Godmorgon och välkommen ny vecka,
Känns riktigt bra med måndag idag, jag har massa roliga möten denna veckan och mycket i schemat. Och efter två veckor med sol och värme så känns det ännu roligare att snart möta adventstiden Som förövrigt nog är den bästa tiden på året, tända ljus, koka julgodis , lyssna på julmusik och julpynta. Me like!
Något annat jag gillar är kycklinggratänger- här gjorde vi en ny variant med extra mycket ost. Försvinnande god middag
Detta är min personliga favorit av chillisåser- finns att köpa på Willys, väldigt smakrik.
Det här behöver du :
700 gram tunna kycklingfiller
2 dl lagrad ost
4 dl creme fraiche
200 gram philadelphiaost
2 msk chilisås
salt och peppar
ev. lite kycklingkrydda
Gör så här :
Ställ ugnen på 200 grader. Lägg de tinade kycklingfileerna i en ugnssäker form. Strö över 1 dl med riven ost , krydda över lite kycklingkrydda. Rör ihop creme fraiche, philadelphiaost och chilisås, smaka av med salt och peppar. Bred över kycklingen och strö över den sista osten.
Gratinera sedan i ugnen i cirka 30 minuter – eller tills kycklingen är helt klar. Tidne i ugnen beror på hur tjocka fileerna är och hur pass tinade de är.
Servera med pasta eller ris.