Hej på där ute, Här har jag mest suttit och korrläst boken och skrivit ingresser. Har deadline på fredag, så jag överraskar mig själv med att vara ute i god tid. Ska snart ge mig ut på lunchpromenad med Charlie, och sedan hoppa ur myskläderna för att åka till Öland. Blir lite fikamöte med andra kollegor, så det blir himlens trevligt. Melvin önskade sig kroppkakor till middag, så jag tänkte köra förbi Arontorps på vägen hem. De är de godaste köpekroppkakorna på ön. Mums!
Jo, samtidigt som jag korrläser så har jag frågestund på Instagram idag. Kika förbi om du vill ställa någon fråga, eller bara är nyfiken på vad alla andra frågar för något.
Det här behöver du: 4 portionsbitar lax 1 charlottenlök smör salt & peppar 3 dl creme fracihe 2 dl vispgrädde 1 fiskbuljong 1 msk pressad citronsaft smaka av med salt & peppar
Gör så här: Dela den tinade laxen i midre bitar. Hetta upp en stekpanna och fräs den finhackade löken mjuk. Lägg ner laxbitarna och fräs klart, krydda med lite salt & peppar under stektiden. Vänd ner crème fracieh, grädde & fiskbuljong och låt allt sjuda ihop under omrörning. Sist smakar du av såsen med salt & peppar + citron.
Smaklig måltid
❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️ ❤️
Reklam Upp till 80% RABATT på massa finkläder nu. Klicka här:
Bechamelsås till lasagne: 5 dl grädde 4 dl mjölk 1 dl vetemjöl 100 gram smör Lite riven muskotnöt salt och peppar
Så här gör du lasagne:
Ställ ugnen på 175- 200 grader. Stek löken och vitlöken i en stekpanna med smöret. Vänd ner tacofärsen. Blanda sedan i tomatkrossen,och majsen, chilisåsen och salta och peppar. Låt alltsammans sjuda, medan du gör Bechamelsåsen: Smält smöret Häll i hälften av grädd/mjölkblandningen i en kastrull, och låt sjuda upp Häll upp hälften av mjölet och rör ut med lite mjölk så att det inte klumpar sig, och blanda i såsen under omrörning. Sedan blandar du ut resten av mjölet med lite mjölk, och blandar i det också, medan såsen sjuder. Riv ner lite muskotnöt, bara några drag på rivjärnet. salta och peppra, och låt sjuda ett par minuter.
Sedan ringlar du över lite olivolja i en ugnssäkerform, och täck botten bechamelsås, och sedan med lasagneplattor.Varva sedan med, sås, köttfärsröra och riven ost, lasagneplattor ca 3 lager av varje. Även gott och lägga ett lager med mozzarella, när man varvar med köttfärsen och såsen. Sedan ska lasagnen vara inne i ugnen i ca 45- 50 minuter, men efter halva tiden kan du ta ut gratängen och toppa dem med lite ost.
Smaklig måltid!!
* * * * * * * * * * *
Något gott till kaffet: Sockerkakssemlor
Det här behöver du för att baka sockerkakssemla: 2 ägg 2 dl strösocker ½ tsk mortlade kardemummakärnor 75 gram smält smör 1 dl mjölk 3 dl mjöl 1 tsk vaniljsocker 1 1/2 tsk bakpulver
Fyllning 200-300 gram mandelmassa ovispad grädde
Vispad grädde
Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och vänd ner mjölken, ta bort från plattan Smörj och bröa en form. Vispa ägg och socker poröst, blanda i de mortlade kardemummakärnorna. Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i smeten, varvat med mjölkblandningen. Vispa bara tills allt blandat sig. Häll upp i formen och grädda i nedre delen av ugnen i cirka 35-40 minuter.
Ta ut och låt svalna. Du kan med fördel förbereda sockerkakan kvällen innan. För att undvika att den smular sig brukar jag frysa in den lite snabbt. Då blir den lättare att hantera.
Dela sedan locket på sockerkakan. Gröp ut en kanal i botten där du ska lägga fyllningen. Riv ner mandelmassan i en skål, rör ihop med någon matsked ovispad grädde till önskad konsistens. Fyll upp kakan/ kanalen med detta. Vispa grädde och spritsa runt. Lägg på locket och pudra över massor med florsocker.
God förmiddag raringar, Här är det jobb fram till lunch sedan bär det av mot Växjö. Jag ska hämta min favoritperson där, nämligen Aaron. Så vi ska hänga ett dygn nu så att Jacob & Klara får sova en hel natt. Enligt föräldrarna är denna godbit som piggast på nätterna , så jag ser framför mig att vi får vara ute och köra bil hela natten 😉 hahah…. Och sova kan jag ju göra i helgen.
Farmor har handlat hem allt möjligt gott till Lilleman.
Vi har massa mys inplanerat idag. Först Sushi med Jacob & Klara. Sedan ska vi åka och fika med Thelma på hennes jobb. Sedan ska vi besöka lekplatser och ut och promenera. Häng med oss på Instagram om ni vill se vad vi har för oss detta dygn.
Gör så här: Ställ ugnen på 175 grader. Smörj & bröa formen. Smält smöret & riv mandelmassan i en skål, mortla kardemummakärnorna & rör ner både smör & kardemumma med mandelmassan. Vänd sedan ner resten av ingredienserna i skålen och rör tills allt har blandat sig. Häll över smeten i formen (20-22 cm) och ställ in i mitten av ugnen i cirka 18- 22 minuter. Låt svalna i kylskåp ett par – tre timmar innan servering. Rosta mandeln i en torr stekpanna så att den får nötig färg. Låt svalna under tiden du vispa grädden och bred över kakan, pudra över florsocker & på med den kalla mandeln
Godmorgon raringar, Här vankades det biobesök igår igen, och denna gången en svensk film. Det blev smöriga popcorn och läsk till: ”Tills solen går ner” med Mikael Persbrandt. Tyvärr var den inget vidare bra, men det var mysigt att komma ut och känna bioatmosfären och vi var inte hemma förrän halvtolv.
Så det var raka vägen hem och sussa kudden, tills vi blev väckta 06.50 av målarna som skulle fixa det sista här hemma. Så nu har jag redan hunnit vara ute med Charlie, ätit frukost och druckit en kana kaffe. Och till er som är här inne idag och läser har jag ett smarrigt middagstips. Världens godaste soppa.
Det här behöver du till 4 portioner : smör 1/2 gul lök 1 pressad vitlöksklyfta 500 gram stekt & kryddad tacofärs 1 msk tomatpure 5 dl vatten + 2 msk oxfond 4 små fasta potatisar 1/2 msk kinesisk soja 1 burkar krossade tomater 1 burk med majs
Garnering: riven ost & tortillachips
Gör så här:
Hetta upp en kastrill med smör, fräs den hackade löken/ vitlöken tills det doftar nötigt. Vänd ner färsen och bryn den klar, pressa ner tomatpure och fräs en minut. Vänd ner vatten, fond, soja, krossade tomater. Häll bort vattnet från majsen och vänd ner resten i grytan. Låt sjuda upp- tärna ner den skalade potatisen och låt sjuda i 15 minuter, eller tills potatisen är mjuk. Häll upp i skålar, och strö över riven ost låt smälta. Sedan är det klart att serveras. Gärna med lite nachochips.
Hoppas helgen varit bra. Jag tänkte bara kika förbi med ett litet tips, för just nu är det ju en galet bra REA hos Ideal Of Sweden, och med koden JENNYSMATBLOGG får nu ytterligare 15 % rabatt.
Denna snygga handväskan klickade jag hem, i en läckert grön färg och snygga gulddetaljer. Så fin!
Nya datorfördralet, finns i flera olika färger, men den beiga är min favvo.
Självklart finns det massor av mobilskal och tillbehör att välja och vraka i. Dessa var väl superduper-söta.
Tjingeling, Vi valde att åka hem från Sälen redan igårkväll, vi skulle ändå checka ut innan 10.00 idag så det kändes rätt fint att komma hem en dag tidigare. Så strax efter klockan 02 landade vi hemma, och vid 03 så vart vi nerbäddade. Jag sov länge imorse och startade dagen med kaffe och spabad. För nu är det ju äntligen på plats och var uppvärmt. Hade nästan glömt hur mysigt det var att bada bubbelkopp.
Men nu ska vi styra kosan mot Nybro- är bjudna på middag av Martina och hennes grabbar. Hörde något om pasta carbonara, och det sitter fint nu efter all utemat & hämtmat uppe i fjällen.
God morgon bloggisar, Här tog vi sovmorgon och ska alldeles snart duka fram frukosten. Jag tänkte jobba hemma idag har massa att komma i kapp med, så jag bokade snöskoterturer tills på torsdag.
Är såååå pepp på den, kan ju inte vara svårare än att köra vattenskoter, å det kan jag ju.
Men innan dess så är det mail som ska kollas, avtal som ska granskas och lite fakturor som ska skickas. Livet som egenföretagare, då kan man aldrig vara riktigt ledig.
Men jag njuter av denna veckan uppe i fjällen för jag ser hur roligt ungarna har, lyckliga barn är lyckliga föräldrar.