Hej min vän,
hoppas din dag har startat fint, här har jag precis satt mig ner för att jobba en stund framför datorn och ska beta av mail och diverse roliga bildjobb & redigeringar. Och innan lunch har jag ett nytt recept jag ska laga också ser jag här i kalendern…. Tror det kommer bli jättegott, så håll tummarna. Till sällskap framför datorn har jag så har jag iallafall en stor bit med kladdkaka proppad med plopp – inte särskilt tråkig alls kan jag säga. Riktigt gott att toppa kladdkaka med dessa godisbitar också också – blir liksom extra chokladigt och segt. Mums.
Har ni inte bakat innan så kommer recpetet här:
Det här behöver du för att baka denna kladdiga kladdis:
Form cirka 22-24 cm
3 ägg
3 1/2 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
4- 5 msk kakao
2 dl vetemjöl
150 gram smält smör
2 nypa med flingsalt
2 rullar med plopp eller center
Gör din chokladiga kladdkaka så här:
Ställ ugnen på 175 grader. Smält smöret och låt svalna något. Rör ihop ägg och socker, blanda de torra ingredienserna, och rör ner i smeten, rör sist ner smöret. Man vispar inte kladdkakesmet då kan det bli för mycket luft i och den kan bli torr.Smöra och bröa en rund form med avtagbara kanter. Fördela ut smeten och tryck ner en 10 – 15 ploppbitar . Ställ in i ugnen i cirka 20-30 minuter ( jag hade min ganska exakt i 25 min. ) . Den ska fortfarande vara lite lös i mitten. Ta ut den från ugnen oc fördela resten av alla plopp bitar över kakann. Och ställ in på eftervärmen i ugnen bara en minut eller så så att chokladen blir lätt att smeta ut till en topping. Ta ut och förvara svalt i minst 4 timmar eller gärna över natten.
* * * * * * * * *
Sedär nu lite kaffe, en bit kladdkaka och så sätta fart med dagens uppgifter.