Pulled chicken

 Hej och välkommen fredag,

Nu står helgen här på glänt, och första helgen på länge har vi inga direkta planer. Kanske blir det att åka och kolla ut lite nya möbler till köket, vem vet. Jag tänkte föreslå lite god helg mat : Har ni provat att laga pulled chicken än….  Detta är ett roligt alternativ om man tröttnat på att göra det på fläsk – eller nötkött, och väldigt mycket godare tycker vi här hemma.  Har ätit det flera ggr än vad som syns på bloggen,  helst tycker jag att det ska ätas i mjukt nästan precis nybakat tunnbröd med grönsaker och en kall sås.

 
 Kan ätas på många sätt, med potatis och en sky, till potatisgratäng, fluffig pure, som tacos eller så här i tunnbröd med grönsaker och vitlökssås.

IMG_2032

 

Det här behöver du :

900 gram kycklingfile
2 1/2 – 3 dl barbequesås
Paprikapulver
1 gul lök
Olja

Serveras med grönsaker i tortillabröd

Gör Pulled Chicken så här :
Ställ ugnen på 130- 140 grader. Fräs kycklingen så att den får lite färg på ytan och lägg den i en ugnssäker gryta, ringla över lite olja, i med den klyftade löken.
Häll över barbequesåsen och ställ in i mitten av ugnen med lock på grytan , i cirka  2 1/2 timme ( tills kycklingköttet inte längre är rosa) , kycklingen ska trilla isär när du sätter gafflen i den. Dela kycklingen med två gafflar och servera genast.pulled- chicken recept

1
41 kommentarer

Gårdagens bloggmöte

Gokväll i stugorna,
Nu så har jag hunnit kolla över bilderna från gårdagens trevliga blogglunch.  Tyvärr kunde inte alla bloggarna på Damernas Värld  komma, men det var roligt att träffa alla som kom. Ett par foton från middagen, blev det.
Valarie, Emma, Martina , Johanna och Anna.

IMG_5076

Fina flaskor till vattnet, om någon här vet vart man kan hitta sådana så hojta till, väldigt fina att duka med.
Sania ser man bara håret på här på bilden, och så Anna som jobbar på redaktionen.
IMG_5077
Först fick vi en urgod toastskagen, jag var så hungrig så jag missade helt att fota. Och till varmrätt blev det smörstekt sej, med pepparrot, skirat smör och kokt potatis – jättegott.
IMG_5080
Efter maten så följde jag och Anna med tillbaka till Bonnier redaktionen och fick se lite hur de jobbade, spännande och så stort det var sen !
Jag är jätteglad att fått chansen att vara del att detta gäng på Damernas,  jag trivs redan kanonbra.
IMG_5087
En liten del av alla kontor som fanns på redaktionen.
IMG_5090
Innan det var dags att gå så blev vi bjudna på Johannas goda kladdkaka, toppad med flingsalt.  Ni kan ju förstå hur gott det var- nomnom.
Kladdkaka är alltid rätt!

IMG_5089

Rara Anna utanför Bonnier redaktionen.
IMG_5095
Det var lite bilder från gårdagens besök i storstan. Och måste erkänna att det är enormt smidigt att flyga från Växjö, man kan checka in 45 minuter innan flyget går, det tar bara 45 minuter att flyga innan man landar i stockholm.
Hepp hepp, nu blir det ett avsnitt av Farmen innan det är dags att sova.
0
3 kommentarer

Chocolate Salted Caramel

God kväll i stugorna 
Denna goding bakade jag i helgen när Daries, Tobias med familj kom på besök.  Och den räckte även till barnens farmor och farfar som var här i måndags. Extra bra nu när man kan köpa den kondenserade mjölken färdigkokt- då heter den karamelliserad.

Chocolate Salted Caramel Pie
IMG_4925IMG_4921Det här behöver du:
1/2 pkt digestiv
60  gram smält smör ( eller mer om man vill ha botten mindre smulig )
1 burk karamelliserad mjölk
400 gram mjölkchoklad ( salta mandlar)
1 1/2 dl vispgrädde
2 nypor flingsalt

Serveras med lättvispad grädde

Gör så här : 
Krossa kexen till smulor och rör ihop med smält smör. Och fördela ut i en rund form på 24 cm. Ställ kallt i 20 minuter, och bred ut burken med karamelliserad mjölk över digestivbotten. och ställ svalt medan du gör tryffeltäcket. Mät upp grädden i en kastrull och låt sjuda upp. Ta bort från plattan och bryt ner chokladen och låt smälta under omrörning. Rör tills allt har smält och chokladen blir slät. Fördela ut det sista lagret över chokadpajen och strö över ett par nypor flingsalt.
Ställ kallt i minst 4 timmar innan servering.

IMG_4945

3
47 kommentarer

Daimcheesecake med toffeesås

Hej hej

Tittar in här efter förbi toppendag i huvudstaden, där jag träffat fina bloggkollegorna här på  Damernas Värld. Och en rundtur på Bonnier redaktionen, vilket var jättekul att  få träffa alla och se hur de jobbar. Sen taxi ut till flyget och jag hade sån tur för jag hann med det tidiga flyget hem. Landade hemma för en timme sedan, och nu hinner jag ju uppdatera detta receptet innan det blir soffan och några avsnitt från farmen som jag börjat följa.  Detta receptet på cheesecake har jag provat ihop själv, och den blev försvinnande god iallafall om man frågar gästerna för hela fanns nämligen i ett nafs.

godaste cheesecaken

Det här behöver du till en rund form 25 cm :
3 dubbeldaim
1/2 paket med digestiv
30- 50 gram smör

3 äggvitor
3 äggulor
1 dl socker
300 gram phialdelphiaost
1 msk vaniljsocker
4 dl grädde

1 burk karamelliserad mjölk + lite ovispad grädde

Gör så här: 
Börja med botten till cheesecaken, ungefär halva digestivpaketet lite drygt. Banka eller mixa det till smulor. För att slippa disk är det smidigast att lägga kexen i en påse och banka med en brödkavel.

IMG_4901

Smält sedan smöret och rör ihop med kexen som du sedan plattar ut i en rund springform med avtagbara kanter. Jag brukar trycka ut lite extra i kanterna för jag tycker att det är lite fint när det blir en högre kant. Ställ denna svalt medan du börja med själva cheesecaken. Hacka daimen smått och ta fram tre olika skålar, dela ägg gula och vita i olika skålar.Rör ihop socker, vaniljsocker och philadelphiaosten med äggulorna. Vispa sedan grädden fluffig så att den bildar toppar. Diska vispen noga för annars kanske inte äggvitorna blir fluffiga, använd den torra vispen och vispa till ett hårt skum. Du ska kunna hålla skålen upp och ner när de är klara.  Sedan vänder du ner äggulesmeten i äggvitan och daimen i grädden och vänder ner allt i en och samma skål och vänd om försiktigt med slickepott eller slev. Vänd upp allt i formen och ställ in i frysen. Skulle du få någon smet över kan man göra små portionscheesecakes i mindre muffinsformar eller liknande. Den behöver cirka 5 timmar i frysen innan den stelnat Ta fram kakan en kvart innan servering häll över såsen över den, skulle såsen vara lite för tjock rör då ut den med en tsk grädde  och servera genast.

Galet gott !

IMG_5011 (1)
5
125 kommentarer

Mot hufvudstaden

Hej och godmorgon
Tidigast uppe här och snart klar för att åka, ska flyga upp till hufvudstaden tur och retur idag. Ska träffa bloggkollegorna här på Damernas Värld och det är ju både roligt och väldigt lite nervöst. Tur att jag har med mig Anna också som precis som jag är ny här, och henne känner jag lite sen tidigare. Vi var ju i österrike på julbord med resten femmegänget för ett år sedan. Idag ska vi luncha på en restaurang innen i stan, och sedan besöka kontoret och det ska bli jätteroligt att få kika in där.
IMG_5071
Dagens tidiga frukost, ostfralla kokt ägg och kaffe. Proppmätt just nu, men hoppas på att hinna bli hungrig igen till lunch 😉

Handbagaget är klart med en bra bok en deckare jag fick av mormor och morfar när jag fyllde år. Och lite färdkost (läs godis) till hemresan. Så den korta tiden det tar att flyga till stockholm kommer gå jättesnabbt. Jag kommer uppdatera flitigare från instagram under dagen istället @jennysmatblogg


Hej så länge

0
2 kommentarer

Skinksnitzel med kokt potatis & gräddsås

Lättlagad mitt-i-veckan-mat.
IMG_3410

Till 4 personer:
smör
salt & peppar
4 skinkbiffar

Gräddsås: 
5 dl grädde
3-4 msk konc. ox- eller köttfond
1 msk kinesisk soja
2 msk rödvinbärsgele
salt

Serveras med kokt potatis & brysselkål

Gör så här:
Koka potatis & brysselkål. Ställ ugnen på 80 grader.
Stek köttet klart i stekpanna med salt & peppar, och lägg in i ugnen medan du gör såsen.
Vispa ur pannan med grädde, och vänd ner oxfond, soja & gelé låt sjuda upp & smaka av med salt & peppar.

Servera genast!

1
Kommentera

Veckomatsedel

Kikar förbi med veckomatsedel innan vi ska åka bort till gymnastiksalen där Nomi ska ha sitt barnkalas 🙂
Lillan vakande riktigt tidigt här och har frågat var femte minut om inte klockan är kalasdags snart, lillasyster & familj är kvar så vi har hjälpts åt att planera fiskedamm, lekar och fika. Här iallafall söndagens första blogginlägg,  några förslag på nästa matvecka, klicka på resp måltid för att komma direkt till receptet :

 

Fredag :

Tacopizza – med jalapenos och skivade körsbärstomater 
Pizza recept
Perfekt att göra denna pizza, efter man ätit tacos 🙂
Det här behöver du till pizzadegen och det blir två plåtar pizzor ( tunna ) 
25 gram jäst
2 1/2 dl vatten
2 msk olja
1 tsk salt
ca 7-8 dl vetemjöl special

Egen tomatsås :
1 burk med tomatkross
2 msk tomatpure
1/2 msk torkad oregano
1 nypa socker

Vitlöksåsen : 2 1/2 dl creme fraiche , 1 msk chilisås , 1 pressad vitlök och salt och citronpeppar
Fyllning : Tomatsås, färdig tacofärs, jalapenos, och skivade tomater.

Andra fyllningsförslag :  mozzarella, skinka, lök, feffaroni, oliver, stekt kyckling, bacon , kebab, oxfile, fläskfile , tonfisk och lök

Gör så här: 
Smula jästen i en bunke och värm upp vattnet till fingervarmt, rör ut jästen med lite av vattnet – rör tills all jäst har löst sig. Blanda ner resten av ingredienerna och blanda ner så mycket mjöl som behövs för att degen ska släppa runt kanterna och bli smidig. Arbeta gärna degen med maskin eller visp med krokar. Låt jäsa i 45 – 60 minuter, baka sedan ut på plåtar, lägg lite olja på botten så blir den lättare att baka ut och krispigare när den gräddas. Under tiden kokar du tomatsåsen. Rör ner samtliga ingredienser, och låt sjuda i 10 minuter , smaka av för ev med socker / kryddor. Sedan kan du lägga på goda fyllningar men börja med tomatsåsen och sedan osten, och de valfria fyllningarna. Pizzan blir bäst om man har osten direkt efter tomatsåsen. Annars finns risk att den blir sladdrig och vattning.  Gratinera sedan i mitten på ugnen i ca 225- 250 grader tills pizzan fått fin färg.
0
4 kommentarer

Chili- och honungsmarinerad file med ugnsrostad potatis

Idag är det ett proppat schema så jag tittar bara in en liten snabb sväng för att ge er ett recept på en god middag. Ska försöka kika in sen lite senare, denna marinaden  iallafall fungerar lika bra med fläskfile, ytterfile och kycklingfile. Dessa marinader passar lika bra att tillagas i ugn som på grillen, nu har vi inte börjat grilla än i år- så vi lagade vårat i ugn.
Chili och honungsfile
Marinad

Marinad : 
1 dl rapsolja
1 hackad vitlök
1 finhackad chili
1 pressad lime
1 1/2 msk flytande honung
Gör så här: 
Ställ ugnen på 100-120 grader.  Blanda ihop marinaden och häll över köttet låt stå kallt i några timmar. Vänd över vätska då och då.  Stek så att den får fin färg runt om och lägg sedan i en ugnssäkerform och sätt in en termometer i köttet. När köttet kommer upp i 72 grader , ta ut och rulla in i grillfolie och låt vila i en halvtimme. Servera med klyftpotatis , jag brukar ringla över olja över potatisen lite flingsalt och ströbröd innan ugnen.
Recept på såsen hittar du HÄR
IMG_4923-001
0
2 kommentarer

Stickat från Gina tricot

Hej igen,
Nu är de flesta punkterna i dagens kalendern klara, och jag tar en paus och kopp kaffe framför datorn. Fotade lite nytt till garderoben förra veckan, hann förbi Gina och hittade både ett par jeans och sedan dessa två tröjor.  Stora stickade tröjor gillar jag massor, och hittade en ljus beige och en i grått jag valde mellan. Men sen har lite för mycket grått så det fick bli denna i beige.  En mjuk kabelstickad tröja, som det liksom stod Jenny på , jag tyckte de var ganska små i storleken så jag tog en storlek M ifall att den krymper lite också.
Riktigt mjuk och ulllig utan att vara stickig.

IMG_5041

Och sen blev det en gråfärgad tisha också, en perfekt sådan att ha när man bara ska skrota runt hemma.

IMG_4599-002

Hepp, kaffe pausen slut. Nu ska jag packa ner och förbereda lite för imorgon när jag ska ut och flyga.

På återseende snart igen.

0
2 kommentarer

Kalasdag

Tjingeling
Nu är vi tillbaka hemma efter Nomis kalas,och  som hon väntat på detta födelsedagskalas och det blev så lyckat. Väldigt bra att hyra en gymnastiksal när de är så många, det blev 15 stycken barn. Och vi har gjort hinderbanor, lekt lekar , dansat till ”Lollo & Bearnie” sången, ätit lite lunch och massa glass, och lekt ännu mera lekar innan det var dags för fiskedammen. Fiskedamm / eller skattjakt är de lekar som brukar vara mest populära, vem gillar inte godis liksom.
Vi hittade fina rosa påsar på ÖoB, 6 stycken i varje förpackning. Galet billiga:  10 :- / förpackning så skynda att fynda om ni också vill köpa.
IMG_5037
Och nu är Melvin iväg på kalas med sin klass och kommer hem när som helst, en riktig kalasdag.  Vi har precis vinkat av lillasyster med familj som åker hemåt öland idag, och nu blir det en lång frisk skogspromenad med Molly i detta töväder.
Hepp , ha en fortsatt fin söndag.
Hörs snart igen
0
3 kommentarer