Goodmorning Sunshines
Har precis vinkat av barn till skolan, nu ska Nomi och jag ska förberda lite till brorsans konfirmationsdukning till imorgon och fixa paketen. Lite sådant där roligt, nu känns som det mesta är förberett och inhandlat så nu ser vi fram emot imorgon. Annars ska jag hinna med ett litet fotojobb också under dagen, inväntar bara bästa ljuset – så mycket lättare att fota nu på våren & sommaren då det är ljust längre på dagarna. Gårdagens middag blev en riktig hit, provade mig fram till en laxpanna med ajvar & zucchini- alltid roligt att variera laxen och prova nya recept.
Denna middagen tar lika lång tid att laga som riset tar att koka- alltså väldigt snabblagat
Det här behöver du till 4 portioner :
ris till 4 pers
4 bitar lax
olivolja
2 1/2 dl vatten
1 zucchini
1 gul lök
2 1/2 dl ajvar mild / stark
salt & peppar
ev. lite sambal oelek
Gör din laxmiddag så här :
Tvätta , skala och skär zucchinin i lagpms stora bitar, finhacka löken och lägg åt sidan. Hetta upp en stekpanna med olivolja, stek laxen på bägge sidor tills den nästan är klar, lägg sedan undan på en tallrik.
Fräs löken & zucchinin i olivolja och vrid över ett par drag med salt & pepparkvarn. Häll över vatten och ajvar och lägg ner laxen så att allt får sjuda upp. Gillar ni stark mat så välj den starka ajvar:n eller för att göra den mild- välj den svagare – man kan i efterhand smaka av med en tsk sambal oelek eller två.
Servera med ris – För att få ristorn använder jag e liten kopp som jag fyller och plattar till med ris till bredden.
Sen sätter jag den upp och ner på tallriken och skakar försiktigt eller knackar ut riset. Voila ett tjusigt upplägg