INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

Bananoffee Pie

Hej hej,

I dag vill jag tipsa om världens godaste efterrätt. Bananoffee Pie!
Men innan dess vill jag även tipsa om min favvobutik, där har jag köpt det mesta till mitt hem : soffa, solstolar, tallrikar och sängtextiler. KLICKA HÄR
IMG_8705
Det här behöver du :
1 burk karamelliserad mjölk
150 gram smör
300 gram digestivkex
3- 4 bananer
1 1/2 dubbeldaim
3 dl vispgrädde
Gör så här:
Klä sedan insidan av en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 8 bitar), med plastfolie. Smält smöret. Smula digestivekexen för hand eller i en matberedare. Blanda med smöret. Tryck ut blandningen på bottnen av formen. Ställ i kylen 1 timme.
IMG_7283
Finhacka daimen. Vispa grädden fast. Lossa kanten från bottnen. Lyft upp den, dra försiktigt bort plasten och lägg bottnen på ett fat. Bred på kolakrämen.  Ställ kallt fram till servering. Precis innan servering skala och skär upp bananen , lägg bananmynten över kolakrämen, bred över grädden

Och toppa med ytterligare lite skivad banan och  den goda daimkrossen.
Smaklig fika !
IMG_8566
8
41 kommentarer

Veckomatsedel

Godmorgon 


Här kommer lite förslag på en veckomatsedel nästa vecka. Vill ni få flera tips så kolla kategorierna under texten damernas  på sidans topp.  Det finns nu cirka 2000 olika mattips här. Och det är häftigt att se att receptbanken här på bloggen är så stor redan nu, och större kommer den bli. För att hitta respektive recept klicka på kategori på sidans top, ska kan du bläddra dig fram eller om du vet vad du söker kan du använda sökrutan.

Smaklig vecka

Klicka på respektive maträtt för att komma direkt till receptet


Måndag :  Lax i örtsås 
Tisdag : Korvgryta med pastapennor
Onsdag : Flygande Jacob 
Torsdag : Potatis och purjolökssoppa med bröd
Fredag : Kycklinggratäng med mozzarella & soltorkade tomater

 

Till 4 personer:
4 kycklingfiler
smör
salt & peppar
1 boll med mozzarella
lite bladspenat
5 klippta soltorkade tomater
+ 2 msk av oljan från dem
5 stycken delade körsbärstomater
Serveras med ris eller pasta och denna fetaostsås

 

Gör så här : 
Ställ ugnen på 200-220  grader.
Smörstek kycklingfileerna och salta och peppra , blanda ner bladspenaten så att de bara hinner hettas upp & bli mjuka -när fileerna  är genomstekta så skär dem i lagom stora bitarOch fördela ut dem i en ugnssäker form, klipp över soltorkade tomater, ringla över oljan, skär tomaterna och lägg dit och tillsist fördela ut mozzarellan. Salta och peppra ett jämnt lager över hela formen In i ugnen i 10 – 15 minuter – eller tills osten är perfekt smält.
Klart att serveras.
Innan ugnen
 

 

0
3 kommentarer

Mousse med chokladcrips och jordgubbar

 

 Hej hej

 

Jo, efterrätten igår blev chokladmousse med mjölkchokladcrips i en liten klick grädde och färska jordgubbar.  Roligast och godaste är såklart att använda egna nyplockade sommarvarma jordgubbar, men det är ju en stund kvar tills dess.
Här har ni möjlighet att använda vilken smak på choklad som ni gillar bäst : mint, daim, lakrits, krokant, apelsin os.v

 

choklad (3)
Detta behöver du till mjölkchokladmousse 6 portioner :

200 gram mjölkchoklad eller smaksatt
3 äggulor
1 msk strösocker
3 dl vispgräddeTill crispet : 100 gram mjölkchoklad
Dekorering : jordgubbar och en liten klick vispad grädde

Gör din chokladmousse så här : 

Bryt chokladen ner i en skål och smält på svag värme över ett vattenbad.
Vispa ihop äggulorna och sockret och rör sedan ner i den smälta chokladen tills allt blandat sig ordentligt. Det är viktigt att chokladen inte är för varm bara, då kan det skära sig. Vispa grädden i en annan skål och rör sedan ner den med chokladblandningen. Ställ kallt i kyl i minst  1 timme innan servering.  Under tiden kan du göra crispet – riv chokladen på ett rivjärn jag valde den grövsta sidan. Spara en ruta till garnering. Rör ner crispet innan du häller upp i portionsskålarna och toppa med en klick vispgrädden, skivade jordgubbar och lite chokladcrisp över.

 

Chokladmousse

 

Nu blir det lunch föross våfflorna är precis färdiga, och det doftar galet gott.
Med sylt, lite grädde och florsocker som tillbehör- kanske inte världens nyttigaste med det är ju iallafall lördag 🙂
Middagen har vi inte bestämt än… vad ska ni äta … ge mig gärna lite tips!

 

2
13 kommentarer

Morgonfrillan

Gomorron 

Lovade att visa lite bilder på nya hårfärgen, så här kommer några nytagna bilder på morgonfrillan. Kanske lite svårt att se skillnad eftersom jag inte har någon före bild. Men ni får tänka er den utväxten,och efter Thailandsresan så hade slingorna blekts ytterligare så det vart jätteljust, nu ville jag mörka ner det lite med guld, koppar och ljusbruna slingor. Tänkte gå ytterligare lite ett steg mot mörkare hårfärg nästa gång.

Både tjockare och längre  hår när man går hem från frisören 🙂

IMG_3805-001
Golvet här innen på Thelmas rum är nästa projekt som vi ska fixa iordning- vi har inte bestämt oss för vilket golv vi ska lägga dit bara. Där det svarta kakelgolvet är har det varit ett förråd / kattvind tidigare som förra ägarna öppnat upp.
Jag ska öva på att locka håret sen, jag har sovit med fläta som min frisör rekommenderade. Sen ska man liksom snurra plattången med slingorna  och sedan på med hiskeligt massa hårspray också.
IMG_4209

Locka håret får jag öva på vid ett annat tillfälle  för nu ska jag iväg och jobba- dags att inreda visningshus.
Björnkram
0
22 kommentarer

Fredagsbuketten och efterrättsplanering

Köpte mig en liten söt bukett gräddrosa rosor från affären på vägen hem från jobbet, ursöta. Det blev en bukett från mataffären sådär bara, men hoppas nu att de står i hela helgen iallafall. Ibland har man tur, och ibland hinner man knappt ta ur buketten från plasten innan de hänger och ser tråkiga ut.

IMG_4699

Vi lunchade ute idag och fikade födelsedagsfika, Nomi hon fick välja matställe & cafe, så nöjd så. Nomis kalas för släkten kommer vi ha först på söndag, och barnkalaset blir nästa helg. Idag blir det lite ett par extra middagsgäster och det blir en efterrätt som Nomi såklart fick bestämma. och det blir något med choklad – fast dock inte kladdkaka, så mycket kan jag berätta. Och så kommer vi toppa den med lite färska jordgubbar vi hittade på mataffären- det blir nog bra det här. Nu måste jag skynda mig lite för jag måste hinna med en sväng bort till visningshuset igen innan det är dags för att förbereda maten.

Jordgubbar efterrätt

Hej hej så länge.
0
1 kommentar

Hipp hipp hurraaaa

Idag fyller vår minsting och vår sista lilla bebis 5 år, och ni som har följt bloggen här längst har nog inte missat en enda av hennes födelsedagar.  Vi smög upp försiktigt och gjorde födelsedagsbrickan, och vi var jättetysta. Men en liten Nomi var iallfall lite vaken ( men låtsades sova ) när vi kom in och sjöng vid halv sju i morse.
Hipp hipp hurra till Nomi idag ♥ ♥ ♥
IMG_4611

Paketen revs upp och pappret flög en till höger och en till vänster. Lycka att få så mycket paket.
IMG_4613

Högst upp på lillans önskelista stod en hundvalp- och det fick hon ju inte… inte en riktigt iallfall. Men hon blev glad för denna trots allt 🙂

IMG_4624
Sen var det pärlor, glitterlim och fina Hello Kitty pennor – och bästa presenten : My Little Ponys”
IMG_4642
Nomi är ledig idag och vi ska gå ut och luncha på stan och äta en god tårtbit på conditoriet. Innan dess blir det lite jobb som Nomi får följa med på då hon är ledig  , jag ska åka bort till visningshuset och mäta lite och måla upp hur jag ska möblera denna gången.
.
Till dig önskar jag en riktigt fin fredag 🙂
0
8 kommentarer

Smidiga matlådor

Tjingeling,

Tack för alla bra tips om hårinpackningar- jag googlar för fullt och klurar på vilka jag ska köpa hem nu. Tack. Min lilla lunch idag blev gårdagens middag- Chili con carne som är väldigt smidigt att göra storkok på och frysa in också.   Jag tycker att det finns vissa maträtter som är smidigare än andra att frysa in, och jag tänkte nämna några fler som jag brukar kokar dubbla portioner på.  Korvstroganoff, köttfärsås, köttbullar, laxröra, baconröra, kycklinggrytor, fläskfilegrytor, kasslersås och alla möjliga sorters soppor. Vilka maträtter brukar ni frysa in eller som ni tycker är bra att göra matlådor av ?
Alltid bra att ha färdiga matlådor i frysen, bara att koka pasta , ris eller potatis till- himla smidigt. Chili con carne är nästan godare när den har stått till sig en dag eller två.
Nu blir jag lite nyfiken på vad du åt till lunch ? Berätta 😀
0
26 kommentarer

Mascara tips och bra hårinpackningar

Godmorgon Torsdag,
Jag brukar inte ge sminktips, idag gör jag ett litet undantag för jag har fått en hel del frågor kring märken jag gillar. Jag är ganska hopplös så för när jag hittar en bra mascara eller underlagskräm så fortsätter jag med den i evigheter. Men nu i helgen fick jag nys om en annan mascara, och den kostade  99 :- nu på  HM sist –  är det fortfarande där på rea så tycker jag du ska passa på.
Maybelline the Rocket 

IMG_3337

En före och en efterbild om ni ville se skillnaden och jag har eyeliner har jag alltid innan jag målar mascara.
IMG_3395-002
Och efter mascaran – helt okej tycker jag och prisvärd.IMG_3613
 Själv letar jag efter  bra hårinpackningar just nu, vintern gör verkligen håret torrt. Jag ska visa lite bilder sen hur håret blev- så här ljust som på sista bilden är det inte riktigt  längre.  Har du kanske något bra märke på hårinpackning eller någon bra sort att tipsa mig  om?
0
29 kommentarer

Chili con carne

I´m back . . . .Efter några timmar, eller snarare halva dagen hos frissan så är det rätt gott att vara hemma igen. Lite längre hår, några nyanser mörkare utväxten är borta för ett tag iallfall. Vi ska snart iväg på lite föräldrarinformation nu i kväll också, denna gången inför Nomis kommande förskoleklass. En tidig middag blev det idag, en chili con carne med ris. För att få riset som en fyrkant som på bilden så använder jag jasminris som jag pressar ner i en fyrkantig liten form med hjälp av en sked. Sedan vänder jag den upp och ner på tallriken och knackar lätt på utsidan, så lossnar den fint på tallriken. Lätt och roligt för att få vilken rismåltid som helst att se festligare ut.

Jag vill ha min chili con carne ganska stark – jag har i två matskedar med sambal oelek. 

Det här behöver du : 

800 gram nötfärs
1 stor gul lök
4 tomater
1 burk krossad tomat
2 pressade vitlökar
2 msk med oxfond
2 dl kallt vatten
2 msk tomatpure
1/2 -2 msk sambal oelek ( beroende på hur stark mat du gillar)
1 förpackning med stora vita bönor

 Gör så här : 

Finhacka lök och tomat och fräs mjuka, stek färsen klar och pressa ner vitlöken.
Rör ner tomatpure, tomatkross, fond, vatten och sambal oelek. jag hade två msk för jag gillar när det blir starkt. Låt hela grytan puttra på svag värme, vänd i bönorna och pudra ev över lite chilipulver innan du serverar med ris och en god sallad

Smaklig spis !

11
9 kommentarer

Mot frisören och nya djurmönstrade byxor

Hejsan där,

Kikar bara in som hastigast då jag alldeles snart ska åka in till stan, äääntligen bär det av mot frisören. Inte en dag för tidigt det kan jag lova, snart är min utväxt ett minne blott 🙂 En liten dagens outfit:  Djurmönstrade byxor och skjorta, ska man sitta i frisörstolen i några timmar så föredrar jag mjukisar.

IMG_3648-001

Riktigt mjuka byxor och lite pösiga byxor ( läs bekväma ) och roligt med lite mönster.

IMG_3750

IMG_3793-001

 Dessa byxorna hittade jag på Grand i helgen, i en liten trevlig butik som hette True Me märket på byxorna är Sofia.

See you soon…

0
2 kommentarer