Hej hej
Jo, efterrätten igår blev chokladmousse med mjölkchokladcrips i en liten klick grädde och färska jordgubbar. Roligast och godaste är såklart att använda egna nyplockade sommarvarma jordgubbar, men det är ju en stund kvar tills dess.
Här har ni möjlighet att använda vilken smak på choklad som ni gillar bäst : mint, daim, lakrits, krokant, apelsin os.v
Detta behöver du till mjölkchokladmousse 6 portioner :
200 gram mjölkchoklad eller smaksatt
3 äggulor
1 msk strösocker
3 dl vispgräddeTill crispet : 100 gram mjölkchoklad
Dekorering : jordgubbar och en liten klick vispad grädde
Gör din chokladmousse så här :
Bryt chokladen ner i en skål och smält på svag värme över ett vattenbad.
Vispa ihop äggulorna och sockret och rör sedan ner i den smälta chokladen tills allt blandat sig ordentligt. Det är viktigt att chokladen inte är för varm bara, då kan det skära sig. Vispa grädden i en annan skål och rör sedan ner den med chokladblandningen. Ställ kallt i kyl i minst 1 timme innan servering. Under tiden kan du göra crispet – riv chokladen på ett rivjärn jag valde den grövsta sidan. Spara en ruta till garnering. Rör ner crispet innan du häller upp i portionsskålarna och toppa med en klick vispgrädden, skivade jordgubbar och lite chokladcrisp över.
Nu blir det lunch föross våfflorna är precis färdiga, och det doftar galet gott.
Med sylt, lite grädde och florsocker som tillbehör- kanske inte världens nyttigaste med det är ju iallafall lördag 🙂
Middagen har vi inte bestämt än… vad ska ni äta … ge mig gärna lite tips!