Morning sunshines
Fina vädret håller i sig, och det känns redan som sommar, och en sådär 2 1/2 vecka kvar tills vi får nycklarna till stugan. Inte för att någon räknar 😉
Morsdagsmiddagen igår blev grillat och vi satt ute på altanen och både åt maten och fikade på god chokladkaka. Först grillade kycklingspett som vi lagt i en sötsur marinad, med sambal oelek , som vi åt med en potatissallad vi gjort av färskpotatisen med massa örter.
Till marinaden till 1 kilo kycklingfile behöver du :
1/2 dl rapsolja
1 dl sweet chilisås
1/2 – 1 msk sambal oelek
1 msk pressad citronsaft
Gör så här:
Blanda alla ingrediner i en påse/ eller dubbla fryspåsar och lägg ner alla ingredienser ( var försiktigt med sambal oelek om du inte gillar stark mat )
tillsammans med kycklingen. Låt gärna ligga i kylen över natten, men minst 4 timmar innan grill.
Blötlägg träspetten ett par timmar innan och trä sedan kycklingen på grillspetten och grilla.
Potatissalladen kommer recept på alldeles snart i kategori potatis och buffe.