Godkväll i stugorna,
Det blev en fika med bästa Therese idag efter att jag skjutsat tjejerna , när man inte ses så ofta, så går tiden alldeles för fort… Tur att vi ska träffas snart igen 🙂 Tjejerna skulle till öland och va hos moster Daries, de ska stanna tills på söndag, gissa om de sett fram mot det… Lite väl tyst här hemma nu när bara halva familjen är hemma. Så vi ska väl hyra en film och plocka fram chipsen om en stund. Ville bara kika förbi bloggen innan dess och önska er en fin fredag och tipsa om ännu en kladdkaka. Det kan man inte för många recept på….. och detat blev en lyckad kombo med choklad och nutella – måste provas om ni gillar nutella.
Perfekt krämig blir den efter att ha stått kallt i minst ett par timmar.
Det här behöver du för att baka kladdkaka :
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
1 dl nutella
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
Gör så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något, rör ner nutella däri . Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret & nutellan. Bred sedan ut det i en rund form ( smord och bröad ) och ställ in i ugnen i cirka 20 minuter. Den ska fortfarande vara lite lös i mitten – den stannar till sig i kylskåpet. Ställ sedan in i kylskåp tills den svalnat. Vill man kan man toppa kladdkakan med ytterligare ett tunt lager nutella.
Servera med lättvispad grädde och hallon