Gooodmorgon .
Det är roligt att höra att ni gillar nya sidan, men tar det alltid en liten stund att lära sig hur allt fungerar när det är nytt. Alla recept hittar ni bland kategorier – under texten Damernas. Eller via mobilen så trycker ni på de 3 strecken till höger, där hittar ni ännu fler julgodis recept. Och bloggens facebooksida hittar ni HÄR & vill ni följa med på instagram så hittar ni mig där : @jennysmatblogg .
Men nu är det ju så att det redan är onsdag , så nu var det åter igen dags för bloggutmaning denna gången tema julgodis. Linda på kryddburken har kokat riktigt fina daimbitar , och jag valde att koka en fudge på två olika smaker : Banan- och choklad.
Det här behöver du till chokladfudge :
3 dl vidpgrädde
3 dl strösocker
1 dl ljussirap
50 gram smör
1 msk glukos
100 gram valfri mörkchoklad
Detta behöver du till bananfudge:
10- 12 stycken skumbananer
2 dl socker
1 dl grädde
50 smör
150 gram vitchoklad
Gör så här :
Börja med chokladfudgen, blanda socker, grädde och sirap i en tjockbottnad kastrull. Låt sjuda upp till 120 grader- eller tills den klarar kulprovet.
Kulprovet är att du doppar lite av smeten i iskallt vatten. Kan du sedan rulla smeten till en kula så är smeten färdigkokt. När smeten är uppe i 120 grader tar du bort den från plattan och rör i smör och glukos, bryt ner chokladen och rör tills du får en blank och fin chokladsmet. Häll sedan upp i en ugnssäkerform klädd med bakplåtspapper.
Ställ fudgen svalt medan du börjar med bananfudgen:
Klipp ner bananerna i små bitar och rör ihop dem med smör grädde och socker i en gryta, låt sjuda på svag värme medan du rör om tills allt har smält. Låt sjuda i fem minuter under omrörning , ta bort från plattan och bryt ner chokladen och rör tills du får en blank ljus smet och bra om den svalnar något innan du häller den över chokladfudgen.
Låt svalna helt innan du skär upp fina bitar.
Förra veckan gjorde Linda en smarrig oreo-fudge , och veckans julgottisbidrag blev jättefina daim. Och har ni inte gjort egen tidigare- gör det – så mycket godare än den man köper färdiga. Lindas recept hittar ni på hennes fina blogg HÄR eller på kryddburken.se
Kaffe och snart frukost var det här! Hoppas ni får en fortsatt riktigt fin dag!