Kladdkaka i mugg

En kladdkaka i mugg, som som bara tar tre minuter att göra 😀  Servera sedan med en klick lĂ€ttvispad grĂ€dde, lite chokladsĂ„s och fĂ€rska bĂ€r.

Detta Àr ett av de bakverk jag fÄr mest önskningar / frÄgor kring pÄ bloggen. 

Det hÀr behöver du till 2 st koppar :
4 msk mjöl
1/2 dl nutella
4 msk socker
3 msk Kakao
1 Àgg
3 msk olja
3 msk mjölk

Serveras med lÀttvispad grÀdde, fÀrska hallon och nougatsÄs

Gör sÄ hÀr :
Ta fram 2 koppar ( gÀrna nÄgor mindre Àn mina ikea koppar pÄ bilden)
Blanda ihop alla ingredienser och rör till en jĂ€mn smet. Fördela i kopparna. Lite mer Ă€n 3/4 – jag tycker bara det Ă€r fint om lite av chokladen bubblar över pĂ„ sidorna.
Kör sedan en och en i micron pĂ„ högsta styrka, Det beror sĂ„klart lite frĂ„n micro till micro. men mellan 1.00 – 2 minuter. Man fĂ„r prova sig fram, mina mug cakes var perfekta efter 1 minut och 30 sekunder. DĂ„ hade jag en lite större mugg – testa dej fram – för det Ă€r olika mellan olika microvĂ„gsugnaroch det Ă€r inte gott med en torr kladdkaka.

Serveras genast.

NÄgon som har provat receptet  ? !

 

2
30 kommentarer

Gymnastik

Onsdag innebĂ€r barngymnastik för minstingen i familjen.  BĂ€sta dagen i veckan om man frĂ„gar henne, bĂ„de Thelma och Melvin gĂ„r pĂ„ gymnastik – sĂ„ gissa om hon vart glad nĂ€r hon fick en plats för nĂ„gra veckor sedan.  Den enda som inte gĂ„r pĂ„ gympa Ă€r Jacob – han spelar fotboll istĂ€llet.

 Hellokitty drÀkten och benvÀrmare-  valde hon ut sjÀlv nÀr vi var pÄ H&M. Vattenflaskan med Mimmi köpte jag pÄ flygplatsen pÄ vÀg hem frÄn Barcelona.

Nu förbi posten och handla lite pÄ Ica innan det Àr dags att lÀmna skruttan i gympasalen.

PĂ„ Ă„terseende och fortsatt fin onsdag

0
3 kommentarer

KlÀ om stoppade stolar

Att klÀ om stoppade stolar, tillexempel köksstolar Àr oftast smidigt. Och vi köpte ju vÄra stolar för cirka 1 1/2 Är sedan, och de  behövdes verkligen nytt tyg pÄ dem nu. För hur det Àn Àr sÄ blir det ofta att barnen spiller yougurt, ketchup eller chokladmjölk dÄ och dÄ.   Jag hade bestÀllt hem extra fÄrskinns-tyg för att klÀ om dessa, fick Ànnu mer tyg över- sÄ jag ska be Jonathans mamma jÀttesnÀllt och hoppas hon kan hjÀlpa mig att sy nÄgra kuddöverdrag ocksÄ.

Före bild pÄ stolarna

Man vÀnder stolarna upp och ner pÄ tillexempel ett köksbordet, skruvar bort dynan.
och nĂ€r man endĂ„ Ă€r i farten sĂ„ Ă€r det lika bra att byta möbeltassarna – för det Ă€r sĂ„dant man ofta glömmer.   MĂ€t sedan och klipp ut tyget , fĂ€st med hĂ€ftpistol och skruva tillbaka dynorna. Busenkelt och det tar inte mĂ„nga minuter att göra varje stol.

Och ljuslyktorna var frÄn EM, jag har dubbelkollat. Ursöta.

Lite citron och lime i kakfatet, Ă€r helt galen i citroner- vill helst pressa den över all mat just nu. FrĂ€scht och syrligt 🙂

Att byta tyg pÄ dynorna Àr ett enkelt sÀtt att göra skillnad i köket, och kostade inte mÄnga kronor.  Och vÀldigt mycket mysigare att ha en stolsdyna i ulligt- material, iallafall nu i höst och vinter.  TÀnk pÄ att vÀlja ett tjockare slitstarkare tyg om ni ska klÀ om stolar eller dynor.

Lagade en jĂ€ttegod middag idag som jag ska skriva ner receptet pĂ„ nu. MĂ„nga har efterfrĂ„gat recept pĂ„ fisk, och framförallt torsk- vilken tur att vi lagade det idag dĂ„ 🙂 Recept kommer snart.

Och förresten ni har vÀl inte missat min fina vÀn Maricas tÀvling om reseguider.
Kolla in hÀr och var med och tÀvla! Kanske Àr det just din turdag.

Lycka till

0
23 kommentarer

Ljuslyktor med slÀndor

BĂ€sta med hösten Ă€r alla blockljus och ljuslyktor som man kan börja tĂ€nda upp, och jag Ă€r ju nĂ„got av en expert pĂ„ att samla pĂ„ ljuslyktor. Har ju egentligen alldeles för mĂ„nga redan men tycker det Ă€r sĂ„ fint, och fĂ„r varva lite med alla olika jag har. Jonathans mamma vet visst precis vad hon ska skĂ€mma bort oss med   🙂 Dessa vita, sköra ljuslyktor med slĂ€ndor pĂ„ fick vi sist. Visst Ă€r de ursöta, och lyser jĂ€ttefint pĂ„ kvĂ€llen.

Nu ska jag hoppa i gummistövlarna och ge mig ut och kratta löv,
ett evighetsjobb kan tyckas, men med lite bra musik i lurarna tycker jag att det Àr rÀtt trevligt iallafall.

Hej pÄ ett tag.

0
10 kommentarer

Höstplantering och lite Àpplen till trappen

GodkvÀll i stugorna,

Nu blir det en liten stund framför skÀrmen innan jag stÀnger ner datorn för dagen. Matlagning, lÀxlÀsning och lite utomhus-stÀdning blev det nu i eftermiddag, och sen gjorde jag och barnen fint pÄ trappen. Planterande lite ljung och kÄlblommor- dessa vÀxter brukar vara rÀtt tacksamma och lÀttskötta.

TĂ€nkte att visa hur det blev


Melvin plockade ihop all fallfrukt frÄn trÀdgÄrden som fortfarande var fin, sen la vi den i en stor skÄl pÄ trappen. Fint tycker jag och det Àr ett bra budget tips om man inte vill plantera nytt i krukor som man ha.

KĂ€nns nĂ€stan liiiite juligt med tanke pĂ„ hur röda de Ă€r. Och det Ă€r ju faktiskt inte lĂ€nge kvar nu….  Jag ser fram emot julen jĂ€ttemycket tycker om att pyssla, pynta och koka julgodis 🙂

NÄgot annat som jag prukar smycka trappen med Àr fÀrggranna lönnlöv,
söta prydnasdspumpor eller grönmossa med kottar och blockljus ( helst dessa som lyser med hjÀlp av batteri ) BÀsta att ha pÄ trappen eller altanen tycker jag.

 Ljung i  olika fÀrger , vit  och rosa blev det i denna krukan.

0
9 kommentarer

Äntligen MĂ„ndag

 I REKLAMSAMARBETE MED KNORR

 

 MĂ„ndag igen- vĂ€lkommen ny vecka 🙂

Hoppas ni har haft en hÀrlig helg, och att ni fÄr en Ànnu bÀttre vecka. Vi startade dagen med en god frukost med varma frallor och olika pÄlÀgg. Barnens farmor kom pÄ besök igÄrkvÀll, och stannade tills imorse. Vi steg upp lite tidigare idag sÄ vi fick en lugn frukost, det Àr dagens tips till att fÄ en extra bra start pÄ dagen.  Och nu börjar vi denna den nya veckan med ett nytt recept. Detta var den sista sÄsen att provsmaka och i mitt tycke den allra godaste av fÀrdigsÄserna.

HÀr ser ni  steak sausen med lövbiffrullader fyllda med getost. 

Skjuts in i ugnen.

Jag har under fyra tillfÀllen lagat och provsmakat mat tillsammans med de olika sÄserna : BearnaisesÄs, brunsÄs, grÀddsÄs och steak sause  i samarbete med knorr.

För en middag till 4-6 personer :
8 lövbiffar
getost
Knorrs fÀrdiga steak sause

Serveras med stekt örtpotatis

Gör sÄ hÀr: 
StÀll ugnen pÄ 225 grader.  Fyll lövbiffarna med getoost och rulla ihop.
LÀgg i en ugnssÀkert form med kanten nerÄt ( annars finns risk att de rullar upp)
HÀll över sÄsen sÄ att den nÀstan tÀcker rulladerna helt och stÀll in i mitten av ugnen i cirka 30 minuter. DÄ och dÄ kan du ösa pÄ sÄsen lite över lövbiffarna. Potatisen kokade jag och stekte klart i olja och kryddade med nyklippt persilja och flingsalt.

NÀr köttet Àr perfekt mört sÄ Àr det klart att serveras.


 
Gott gott gott. 

0
8 kommentarer

Reunion- ett paradis i Indiska oceanen

 

 Har ni hört talas om denna lilla ö i indiska oceanen ? Det hade inte jag, men blev helt paff nÀr jag bild-googlade fram det vackra bilderna pÄ landskapet. Och ni vet att jag gillar att resa och kollar alltid nya resmÄl- gÀrna nya stÀllen som man inte hört sÄ mycket om. Det som Àr sÄ fantastikt med att resa Àr ju allt nytt man upplever, vackra stÀllen, nya smaker, vyer och gÀrna turkost vatten. Men det bÀsta av allt Àr minnen man har med sig hem sen.

Klicka hĂ€r och lĂ€s mer – Reunion island

Jag har i samarbete med Atout France fÄtt lÀsa pÄ och lÀra mej om denna franska ö som ligger i indiska oceanen. Det verkar vara en mÀrkvÀrdig och spÀnnande liten plats dÀr invÄnarna kommer frÄn blandannat Madagaskar, Asien, Afrika, och Europa.

Förutom sol och bad finns det sÄ mycket att göra och se pÄ ön, lummiga tropiska skogarna till de overkliga mÄnlandskapen vid de stora vulkanen, Piton de la Fournaise

Det Àr lÀtt att hitta prisvÀrda trevliga boende och massor med mysiga restauranger . 

Förutom sol och bad har den vackra ön massor att erbjuda för oss som gillar vandring, cykla pÄ vackra vÀgar, paddla kajak, kanot, skÀrmflygning eller kanske utforska en lavatunnel?

Hur reser man hit dÄ ? 

Jo Air France flyger tvĂ„ gĂ„nger om dagen till La Reunion- frĂ„n Stockholm & Göteborg. Kostar frĂ„n 7950 : –


LĂ„ter som ett minst sagt trevligt resmĂ„l – och sĂ„ mycket roligare att besöka guldkorn dit inte alla turister har hittat Ă€n.

 

0
16 kommentarer

Veckomatsedel

Kul att ni var sÄ mÄnga som var med och skickade in tÀvlingsbidrag i baktÀvlningen.
FortsÀtt in och rösta ! Och nu i vanlig ordning tid för för veckomatsedel.

MÄndag : Fisksoppa  
Tisdag : Kycklingsallad med rhode island-dressing
Onsdag: Helstek med potatismos
Torsdag: Falukorvs-pytt
Fredag:

Hembakad pizza 🙂

IMG_2028


Till tvÄ plÄtar pizzor ( tunna )

25 gram jÀst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl

Egen tomatsÄs :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker

Olika förslag till topping:  tomatsÄs, ost, kyckling, skinka, flÀskfile , tonfisk, rÀkor , paprika oliver, ananas, champinjoner, lök, feffaroni, jalapenjo, pesto, fÀrskost.

Gör sÄ hÀr:
Smula jÀsten i en bunke och vÀrm upp vattnet till fingervarmt,
rör ut jĂ€sten med lite av vattnet – rör tills all jĂ€st har löst sig. Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner sĂ„ mycket mjöl som behövs för att degen ska slĂ€ppa runt kanterna och bli smidig. Arbeta gĂ€rna degen med maskin eller visp med krokar. LĂ„t jĂ€sa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut pĂ„ plĂ„tar. Under tiden kokar du tomatsĂ„sen. Rör ner samtliga ingredienser, och lĂ„t sjuda i 10 minuter. Sedan kan du lĂ€gga pĂ„ goda fyllningar men börja med tomatsĂ„sen och sedan osten och kebaben , jalapenosen och fĂ€rskosten.

IstÀllet för att toppa med osten sÄ blir pizzan bÀst om man har osten direkt efter tomatsÄsen.

Gratinera sedan i mitten pÄ ugnen i ca 225- 250 grader tills pizzan fÄtt en lagom krispigbotten, och osten bubblat klart.

0
1 kommentar

Nu kan ni börja rösta i baktÀvlingen.

HĂ€r kommer alla fina bidrag som ni har skickat in i baktĂ€vlingen. Vad roligt att se alla era fina bilder, och jag blir lite extra varm i hjĂ€rtat av att det Ă€r just mina recept ♄ ♄ ♄ –  och till er andra lĂ€sare dĂ€r ute- börja rösta nu vetja 😀

LÀgg din röst pÄ den du tycker ser godast ut. TÀvlingen pÄgÄr fram till och med hela torsdag den 17:e.

 Bidrag nummer 1 – Caroline 

Bidrag nummer 2  – Sara

Bidrag nummer 3 – Hannah 

Bidrag nummer 4 – Camilla 

Bidrag nummer 5- Johanna

Bidrag nummer 6-  Sara

Bidrag nummer 7- Caroline

Bidrag nummer 8 – Anna

Bidrag nummer 9 – Ulrika

Bidrag nummer 10 –  Frida 

Bidrag nummer 11 – Lisa

Bidrag nummer 12 – Emelie

Bidrag nummer 13 – Louise

Bidrag nummer 14 – Martina

Bidrag nummr 15 –  Robin

Bidrag nummer 16 – Christina

Bidrag nummer 17 – Sandra

Bidrag nummer 18 – Caroline

 

Bidrag 19 – Besima

Bidrag nummer 20 – Malin 

Bidrag nummer 21 – Marie

Bidrag nummer 22 : Madame Edith

Lycka till !

* * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * * *

0
129 kommentarer

Pulled chicken

God kvÀll ,

Nu var det alldeles för lĂ€nge sedan vi hade middagstips pĂ„ bloggen, dags nu! Vi har ju lagat pulled pork sĂ„ mĂ„nga gĂ„nger att det inte gĂ„r att rĂ€kna lĂ€ngre, det Ă€r verkligen sĂ„ gott.  ” Pulled Chicken” lika smidigt att laga som ”Porken”. Vi serverade grytan med mjuka tortillabröd och grönsaker, kan lika gĂ€rna potatis och en sky.

IstĂ€llt för fredagspizza kan jag kanske fĂ„ tipsa om denna galet goda matrĂ€tt 🙂

Recept Pulled Chicken

Det hÀr behöver du :

900 gram kycklingfile
2 1/2 – 3 dl barbequesĂ„s
Paprikapulver
1 gul lök
Olja

Serveras med grönsaker i tortillabröd

Gör Pulled Chicken sÄ hÀr :
StÀll ugnen pÄ 130- 140 grader. FrÀs kycklingen sÄ att den fÄr lite fÀrg pÄ ytan och lÀgg den i en ugnssÀker gryta, ringla över lite olja, i med den klyftade löken.
HÀll över barbequesÄsen och stÀll in i mitten av ugnen i gryta med lock , i cirka  21/2 timme ( tills kycklingköttet inte lÀngre Àr rosa) , kycklingen ska trilla isÀr nÀr du sÀtter gafflen i den. Dela kycklingen och servera genast.
Galet gott

pulled chicken

0
27 kommentarer