ANNONSLÄNK FÖR BAGAREN & KOCKEN

PASTA AGLIO E OLIO

En favorit att göra när man vill laga något enkelt och gott.

Till 4 portioner
spagetti
 1 dl olivolja 
4 st vitlöksklyftor 
1/2 tsk chiliflakes
1 kruka finhackad bladpersilja
salt

Till garnering
: parmesan

Det vackra porslinet köpte jag här

Gör så här: 
Koka pastan enligt anvisningar på förpackning. Spara lite av pastavattnet. Skiva vitlöken tunt, och chilin,  och finhacka bladen på basilikan. Hetta upp stekpannan med olivoljan och fräs, vitlöken och chiliflaksen och låt fräsa. Rör om och vänd ner pastan, och några msk av pastavattnet samt persilja.
Vänd om ordentligt och servera.
Riv över parmesan om så önskas.

9
1 kommentar

TORSDAGSTANKAR


Hej där godingar,

Hoppas allt är finemang med er denna soliga torsdag. Melvin är hemma extra hos mig denna veckan, och är ledig från skolan idag så vi ska snart ta och förbereda lite lunch. Så mysigt att hänga lite själva, då hinner man prata utan att bli avbrutna.
I går var det biobesök som gällde, och jag hade på något vis lyckats att boka en annan bio på hemsidan, så det tog en 10 minuter innan vi förstod att detta var ju minsann inte filmen vi bestämt att se….. Hahaha. . . Men jag sprang ner till biopersonalen så de kunde lösa så vi hamnade på rätt film. Som ”by the way” var kass, det var en någon sådan där typisk skräckfilm. Man vet vad som kommer hända, men man blir ändå livrädd av alla ljud och plötsliga rörelser sedan slutade den olycklig. Men men…. mysigt att få komma ut och se lite folk och smaska på smöriga popcorn.


Något annan som är mysigt att göra nu denna årstiden är ju att gå ut och fika.
Älskar att prova nya fik och nya bakverk. Bilden är från när jag var i Stockholm sist tog in en hel kakbuffe- och huuuur söta är inte de små mini-dammsugarna?

Ha bästa torsdagen så hörs vi snart.

17
Kommentera

DRÖMMEN OM SVALBARD

.


Med vintern och kylan så kom corona och fler restriktioner tillbaka igen. Inte för att viruset har försvunnit sedan det kom, men det kändes ju bra mycket mer hoppfullt i somras. Två inbokade jobbresor blev avbokade de senaste månaderna, och nej det är inte synd om mig. Det gäller ju alla nu, vi får anpassa jobb och vår fritid efter läget i världen.
Det är ju bara att gilla läget och göra vad man kan för att återigen bromsa spridningen. Så vi fortsätter hålla avstånd, tvätta händer och väntar på nästa vaccination. Snart måste det ju vara över på riktigt ❤️️

Men drömma får man, och jag drömmer på som bara den! Tänk er en kryssning till Svalbard…. Har drömt om det så länge jag kan minnas.

Bild lånad av Sveriges Radio

Vart drömmer du om att resa ?
14
7 kommentarer

15 DECEMBER

.

Hej på er,
Nu har redan halva månaden susat förbi och om bara 9 dagar är det julafton.
I år kommer barn och barnbarn hem och firar jul, så hiiiiimla mysigt! Vi har även bjudit in Aarons farfar & mormor & morfar att hänga med oss en sväng. Vem vill missa Aarons förstaste julafton liksom ?
Känner att vi har hunnit få upp en ordentlig julstämning trots att tiden går så fort. Vi har julbakat, julpyntat & fått in granen. Drömmen vore ju såklart att det blir snö på julafton ser framför mig att tomten pulsar genom stora snödrivor med sin säck på ryggen och sin lykta för att hitta vägen.


Nomis & Thelmas gulliga pepparkakshus som de pyntade förra veckan.
Än så läge har Charlie inte brytt sig om det, men förra året så hade hon lyckats äta upp halva pepparkakshuset en tidig morgon när alla låg och sov. Troligtvis var det kanske inte så gott som det såg ut 😉

Nu ska jag sätta mig och redigera bilder till ett kommande samarbete.
Vi hörs snart igen.

6
1 kommentar

MEN SNÄLLA NÅGON SÅ GOTT

Hej där,
I Kalmar har vi haft jättehärligt väder i dag, så jag bestämde mig för att vara ute och laga lunchen. Mat är både roligare att laga utomhus och godare att äta. Inte sant.
Så i dag blev det lyxigare lunch en vanligt. Provade min nya pizzaugn som jag varit nyfiken på hela veckan. Tänkte först att den skulle ta en evighet att montera ihop, men det var så enkelt att jag ångrar nu att jag inte hade öppnat förpackningen mycket tidigare.

Och hur blev pizzan? Jo helt ärligt den godaste jag ätit. Ska bara öva på att göra dem snyggare tills nästa gång 😉



Här hade jag på mozzarella, både riven och en skivad boll.
Parmaskinka ( blir så god sälta på det )körsbärstomater och när den kom ut ur ugnen ( tog 1 minut att grädda )
så toppade jag med ruccola.

Så god att den smälte i munnen. Jag kommer ha en rabattkod till er i slutet av veckan, så är ni intresserade får ni hålla utkik på min Instagram.

Men nu dags att fortsätta med dagens pappersarbete,
På återseende

13
3 kommentarer

LUCIA

.

Glad Lucia på er där ute,


Nomi och jag ställde klockan i vanlig ordning för att tassa upp och kika på Julkalendern.
Sedan skjutsade jag in henne till skolan, i vanliga fall tar hon bussen men jag tänkte ändå passa på att handla lite innan det blev för mycket folk i butikerna. Men nu är jag hemma igen, ombytt till julpyjmasen och gnolar med till julmusiken som går på repeat här hemma.
Något som också ger en härlig julstämning är ju dofter. Och jag har alltid en sådan här goding ståendes på spisen runt juletiderna. Doftar magiskt.

I min julgryta har jag:
Vatten
Glöggkryddor ( finns i kryddhyllan )
Nejlikor
Kanelstång
1 skivad apelsin

Låt den stå och sjuda på svag värme, och dunstar vattnet bort fyller du bara på den igen.



9
Kommentera

VECKOMATSEDEL

Här kommer lite förslag inför veckan.
Varsågoda

Måndag  Halloumitacos ( veg )
Tisdag Len fisksoppa med räkor
Onsdag Pastasås med ost, bacon & svamp
Torsdag Kålrotspasta med köttfärsås ( LCHF )
Fredag Baconinlindad kyckling med nötter

Det här behöver du:
3-4 kycklingfileer
2 pkt bacon
4 dl creme fraiche
1 dl vispgrädde
3 msk kinesisk soja
1 tsk rödavinbärsgele

Toppa med smulad fetaost, ev. strimlad soltorkad tomat + cashewnötter

Servera med potatispure

Gör så här:
Ställ ugnen på 200 grader.
Linda in kycklingfilen i bacon. Hetta upp en stekpanna med smör och bryn denna runt omkring tills den får en vacker färg.
Lägg i en ugnsfast form, vispa ihop crème fraîche, grädde, soja och gelé och häll över formen. Ställ in i ugnen i cirka 30-40 minuter, eller tills kycklingen är färdig. Toppa med fetaost & nötter innan servering.

* * * * * * * * * * *

Något gott till kaffet: Saffransrutor till söndagskaffet.

IMG_0982

Detta en en långform/ samma djupa som man har till spisen. Innermåttet i min är cirka 40 * 35 cm.Tycker du att det är mycket glasyr kan man minska- men jag vill ha mycket på mina långpannekakor

Det här behöver du :
6 st ägg
6 dl strösocker
6 dl vetemjöl
6 tsk bakpulver
1 msk vaniljsocker
2 kuvert med saffran
3 dl vattenGlasyr:
200 gram smör
8- 9 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
1 tsk pressad citron Gör så här : Ställ ugnen på 175 grader, och ta fram en plåt / form och klä den i bakpapper eller smörj och bröa.
Vispa ägg och socker poröst, blanda sedan de torra ingredienserna till kakan, och vänd ner i smeten. Vänd ner saffran och vänd ner vattnet och rör tills du fått en en klumpfri smet. Häll ut i formen och ställ in i ugnen i cirka 20- 35 minuter, provkänn med sticka. Under tiden gör du glasyren, smält smöret och rör ner alla ingredienser till glasyren och vispa den slät. Låt svalna något och  låt kakan svalna helt innan du breder på glasyren. Strö över kokosflingor eller strössel och ställ svalt yttrligare en liten stund innan du skär upp kakan i bitar. 

1
Kommentera
INNEHÅLLER ANNONSLÄNK

SNICKERSKAKOR

Provade en ny variant av julgodis som vi sett och blivit inspirerade av på TikTok.
Och jisses vad goda de här blev.

Ställ ut ugnsformarna utomhus så de är svala att jobba med när det är dags för dessa snickerskakor.

Det här behöver du:
2 dl salta nötter ( cashewnötter eller jordnötter )
200 gram mjölk choklad
flingsalt

Kolan:
50 gram smör
3 dl strösocker
1 1/2 dl ljus sirap
1 msk glykossirap

Gör så här:
Börja med att koka upp alla ingredienser till kolan i en stor kastrull. Låt sjuda på medelhög värme tills den uppnått en temperatur på 125-126 grader. Ta bort från plattan och låt svalna något.
Under tiden lägger du upp nötterna i små högar på bakplåtspapper på en sval plåt ( lättare att jobba med den varma kolan då ) häll över kolan med hjälp av en slev och forma till små runda kakor. Ställ ut och låt svalna innan du chokladdoppar dem.
När du smält chokladen och doppat dem strö över lite flingsalt. Ät och njut.

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️ 

Så ett litet tips från mig till dig. Just nu har de så mycket fina kläder på Bubbleroom 
Klicka här 

❤️ ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️  ❤️

27
3 kommentarer

LJUVLIGT JULGODIS

Här kommer ännu mera tips på smarrigt julgodis.

Chokladkola ca 40 bitar:
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
1 dl ljus sirap
1/2 dl kakao
2 msk smör

Garnering :
300 gram vit choklad


Gör så här:
Vänd ner alla ingredienser ( utom smöret ) i en kastrull. Koka upp på0 medelhög värme tills kolan når en temperatur på 125-126 grader. Rör ner smöret och häll upp i en bakplåtsklädd form cirka 30*25 cm
Ställ svalt tills kolan stelnat, skär lagom stora bitar av den. Smält chokladen och doppa kolan i detta.
Låt stelna i rumstemperatur.

15
1 kommentar

CHOKLADKOLA DOPPAD I MJÖLKCHOKLAD


I år har vi kokat massvis med julgottis, och fått flera nya favoriter.
Bland annat den här rackaren…..

Funkar finfint att frysa in.

Chokladkola ca 40 bitar:
3 dl vispgrädde
2 dl strösocker
1 dl brunt farinsocker
1 dl ljus sirap
1/2 dl kakao
2 msk smör

Garnering :
300 gram mjölkchoklad


Gör så här:
Vänd ner alla ingredienser ( utom smöret ) i en kastrull. Koka upp på0 medelhög värme tills kolan når en temperatur på 125-126 grader. Rör ner smöret och häll upp i en bakplåtsklädd form cirka 30*25 cm
Ställ svalt tills kolan stelnat, skär lagom stora bitar av den. Smält mjölkchoklad och doppa kolan i detta.
Låt stelna i rumstemperatur.



15
2 kommentarer