Första teaterföreställningen

Solen är väldigt stark här, och det är jättepositivt att det finns lite inomhusaktiviteter ibland om dagarna. Här finns miniland , så barnen kan måla t-shirtar , pyssla , skattjakter och även spela teater. Och Nomi har medverkat i sin första teaterföreställning, jag tror att de fick välja lite själva vad den skulle handla om. Nomi valde iallafall att vara katt, med rosa änglavingar.



Mjaauu säger katten 

Fördelen med att åka till ett sådant här stort hotell är att barnen alltid har saker att göra. Det är vattensporter, pizzakvällar och datorer i lobbyn ( för tonårsbarnen ) trevliga uppträdande på kvällen och så Lollo och Bernie – favoriterna.

Och det är jättebra och smidigt med sådana här stora hotell,  Men samtidigt så tycker jag att det är lite trist när allt blir så mycket ”charter” och all personal pratar svenskà med oss. Många av gästerna här lämnar inte hotellet, utan detta är vad de ser, och kanske en liten bit av av hotellets strand. Jag tycker att man missar det riktigt vackra Thailand då , så vi har valt att lämna hotellet ganska mycket och göra egna utflykter, med båt, taxi och tuctuc. Och nästa semester så kommer Nomi vara något år äldre, och inte längta lika mycket efter Lollo och Bernie ( hoppas vi ) – så så blir det nog att boka flygstolar och hotell som vi brukade göra.

0
11 kommentarer

I väntan på Lollo och Bernie

Vår frukost från imorse, så mycket gott att välja på – och riktigt smör. Det tycker jag är lite lyxigt, brukar ju aldrig finnas utomlands. Och det är inte svårt att få med minstingarna till frukosten i tid, för de vet att Lollo och Bernie kommer dit. En lång väntan tycker Nomi , som sitter och kollar efter dem hela frukosten.

Melvin är inte lika imponerad längre men brukar hjälpa Nomi att hålla utkik, sen är han ju åtta år nu 🙂

Efter lite rostad macka, lite chokladmjölk och sockrade flingor så dyker de upp bland frukostborden.

Kramkalas ♥

Lycka 🙂

Nu ska jag sätta mig och redigera / förminska  resten av bilderna från semestern.

Kul att ni lämnar en liten kommentar efter er 🙂 tack !

0
8 kommentarer

Liten har lärt sig simma

Nu börjar klockan närma sig morgon hos er- och hos oss i Thailand är det lunchtid.  Det blir mycket bad i både pool och hav om dagarna, och någon som lärt sig simma alldeles själv på semestern, är vår minsting i familjen. Och vår 4 1/2- åring är den sista i familjen att lära sig simma. Det började först med ett simtag eller två i poolen , och film på detta finns på instagram @jennysmatblogg

Hon är så envis, och har övat, övat , övat.  Och nu simmar hon utan problem tvärs över poolen och vägrar sina puffärmar.

Herreguuud vad tiden går snabbt, känns ju som igår när hon var vår bebis.
Nomi är iallafall väldigt nöjd, och ska ska visa Lova ( kusin-vitamin) att hon också kan simma när vi kommer hem igen ♥

Hoppas allt är bra hemma i sverige, det är så roligt att läsa en rad från er eller två.

Kram

0
6 kommentarer

Björnbärsbakelser

Ni såg att jag bakade en sådan här variant för ett tag sedan då med chokladkrisp och nutella. Dessa är så himla smidiga att göra, nu provade jag en annan fyllning :  björnbärssylt. Och välj gärna en fastare sylt- såsom marmelad. Eller färska bär – det är jättegott!

IMG_5654 (1)

Till 4 stycken :
4 smördegsplattor
1 dl marmelad / fast sylt
1 äggula
Florsocker

 Gör så här : 

Ställ ugnen på 200 grader.
Ta fram de upptinade smörplattorna och fördela sylten i mitten på plattorna. Vik på mitten och pensla med uppvispat ägg. Fäst kanterna med hjälp av att trycka ihop kanterna med en gaffel. Grädda tills de fått en vacker gyllene färg.
Pudra över florsocker.

Servera genast

IMG_5650 (1)

0
5 kommentarer

Restaurang Tik

En av de mysigaste restaurangerna vi besökt här tycker vi är en av dem som finns längst strandpromenaden- och den heter ”Tik . Och barnen jublar när vi ska dit eftersom de har fritt Wifi 🙂

Den finns på några minuters promenad från vårat sunwingoch ligger bara ett par meter från havet. 

Jag föredrar att sitta och äta på sådana här restauranger utomlands framför bord med vita dukar och kaklade golv. Här är golv och väggar av trä, och trästockar, även bord och stolar är ihopsnickrade av samma material. 

Fina skyltar 

Utsikten under middagen var inte alls tokig, kolla in dessa fina färger på solnedgången. Det är så fint här att man nästa inte tror att det är sant…. Underbart! 

över halva tiden på semestern har nu gått…. Och vi längtar inte hem:)

Önskar er bästa starten på veckan.

0
8 kommentarer

Falska Wallenbergare

Wallenbergare gör man som bekant med kalvfärs, dock fanns inte detta då jag handlade sist. Så istället fick det bli falska wallenbergare, gjorda på blandfärs. Alltid roligt att göra lyckade middagsexperiment.

Till de falska wallenbergarna åt vi äkta potatismos med brunsås, lingon och gröna ärtor

wallenbergare

Det här behöver du till 5-6 personer:
1 kilo blandfärs
2 ägg
1 1/2 dl vispgrädde
2 msk dijonsenap
salt + peppar

2 dl ströbröd

Serveras med potatismos, lingon och brunsås

Såsen:
steksky
2 1/2 dl vatten
2 1/2 dl grädde
2 msk oxfond
1 msk kinesisk soya
1/2 msk lingonsylt
salt & peppar

 ev. maizena

Gör så här:

Ställ ugnen på 180 grader.
Blanda ihop alla ingredienser ( förutom ströbröd)  till wallenbergarna i en bunke, smeten blir rätt lös.  Fyll en tallrik med ströbröd, hetta upp en stekpanna med rapsolja.
Forma till biffar cirka och doppa i ströbröd och stek dem ett par minuter på varje sida för att de ska få fin färg. Lägg dem på en ungssäker form och ställ in dem i ugnen så att de blir ordentligt genomstekta. Under tiden gör du sås av stekskyn, häll ner vatten i pannan och vispa upp alla smaker. Sila över skyn till en kastrull, tillsätt grädde, soja, fond och låt sjuda upp- smaka av med lingonsylt, salt och peppar. Önskas såsen tjockare red av med lite maizena

Servera sedan med potatismos

IMG_9348

 

0
15 kommentarer

Banana beach

Hej hej,

Hoppas ni har en riktigt fin helg . Här är klockan snart 18 och vi startade dagen tidigt idag, först med en god frukost.  Sen packade vi ihop lite strandhanddukar, cyklop och promenerade ner till stranden. Eftersom det inte är så mycket turister än så är det aldrig några direkta väntetider, eller boka flera dagar i förväg- det tycker vi är smidigt.

Fick ett bra tips på bloggen av en annan tjej som bor här på hotellet – att besöka Banana beach. Så det  blev dagens utflyktsmål, och vi var först på stranden runt cirka nio tiden. 

Fantastiskt vacker. Och det tog cirka 30 minuter att åka hit- det tycker jag är rätt lagom när man inte vill vara iväg hela dagen. På stranden fanns en enklare restaurang, så man kunde köpa vatten, frukt och lite mat.

Turkost vatten, blå himmel och palmer.

Vi stannade till ett-tiden medan vår båt-chafför väntade  på oss i båten. Barnen fångade otroligt många krabbor på stranden, och detta var den största tror jag.

Melvin tyckte att eremitkräftorna var lagom snabba och hittade flera stycken. Han önskade att han kunde få ta med dem hem till växjö… hihi … men vi valde istället att vinka hejdå till dem på banana beach 🙂

Fortsatt fin söndag och vi hörs snart igen!
Kram

0
6 kommentarer

Kladdkaka med kolakräm och crisptopping

 

Nomnom.

IMG_5631

Det här behöver du för att baka kladdkaka :

 3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
1 burk med karamelliserad mjölk
( eller kondenserad sötad mjölk som kokat i tre timmar )

Topping : Rice crispies + 120 gram mjölkchoklad

 

 Gör så här:
Den karamelliserade mjölken hittar ni i vissa affärer vid bakprodukterna , annars går det bra att koka egen. Med sötad kondenserad mjölk kokar du denna karamelliserade kolakräm. Om du anv dig av kondenserad mjölk så ta bort pappret runt och koka den oöppnade konservburken i en stor gryta med mycket vatten , vattnet ska hela tiden täcka burken. Efter att den kokat i tre timmar kyler du ner burken.  Detta  moment kan förberedas redan dagen innan, förvara den kokta burken i kylskåp sen.
Nu kan du börja med kladdkakan : Ställ ugnen på 175 grader.  Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter,   Börja med att breda på ut hälften av kladdkakssmeten  i den, och  klicka ut kolakrämen i smeten och toppa sist med resten kladdkakesmeten. Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Smält mjölkchokladen över vattenbad och rör ner ett par dl rice crispies och bred över den crispiga chokladtoppingen över kladdkakan och ställ svalt fram till servering.

IMG_5612

0
36 kommentarer

Marknad

Häromdagen när vi kände att vi solat och badat så det räckte så promenerade vi ner till den lokala lilla marknaden för att låta barnen handla. De hade växlat in pengar för att handla lite souvenirer såsom:  klockor, solglas, hörlurar och t-shirts. En promenad på cirka tio minuter så vi valde medllan promenad och att boka tuctuc från hotellet.Så vi valde promenad,  tyckte det var en lagom väg för att hinna äta upp en varsin glass och få se lite mer än bara hotellet.

Och medan Jonathan och barnen sökte efter souvenirer, så for jag runt och kollade in allt ätbart. 🙂

Fick frågan om vi äter från matvagnar när vi reser. Svaret är ja 🙂 där hittar du bästa maten, de tillagar maten medan du står där. Så gott !

 Men jag är alltid extra försiktigt med kyckling  och dubbelkollar att den är ordentligt tillagad….  Det är jag alltid, vart jag än äter kyckling.

Planerar ni en resa till vackra Thailand- boka inte all-inclusive. Utan gå ut och äta, mycket trevligare och mycket godare! Våga ät i dessa matvagnar, och smakar de olika sorters  grönsakerna, frukterna och nötter som de bjuder på.  Det är här ni får smaka på den riktigt gida thaimaten, och så på alla små mysiga restauranger såklart.

0
6 kommentarer

Peppar- och vitlökskyckling

Detta har blivit en favorit, de har den på var och varannan restaurang. Och går man som vi ut och äter lunch och middag så hinner man ju prova rätt mycket olika maträtter.

Currygryta med ris beställde Jonathan in. Very Spicy 🙂

Jacob är den som är tuffast av barnen som  vågar beställa in alla möjliga thaisoppor, nudeltallrikar och  wook-rätter.

Men idag beställde han in en hamburgetallrik med pommes .

Fick en fråga om vädret bland kommentarerna – och vi har haft jättebra väder förutom eftermiddagen som vi kom fram då regnade det jättemycket. Men våra andra dagar har varit väldigt soliga och klarblå himmel, ibland regnar det fem minuter på kvällen- men inte mycket alls.

Det är en riktigt bra tid att åka till Thailand nu 🙂

0
3 kommentarer