Jag har galet många recept att skriva ikapp nu – både sen julhelgen och to.m innan dess. Tänkte iallafall börjar med nyårsmaten eftersom jag fått önskemål om receptet på nyårsdesserten. Det var en extra krämig pannacotta med nutellabotten, som vi valde att toppa med passionsfrukt. Går lika bra att toppa med färska bär om man bättre gillar det. Tips! Ska man ha passionsfrukt ska man inte ta de suraste man hittar, utan de lite mer mogna ( något sötare) Provar ni denna krämiga cheesecakepannacottan kommer ni inte vilja göra någon annan , sedan kan man variera fritt med smaker ,toppingar och ev krisp i.
Smidig efterrätt som kan förberedas redan dagen innan.
Cheesecakepannacotta, 4-6 pers:
1 1/2 gelatinblad
1 vaniljstång
3 dl vispgrädde
1/2 dl socker
200 g Philadelphiaost
Nutellabotten : Nutella utrört med lite grädde eller philadelphia ( för att den inte ska bli för hård i kylen )
Garnering : frukt bär efter egen smak och tycke
Recept på den godaste pannacotta:
Lägg gelatinbladen i blöt. Dela vanilstången och skrapa ut fröna, lägg i en kastrull tillsammans med grädden och sockret. Jag brukar lägga i stången med och ta upp den sen. Koka upp under omrörning. Ta bort stången. Tillsätt det utkramade gelantinbladen och rör noga. Tillätt philadephiaosten och rör slät.
Häll upp i portionsformar och ställ kallt tills dom stelnat.