river ner osten till gratineringen. Gå inte och köp inte  färdigriven ost, det är mycket bättre kvalitet på den du river ner själv. 

Oftast lagar vi falulådan med ris, men Nomi tyckte att vi skulle ha makaroner. Och det funkar riktigt bra det med- välj det ni gillar bäst.

Det här behöver du till 5-6 personer
Ris / Makaroner  ( idealmakaroner )
1/2 ring falukorv
2 1/2 dl creme fraiche
2 1/2 dl vispgrädde
tomater
2 msk chilisås
salt & peppar
1 dl riven ost

Gör så här :

Ställ ugnen på 225 grader.  Koka pastan nästan helt klar och fyll i en stor ungssäkerform, skär upp korven och fördelat ut över mackaronerna. Skiva tomaterna och lägg över korven.
Rör ihop creme fraiche, grädde, chilisås och smaka av med salt och peppar.  Häll såsen över och fördela osten över såsen.

Gräddas i cirka 15- 20 minuter eller tills falulådan fått en fin färg.

Klart att servera 

10
32 kommentarer

En liten baktävling

En uppskattad punkt här på bloggen är de olika utmaningarna. Och nu var det ett tag sedan så jag tänkte att det var dags för ännu en liten sådan.  Denna gången har jag planerat en baktävling – och nu kan alla vara med och tävla. Vare sig du har en blogg eller inte 🙂

Tävlingsreglerna är enkla, du bestämmer dig för att baka efter ett recept här på bloggen.
Ta en bild på det färdiga resultatet och maila in den till mig på  jennysmatblogg@hotmail.se  märk ditt mail med ”tävling”.

Du kan skicka in dina bidrag fram  till den 12 oktober, sedan kommer bloggen uppdateras denna dagen med era bilder och ni kan börjar rösta . Vinnaren kommer att få  ett litet paket hem i brevlådan.

Lycka till

0
3 kommentarer

1 oktober – hurra hurra hurra

1 oktober och äldsta sonen fyller 14 år. Hipp hipp hurra för världens bästa Jacob idag.  Det är helt galet så fort tiden går, vi satt och kikade i fotoalbum igår, och tittade på bilderna från när han var nyfödd och fram till han började skolan. Det känns ju som en evighet sedan, men endå precis som igår.

Jacob var bara ett par månader här, stora runda ögon precis som Nomi.

Sen jämförde vi bilder hittade några när han gjorde samma min som han var liten.  Ena kortet är han inte ens fyllda 2 – och på andra kortet 13 år.

Lika va? 🙂

Jacob var tokig i sin bobbycar när han var mindre , han skulle åka på den överallt.  Så detta var en ganska vanlig bild : Jacob körandes på blå bilen, ryggsäcken packad med lite fika, och på väg till lekplatsen för åka rutchkanan och gräva lite i sandlådan.

Lillpluttis ♥ ♥

Grattis på 14 årsdagen Jacob !

0
12 kommentarer

Ajvarkyckling – som ni bara måste testa

Ni har väl inte missat denna ajvarkyckling – jag har skrivit det tidigare och detta receptet bara måste ni pröva. För er som äter LCHF – servera den med en grönsallad. Annars god att äta  med ris, pommes eller potatis. Noooom nooooom

Ni behöver till 4 pers :

4 stora kycklingfileer
smör
4 dl creme fraiche
1 1/2 dl ajvar ( mild )
1 tsk flytande honung
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

2 dl riven god ost

Gör så här : 
Ställ ugnen på 200 grader.
Fräs kycklingen i smör så att den får en vacker färg. Lägg sedan i en ugnssäkerform.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen, och fördela över fileerna.
Ställ in i mitten på ugnen, och ta ut efter 30 minuter och strö över osten.
Gratinera ytterligare i 15- 20 minuter- tills osten fått vacker färg och kycklingen är helt färdig.

6
24 kommentarer

Äntligen Måndag

 I REKLAMSAMARBETE MED KNORR

 

Välkommen ny vecka,

Hoppas att ni har fått en bra start på dagen, det har jag iallafall 🙂  Idag startade vi med en sovmorgon och en riktig brakfrukost i timmar. Detta tackvare att barnen har studiedag från skolan. Sen eftersom de stora barnen åker till sin pappa ikväll så firar vi Jacobs 14 årsdag idag istället (han fyller ju imorgon) Födelsedagspresenter, paket och tårta sammanfattar  nog förmiddagen rätt så bra fram tills nu. En bra start på måndagen, absolut.

Och i samarbete med Knorrs färdiga såser så kan jag tipsa om en enkel och god maträtt som passar fint att göra en måndag när som helst.

Det är något visst med köttbullar- barnen är helt tokiga i detta med kokt potatis och sås ska det vara till. Denna gången använde vi bara fläskfärs, och jag måste säga att de blev otroligt goda och smakfulla- kommer lätt använda det i fortsättningen också.  Och till detta hade vi knorrs färdiga gräddsås, och lät de sjuda tillsammans i någon minut innan servering.

Det här behöver du till köttbullarna  :
1 kilo köttfärs
2 msk konc. oxfond
salt och peppar

Servering
Kokt potatis
Knorrs gräddsås

Gör så här :
Skala och koka potatisen i saltat vatten. Blanda ihop ingredienserna till köttbulls-smeten, och rulla lagom stora potionsköttbullar.
Stek dem sedan klara i smör, och precis innan serving häll över gräddsåsen och låt sjuda samman.

Klart att servera.

0
4 kommentarer

Barcelona- del 3

Och till del tre och sista delen av resan 🙂
Fick lite frågor kring hotellet vi bodde på och det hette Hotel Arts Barcelona. Det tog cirka tjugo minuter att åka dit från flygplatsen. Och det kan jag rekommendera alla gånger, fina stora rum, god frukost, bra service och bra städning.

Frukostbuffen var to-die-for

Frukostbuffen var precis så där bra som den ska vara på ett hotell.  Mycket av allt 🙂

Hur ofta äter man muffins och bakverk till frukost? Men är man utomlands så är man 😉

Efter frukosten i fredags så blev vi upphämtade av taxin och åkte till vingården som låg cirka 1 timme bort. Där vi möttes upp av vår duktiga guide, på bilden här ser ni Johan och  Camilla som lysnnar och lär. Camilla har designat Rene Barbiers första bag-inbox, och den hade fått pris i en stor designtävling. Jätteroligt!

Susanna och Fredrik


Efter en presentation av vinet, produktionen och de olika druvorna så gav vi oss ut på fälten för att skörda.


Väldigt spännande att höra om druvornas histora, och hur de gör för att odla de perfekta vindruorna. Och efter hårt arbete ( hihi vi skördade bara ett par druvklasar var )  var det lunchdags. Och vi blev serverade den i en resturang bara en kort bit därifrån, i en helt underbar trädgård.

Inte trodde jag när vi satte oss ner för lunch runt två tiden att vi skulle sitta och äta olika sorters smårätter i över två timmar. Herreguuud så mycket god mat och vackra uppläggningar.

En av väldigt många smårätter ….

Avsmakningsmenyn avslutades med en liten söt efterrätt med olika sorters bär.
Jättegott!

Efter den minst sagt rejäla lunchen åkte vi tillbaka till vingården för att besöka vinkällaren och se hur de lagrade rene barbier vinerna. Väldigt intressant och jag hoppas att alla ni som aldrig satt er fot på en vingård gör det. Det är så roligt att lära sig mer från själva odlingen, skördningstiden, produktionen och lagringen. Jag har lärt mig massa och det har varit fantastiskt roliga och intensiva dagar i Barcelona.

Tillbaka på rummet så överraskades jag av den största bukett med blommor jag sett, och en flaska med fint bubbel från Rene Barbier. Tyvärr hade jag inte mer plats i väskorna – så jag fick snällt lämna kvar dem. Men så fina blommorna var, i alla möjliga vackra färger!

0
3 kommentarer