Gokväll,
Hoppas dagen har varit bra, och att starten på helgen blir ännu bättre. Jag passade på att handla fredagsmaten medan Jonathan och barnen var på simhallen. Vi tror det är lika bra att åka dit ofta så Nomi får fortsätta öva på sin simning, hon är så stolt nu när hon kan vara i och simma utan puffärmar. Köpte hem fläskfile och till det blir det potatisgratäng med sparris & beasås, och det står just nu i ugnen och doftar galet gott. Ja , sparrisen och bea:n står ju såklart inte i ugnen …. haha.
Till förrätt gjorde vi vitlöksdoftande bruchetta, varje gång vi gör dessa så tänker jag alltid….varför lagar jag inte detta oftare?
Det här behöver du till 6 bitar :
6 valfria bröd /skivor
olivolja till stekning
1 vitlöksklyfta
3 mogna bifftomater
2 msk olivolja
1/2 kruka med färsk basilika
flingsalt
Gör din förrätt så här :
Tomaterna ska vara rumsvarma, tvätta dem och hacka dem i småbitar, och hacka ner en halv kruka med basilika blad och rör runt med olivoljan. Stek brödet i rikligt med olivolja, när de är klara så delar du på vitlöken ( ta bort skalet ) och gnuggar varje bröd med klyftan. Fördela ut bruschetta över varje bit och servera.
Kan förberedas så långt att du gör bruschettan och steker brödet – men lägg inte på fyllningen förän innan servering.